Кърто
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #60 -: 17 Юни 2008, 22:38:47 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
Привет аз съм Радосвет Николов . От София . Телефон: 0888 26 19 98(по всяко време) SKYPE: kurto11 e-mail: kurto1@abv.bgДо момента си гледам: 
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #61 -: 18 Юни 2008, 14:17:56 » |
|
Милене, какво става с твоето? Успя ли да се оправи? Аз наскоро имах кофти смяна на емилията. Четвърти десен крак остана заклещен и неможах да го освободя. Доста е малко гадинчето и кожичката му е една нежна и късаща се ... Остана си така заклещено крачето. Очаквам да го дропне сама или да се оправи на следващата смяна.
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
The_FyoinD
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #62 -: 18 Юни 2008, 15:18:00 » |
|
Относно смяната на кожата-ако е по-влажно в терариума тя протича доста по-лесно..в никакъв случей не пръскайте върху паяка директно !
|
|
|
|
|
Активен
|
....
|
|
|
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи
Неактивен
Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!
|
 |
« Отговор #63 -: 18 Юни 2008, 22:01:57 » |
|
Влагата си беше перфектна и преди смяната и в момента на смяна, но паячето все още не я е смъкнало, а не мога и да му помогна, то е супер дребно полово зрял индивид има размери 5см тяло, а това е към 1,5 см просто колкото и да искам не мога да му помогна, трябва само да се справи.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #64 -: 18 Юни 2008, 22:33:46 » |
|
Относно смяната на кожата-ако е по-влажно в терариума тя протича доста по-лесно..в никакъв случей не пръскайте върху паяка директно !
Спасих две ларви на версиколор от сигурна смърт като ги напръсках. Както казах от водата кожата омеква много бързо. Иначе нямаше да сменят а щяха да останат с по 8 заклещени крака. Явно си прочел някъде, че паяците не трябва да се пръскат директно. И аз съм срещал такава информация. Но съм човек, който обича да експериментира и никога не се доверявам сляпо на всичко прочетено в интернет. Заради този интернет питонът ми беше хванал гъбички от влага...
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #65 -: 22 Юни 2008, 20:22:16 » |
|
Паячето умря въпреки опитите ми да го спася  .
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #66 -: 23 Юни 2008, 08:56:12 » |
|
Много кофти, че си е заминало горкото :-( Голяма гадост е да загуби човек тарантулка, пък и какъвто и да е друг домашен гад :-( Но това са рисковете, когато човек се занимава с живи същества ... А когато става дума за нещо толкова дребно и нежно ... много малко неща могат да се направят ... Горе главата и ще стискаме палци скоро да си възстановиш загубата :-)
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #67 -: 23 Юни 2008, 21:28:44 » |
|
Горе главата и ще стискаме палци скоро да си възстановиш загубата :-)
Не мисля  ... от известно време ми се върти една идея в главата да махна всички животни и да си оставя сами змиите, тези които сами ми подарък и такива със така да се изразя сънтиментална стойност за мен.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #68 -: 23 Юни 2008, 21:33:42 » |
|
Споко, изчакай да ти мине, аз като загубих 3 тарантулки в рамките на месец-два и на мен ми мина таква мисъл, но .. изчакай, ако след две седмици още си го мислиш това ... :-))
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #69 -: 23 Юни 2008, 21:42:48 » |
|
Съжалявам Милене. Гадни неща винги се случват. И аз бях тръгнал да махам всичко, но както се казва ми мина. В момента едно версиколорче се мъчи пред мен. Сменило е и всички крака от едната страна му стоят заклещени в кожата. Намокрих го и дори това не помогна. Не знам как да помогна на такъв дребосък 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
QuacK
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #70 -: 24 Юни 2008, 11:18:50 » |
|
Мхм... току що скъсах дясна педипалпа и 1вия десен ходилен крак на моята узумбарка. Сутринта е сменила кожа а преди малко ми направи впечатление една мътна капка на кутията... 2та крайника й бяха скъсани на половина. Падна ми се тежката задача да го докъсам  Само се надявам да остане жива, че не знам колко кръв е изтекла 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
novev
VIP потребител
10 кожи
Активен
Внимание!Това хоби е силно заразно!
|
 |
« Отговор #71 -: 24 Юни 2008, 11:42:23 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
Котки:1 Руска синя; Паяци:1 Brachypelma Albogans; 1Brachypelma smithi;1Grammostola Pulchra;2Pterinochilus murinus Usumbara1;1Aphonopelma bicoloratum ;1Brachypelma albiceps;1Theraphosa apophysis ;2Brachypelma auratum;Жаби:Скорпиони: 2 Pandinus imperator;Змии:1 Lampropeltis mexicana greeri ;1 Boa constrictor;2Pantherophis guttatus;1Python regius;1Heterodon nasicus;Многоножки:2Archispirostreptus gigas;
|
|
|
QuacK
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #72 -: 24 Юни 2008, 11:55:57 » |
|
карай Джони карай всичко тече, но уви не всичко се пие..... 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #73 -: 24 Юни 2008, 19:21:04 » |
|
Равносметката за гореспоменатото версиколорче е 4 откъснати крака от едната страна и двата педипалда. Аз му ги откъсах защото то явно не можеше и само влачеше старата кожа. Това е, което можах да направя. Ако оживее ще е цяло чудо, но пък ще ми стане едно от любимите паячета.
Спомням си, че при един внос едно Cyriopagopus schioedtei дойде без 3 крака и имаше проблеми и при следващите смени. Оцеля и сега върви на момиче. На следващата смяна се надявам да го определя със сигурност.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #74 -: 25 Юни 2008, 07:05:55 » |
|
Ако версито тръгне да яде няма има голям шанс да се оправи :-)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #75 -: 25 Юни 2008, 19:45:45 » |
|
То си замина 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #76 -: 25 Юни 2008, 20:22:54 » |
|
Жалко за страхотното тарантулче :-(
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
makaveli
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #77 -: 27 Март 2009, 10:46:38 » |
|
Каква е вероятността паяка ми да смени кожа в укритието си и кожата да остане там.Всмисал укритието е правено от мен,паяка постоянно седи вътре и ако смени вътре ме притеснява че няма да мога да взема кожата защото немога да го местя.
|
|
|
|
|
Активен
|
Паяци:1 Grammostola rosea(TCF)  ;1 A. geniculata;1 Brachypelma boehmei  ;1Gr.rosea (RCF)  ;6 Br.smithi ; 1 Gr.pulchra ;1 P. murinus  ; 1 Lasiodora striatipes. Гекони:2 Eublepharis macularius(normal).Скорпиони: 1 Heterometrus laoticus. Храна:1 Колония Мадагаскарски (съскащи) хлебарки и 3 Колония брашнени червеи
|
|
|
QuacK
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #78 -: 27 Март 2009, 12:37:27 » |
|
Каква е вероятността паяка ми да смени кожа в укритието си и кожата да остане там.Всмисал укритието е правено от мен,паяка постоянно седи вътре и ако смени вътре ме притеснява че няма да мога да взема кожата защото немога да го местя.
След време, като започне да му пречи, ще я избута навън. Само бъди търпелив 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
The_FyoinD
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #79 -: 03 Април 2009, 09:36:26 » |
|
Версиколора се е свил в ъгъла на терариума и седи така от вчера,не помръдва дори да отворя капака,само постоянно си движи краката все една танцува.Малко се е цепнала и кожичката.Очевидно сменя,но не е ли твърде дълго ? От вчера като се прибрах към 17:00 е така.Влажността е доста висока а температурата е добра....освен да чакам някой да има други идеи ?
|
|
|
|
|
Активен
|
....
|
|
|
|