Гост
10 Февруари 2012, 16:47:59
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 2 3 [4] 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Проблем при смяна на кожа  (Прочетена 8462 пъти)
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« Отговор #60 -: 17 Юни 2008, 22:38:47 »

Offtopic И четиримата имате по една бира от мене, но започвам работа и следващото ми пристигане на пазара ще е чак на 12.07 да почерпя. Че нали рожденни дни такива мити работи. Wink Wink
Активен

Привет аз съм Радосвет Николов . От София .  Телефон: 0888 26 19 98(по всяко време) SKYPE: kurto11  e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #61 -: 18 Юни 2008, 14:17:56 »

Милене, какво става с твоето? Успя ли да се оправи?
Аз наскоро имах кофти смяна на емилията. Четвърти десен крак остана заклещен и неможах да го освободя. Доста е малко гадинчето и кожичката му е една нежна и късаща се ... Остана си така заклещено крачето. Очаквам да го дропне сама или да се оправи на следващата смяна.
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
The_FyoinD
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 136

« Отговор #62 -: 18 Юни 2008, 15:18:00 »

Относно смяната на кожата-ако е по-влажно в терариума тя протича доста по-лесно..в никакъв случей не пръскайте върху паяка директно !
Активен

....
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1101

Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!

« Отговор #63 -: 18 Юни 2008, 22:01:57 »

Влагата си беше перфектна и преди смяната и в момента на смяна, но паячето все още не я е смъкнало, а не мога и да му помогна, то е супер дребно полово зрял индивид има размери 5см тяло, а това е към 1,5 см просто колкото и да искам не мога да му помогна, трябва само да се справи.
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2913

terraristic.net

« Отговор #64 -: 18 Юни 2008, 22:33:46 »

Относно смяната на кожата-ако е по-влажно в терариума тя протича доста по-лесно..в никакъв случей не пръскайте върху паяка директно !

Спасих две ларви на версиколор от сигурна смърт като ги напръсках. Както казах от водата кожата омеква много бързо. Иначе нямаше да сменят а щяха да останат с по 8 заклещени крака.

Явно си прочел някъде, че паяците не трябва да се пръскат директно. И аз съм срещал такава информация. Но съм човек, който обича да експериментира и никога не се доверявам сляпо на всичко прочетено в интернет. Заради този интернет питонът ми беше хванал гъбички от влага...
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #65 -: 22 Юни 2008, 20:22:16 »

Паячето умря въпреки опитите ми да го спася  Priest .
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #66 -: 23 Юни 2008, 08:56:12 »

Много кофти, че си е заминало горкото :-( Голяма гадост е да загуби човек тарантулка, пък и какъвто и да е друг домашен гад :-( Но това са рисковете, когато човек се занимава с живи същества ... А когато става дума за нещо толкова дребно и нежно ... много малко неща могат да се направят ...
Горе главата и ще стискаме палци скоро да си възстановиш загубата :-)
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #67 -: 23 Юни 2008, 21:28:44 »

Горе главата и ще стискаме палци скоро да си възстановиш загубата :-)
Не мисля  Lips Sealed ... от известно време ми се върти една идея в главата да махна всички животни и да си оставя сами змиите, тези които сами ми подарък и такива със така да се изразя сънтиментална стойност за мен.
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #68 -: 23 Юни 2008, 21:33:42 »

Споко, изчакай да ти мине, аз като загубих 3 тарантулки в рамките на месец-два и на мен ми мина таква мисъл, но .. изчакай, ако след две седмици още си го мислиш това ... :-))
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #69 -: 23 Юни 2008, 21:42:48 »

Съжалявам Милене. Гадни неща винги се случват. И аз бях тръгнал да махам всичко, но както се казва ми мина.

В момента едно версиколорче се мъчи пред мен. Сменило е и всички крака от едната страна му стоят заклещени в кожата. Намокрих го и дори това не помогна. Не знам как да помогна на такъв дребосък Sad
Активен

QuacK
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 296

« Отговор #70 -: 24 Юни 2008, 11:18:50 »

Мхм... току що скъсах дясна педипалпа и 1вия десен ходилен крак на моята узумбарка. Сутринта е сменила кожа а преди малко ми направи впечатление една мътна капка на кутията... 2та крайника й бяха скъсани на половина. Падна ми се тежката задача да го докъсам Sad Само се надявам да остане жива, че не знам колко кръв е изтекла Sad
Активен
novev
VIP потребител
10 кожи

Активен Активен

Публикации: 607

Внимание!Това хоби е силно заразно!

« Отговор #71 -: 24 Юни 2008, 11:42:23 »

Гадно-о-ооо-да-а-аа.... Sad Но такъв е живота...Никой не е вечен-ние също! Затова-Пийте,яжте и се радвайте на живота и на любимите хора,че не се знае-кой кога и как!Миленски-не се отчайвай а се излекувай с някоя нова Придобивка!!! Grin Snake Frog Scorpion Spider Drink beer
Активен

Котки:1 Руска синя; Паяци:1 Brachypelma Albogans;
1Brachypelma smithi;1Grammostola Pulchra;2Pterinochilus murinus Usumbara1;1Aphonopelma bicoloratum ;1Brachypelma albiceps;1Theraphosa apophysis ;2Brachypelma auratum;Жаби:Скорпиони: 2 Pandinus imperator;Змии:1 Lampropeltis mexicana greeri ;1 Boa constrictor;2Pantherophis guttatus;1Python regius;1Heterodon nasicus;Многоножки:2Archispirostreptus gigas;
QuacK
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #72 -: 24 Юни 2008, 11:55:57 »

карай Джони карай всичко тече, но уви не всичко се пие.....
 Drink beer
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #73 -: 24 Юни 2008, 19:21:04 »

Равносметката за гореспоменатото версиколорче е 4 откъснати крака от едната страна и двата педипалда. Аз му ги откъсах защото то явно не можеше и само влачеше старата кожа. Това е, което можах да направя. Ако оживее ще е цяло чудо, но пък ще ми стане едно от любимите паячета.

Спомням си, че при един внос едно Cyriopagopus schioedtei  дойде без 3 крака и имаше проблеми и при следващите смени. Оцеля и сега върви на момиче. На следващата смяна се надявам да го определя със сигурност.
Активен

xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #74 -: 25 Юни 2008, 07:05:55 »

Ако версито тръгне да яде няма има голям шанс да се оправи :-)
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #75 -: 25 Юни 2008, 19:45:45 »

То си замина Sad
Активен

xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #76 -: 25 Юни 2008, 20:22:54 »

Жалко за страхотното тарантулче :-(
Активен

makaveli
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 106

« Отговор #77 -: 27 Март 2009, 10:46:38 »

Каква е вероятността паяка ми да смени кожа в укритието си и кожата да остане там.Всмисал укритието е правено от мен,паяка постоянно седи вътре и ако смени вътре ме притеснява че няма да мога да взема кожата защото немога да го местя.
Активен

Паяци:1 Grammostola rosea(TCF)Female;1 A. geniculata;1 Brachypelma boehmei Female;1Gr.rosea (RCF)Female;6 Br.smithi  ; 1 Gr.pulchra ;1 P. murinus Female ; 1 Lasiodora striatipes.  Гекони:2 Eublepharis macularius(normal).Скорпиони: 1 Heterometrus laoticus. Храна:1 Колония Мадагаскарски (съскащи) хлебарки и 3 Колония брашнени червеи
QuacK
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #78 -: 27 Март 2009, 12:37:27 »

Каква е вероятността паяка ми да смени кожа в укритието си и кожата да остане там.Всмисал укритието е правено от мен,паяка постоянно седи вътре и ако смени вътре ме притеснява че няма да мога да взема кожата защото немога да го местя.
След време, като започне да му пречи, ще я избута навън. Само бъди търпелив Wink
Активен
The_FyoinD
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 136

« Отговор #79 -: 03 Април 2009, 09:36:26 »

Версиколора се е свил в ъгъла на терариума и седи така от вчера,не помръдва дори да отворя капака,само постоянно си движи краката все една танцува.Малко се е цепнала и кожичката.Очевидно сменя,но не е ли твърде дълго ? От вчера като се прибрах към 17:00 е така.Влажността е доста висока а температурата е добра....освен да чакам някой да има други идеи ?
Активен

....
Страници: 1 2 3 [4] 5   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC