xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #20 -: 18 Октомври 2007, 20:46:23 » |
|
Повишена влажност и темература и с пинсетите лееееееекикчо дръпваш, заинати ли се спираш и го оставяш така. Крака не е заклещен доколкото разбрах, а просто парче стара кожа е полепнала нали така? И да е заклещен ще го дропне и ще му порасне нов на следващатата смяна :-)
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
Кърто
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #21 -: 18 Октомври 2007, 21:10:33 » |
|
Значи няма проблем да го оставя така ? Ако м пречи ще си я махне ! ?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Кърто
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #22 -: 18 Октомври 2007, 21:31:16 » |
|
Мухахах успях махнах гооооо . С малко памуче и две пинцети и успяхме . 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
novev
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
Внимание!Това хоби е силно заразно!
|
 |
« Отговор #23 -: 19 Октомври 2007, 08:03:21 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
Котки:1 Руска синя; Паяци:1 Brachypelma Albogans; 1Brachypelma smithi;1Grammostola Pulchra;2Pterinochilus murinus Usumbara1;1Aphonopelma bicoloratum ;1Brachypelma albiceps;1Theraphosa apophysis ;2Brachypelma auratum;Жаби:Скорпиони: 2 Pandinus imperator;Змии:1 Lampropeltis mexicana greeri ;1 Boa constrictor;2Pantherophis guttatus;1Python regius;1Heterodon nasicus;Многоножки:2Archispirostreptus gigas;
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #24 -: 19 Октомври 2007, 09:01:09 » |
|
Честитутка :-))) Как е косматото чудовищенценце :-))) Похапва ли си успокоителното щурче вече или е още рано :-))
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
Чичо Любо
Админ
Терарист
Неактивен
Беззащитността не пази овцата ,и при хората е така
|
 |
« Отговор #25 -: 19 Октомври 2007, 09:16:49 » |
|
И моята руфилата смени преди седмица. Нооо !!! Сега като се загледам, ми се струва че дупето и седи на една страна и е леко изкривено. Част от краката и ( та май всичките ) стоят все едно не са нейни. На все възможни страни са изкривени. Зависимост от стойката и. На главогръда и се беше заклещил старият. Но го отстраних с една пинсета . Абе общо взето стои все едно не се е втвърдила още .
|
|
|
|
|
Активен
|
Страхът от оръжието е признак за забавено сексуално и емоционално развитие.
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #26 -: 19 Октомври 2007, 09:21:06 » |
|
Забелязвал ли си я да се разтяга? Там как стоят краката? А колкото до изкривения на една страна абдомен и на моята ауреостриата си мислех, че е изкривен, но се оказа просто от стойката и според това къде е застанала сама си го криви ... Що не вземеш да я щтракнеш или тя се е завряла нейде? :-)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Чичо Любо
Админ
Терарист
Неактивен
|
 |
« Отговор #27 -: 19 Октомври 2007, 09:25:16 » |
|
Довечера ще я щракно и ше дам снимките да ги разгледаш. Иначе стара снимка преди да смени :  Преди смяната тялото и беше 7см.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
novev
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
Внимание!Това хоби е силно заразно!
|
 |
« Отговор #28 -: 19 Октомври 2007, 13:08:31 » |
|
И при мен по-възрастните паяци над 12к.-след смяна изглеждат странно...Сякаш веднага след смяната не могат да координират добре движенията си.Понякога си кривът краката,понякога пък се разплуват по корем и почиват,но това е само първите 1-2 дни след смяна. Като втвъдят после-виждам колко са пораснали 
|
|
|
|
|
Активен
|
Котки:1 Руска синя; Паяци:1 Brachypelma Albogans; 1Brachypelma smithi;1Grammostola Pulchra;2Pterinochilus murinus Usumbara1;1Aphonopelma bicoloratum ;1Brachypelma albiceps;1Theraphosa apophysis ;2Brachypelma auratum;Жаби:Скорпиони: 2 Pandinus imperator;Змии:1 Lampropeltis mexicana greeri ;1 Boa constrictor;2Pantherophis guttatus;1Python regius;1Heterodon nasicus;Многоножки:2Archispirostreptus gigas;
|
|
|
Кърто
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #29 -: 19 Октомври 2007, 18:16:35 » |
|
това е щотот удъртяват ! Колко по -голям ставаш толкова по ти е трудно даправи каквото и да било , да не говориме ако си на края на силите си !
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Morski
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #30 -: 19 Октомври 2007, 18:24:51 » |
|
И моите при смяна първите няколко дена се огъват като макарони 
|
|
|
|
|
Активен
|
;Eublepharis macularius 1.1.0; Lasiodora striatipes 0.0.1;Brachypelma smithi 0.0.1 ;Brachypelma boehmei 0.0.1;Brachypelma auratum 0.0.1 Grammostola rosea 0.0.1;Acanthoscurria geniculata 0.0.1;Psalmopeus cambridgei 0.0.1
|
|
|
Чичо Любо
Админ
Терарист
Неактивен
|
 |
« Отговор #31 -: 20 Октомври 2007, 21:53:22 » |
|
Днес си откъсна заден десен крак  По неизестни за мене причини
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #32 -: 21 Октомври 2007, 18:24:33 » |
|
Днес си откъсна заден десен крак  По неизвестни за мене причини Дай снимка де. Причината може да е старост. Това е рискът, който поемаш, когато купуваш полово зрели животни - не знаеш реалната им възраст.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
StR
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #33 -: 30 Октомври 2007, 16:07:40 » |
|
Засега не съм си копувал половозряла тарантула,но колкото по-стара става толково повече проблеми има(по-пътя на логиката  ).Аз съм фен на вземи си го от бебешор и го отгледай,докато докара много поколения 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #34 -: 31 Октомври 2007, 09:27:09 » |
|
Аз съм фен на вземи си го от бебешор и го отгледай докара много поколения  Бебетата са много по-капризни от големите тарантули.
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
vladdark
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #35 -: 31 Октомври 2007, 09:42:10 » |
|
Да Ви споделя и аз една проблемна смяна. Бях тръгнал да излизам и реших да хвърля един поглед към паяците и се облещих! Камбригея ми беше тръгнал да сменя без да си оплете грам леговище. Ей така почти в най високата точка на терариума, на вертикална кора. Оставаше му съвсем малко да се измъкне и да се пльосне мек на субстрата. За секунди му беше поставен съд на 1 сантим под него (за да не го докосвам) с кокосови стърготини на капака. Както го поставих така паяка полегна на него. Сега е жив, здрав и корав, но остава въпроса защо не си беше изплел паяжина?
|
|
|
|
|
Активен
|
Ще крещя...
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #36 -: 31 Октомври 2007, 09:44:55 » |
|
Аз съм фен на вземи си го от бебешор и го отгледай докара много поколения  Бебетата са много по-капризни от големите тарантули. Хехехе, така си е ама са далеч по-забавни :-)) Поне според мен де, къде ще видиш някоя 15-20 сантиметрова тарантула да се мята, опитвайки се да обуздае изпадналия в предсмъртна паника брашнен червей :-))) И аз съм за отлгеждането им от малки. Купувайки голяма тарантула ... нещо не я чувствам своя. Все си остава на еди си кой ЕдиСиКаквотоТамМуЕИмето. Особено с някой от по-хапливите видове или от онея малки сладки телепортаторчета .... по-добре от малко, да се научиш да не го подценяваш и ако ще те хапе да го прави още докато неможе да ти пробие кожата, отколкото като 10-14 см-трово чудовищенценце с малки сладки зъбки има няма сантим, сантим и половина, че и нагоре :-))) Не че си застрахован от ухапване, ако си го отгледал от въшка де :-) От към негативните страни на бебешорите... друго си е да си купиш вече определена женска, че може и половозряла, да си намериш един мъжкар и ... "Космати и диви 23" :-))) А не да чакаш две-три години. Но пък и там има риск да си вземеш нещо адски дърто и ... вместо "Космати и диви 23" да има "Старчески дом 'Лунна светлина'" с работно заглавие "Когато капят краката" :-))) Както и да е, отивам да пия кофи :-)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Чичо Любо
Админ
Терарист
Неактивен
|
 |
« Отговор #37 -: 31 Октомври 2007, 12:26:24 » |
|
Днес си откъсна заден десен крак  По неизвестни за мене причини Дай снимка де. Причината може да е старост. Това е рискът, който поемаш, когато купуваш полово зрели животни - не знаеш реалната им възраст. НЕ е стара . Родена е 2003г. В домашни условия е одгледана. Поне така каза човека от който съм я купил .
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #38 -: 31 Октомври 2007, 18:00:47 » |
|
Поне така каза човека от който съм я купил . Това е ключовото изречение. Кой е търговеца? Снимки на гуспоицата? В какво състояние е сега?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
StR
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #39 -: 31 Октомври 2007, 19:01:02 » |
|
chicholyubo,каза,че ще сложиш снимки на паяка след като смени дай да я скиваме и ние 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|