Гост
25 Май 2012, 09:09:00
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2 3 ... 13   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Обикновена зелена игуана (Iguana iguana iguana)  (Прочетена 24227 пъти)
Rasta
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 72

« -: 20 Септември 2007, 14:31:01 »

Wonder         моята игуана не яде-само на сила яде...едното и задно краче е по-дебело от другото...Трябвало да и се бие инжекция...ок
Но тя яде само листа от глухарче и цвят от китайска роза-друго не иска...как да я накарам да яде...
Как да разбера какъв пол е?
Активен

Стъклени очи, всичко презиращи<br />Стъклени очи, забравили деня<br />Стъклени очи, живота отричащи<br />Стъклени очи - деца на нощта<br />Стъклени очи, влюбени в тъмнината<br />Стъклени очи, виновни без вина<br />Стъклени очи - тъга до болка позната<br />Стъклени очи - една изгубена душа
oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 308

« Отговор #1 -: 20 Септември 2007, 15:59:11 »

Иглежда женска Huh?
Но не я тъпчи на сила, скии ква е дебела  BG
Остави я сама да яде... да няма лампа да и свети в очите?!  Write
Активен
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1102

Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!

« Отговор #2 -: 20 Септември 2007, 16:02:36 »

Я ме светни как разбра, че е женска. НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ просто ми е любопитно, а от игуани не разбирам !!!
Активен
oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 20 Септември 2007, 16:05:58 »

Еми.. обикновенно мъжките имат там около врата сини бодлички Smiley
Активен
Rasta
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 20 Септември 2007, 16:17:56 »

ами тя също има бодлички но са малки...и не е дебела,дайе напротив-ребрата и се виждат...
Активен

Стъклени очи, всичко презиращи<br />Стъклени очи, забравили деня<br />Стъклени очи, живота отричащи<br />Стъклени очи - деца на нощта<br />Стъклени очи, влюбени в тъмнината<br />Стъклени очи, виновни без вина<br />Стъклени очи - тъга до болка позната<br />Стъклени очи - една изгубена душа
HaKyNa-MaTaTa
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 39

« Отговор #5 -: 20 Септември 2007, 16:56:26 »

Когато са малки игуаните ги е страх да се хранят,когато някой ги наблюдава.Ядат тогава когато са сами и са на спокойствие.Поне моята беше така!От силна музика,много хора много се стряскат,а най-вече от кучета!Остави я намира и наблюдавай храната(ако трябва дори брой парченцата).
Активен

Brachypelma Albogans-> Ици-Бици 0.1.0
Brachypelma boehmei->                0.0.1
Iguana Iguana->             Никос    1.0.0
Eublepharis macularius->   Генчо    1.0.0
Rasta
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 20 Септември 2007, 17:47:54 »

вече опитах с броене на парченцата храна-не ядем сами...  Wonder
Активен

SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 192

« Отговор #7 -: 20 Септември 2007, 20:00:15 »

Още можеш да разпознаеш дали е мъжка по мастния гребен който се натрупва по врата и. В случая на нея и липсва тоя гребен и това свежда до мисълта че е женска...
Активен
FireSun
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 179

« Отговор #8 -: 21 Септември 2007, 10:07:42 »

Изглежда ми рахитична...
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #9 -: 21 Септември 2007, 10:22:59 »

Изглежда ми рахитична...
Защо? Животното изглежда съвсем здраво.
Активен

Rasta
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 21 Септември 2007, 10:43:07 »

FireSun защо?
Активен

oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: 21 Септември 2007, 13:36:41 »

Определено е женска!
Ти какво и даваш да яде?
Активен
SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: 21 Септември 2007, 13:44:17 »

Ако има рахит опашката щеше да и се навие на горе. Според мен също изглеждфа в добро състояние...
Активен
Morski
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 108

« Отговор #13 -: 09 Октомври 2007, 20:35:37 »

От една седмица съм горд собственик на една мъжка игуана(поне аз така смятам) Thumb up.Ето снимки на терариума и на нея BG
http://foto.bg/showgallery.php?cat=4239
От няколко дена и махнах цветята, защото неще да яде от храната си Bad mood
Активен

;Eublepharis macularius 1.1.0;
Lasiodora striatipes 0.0.1;Brachypelma smithi 0.0.1 ;Brachypelma boehmei 0.0.1;Brachypelma auratum 0.0.1  Grammostola rosea 0.0.1;Acanthoscurria geniculata 0.0.1;Psalmopeus cambridgei 0.0.1
SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 18 Октомври 2007, 23:15:39 »

Много се изкушавах да пиша пълна промяна, но все още има какво да се иска... Така в последните няколко дни съм много щастлива и реших да споделя тази моя емоция с вас. Smiley
Преди време бях поснала снимки на окаяното му физическо състояние...

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=183838&photo=2

Та така да си дойдем на думата, вече повече от 2 месеца резултатите са много добри... от 80 грама стана на 102...Смени изцяло кожа и вече се развива като възрастен екземпляр.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=183808&photo=1

Има още какво да се иска, най-вече относно кожата но след още няколко смени според мене ще се оправи напълно. Smiley
Активен
Rasta
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #15 -: 31 Октомври 2007, 11:02:53 »

аз да се похвала-Моята игуана вече се храни сама-от 1 седмица не се налага да я храня хапка по хапка в устата  Tongue
Активен

ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #16 -: 02 Декември 2007, 23:15:12 »

Терариум с какви размери е нужен за възрастна игуана ?
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #17 -: 02 Декември 2007, 23:25:38 »

Дъното поне да е метър на метър(минимално), на горе, колкото имаш възможност.
Активен

ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #18 -: 02 Декември 2007, 23:29:27 »

Благодя за отговора  Smiley .
Активен
SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #19 -: 23 Декември 2007, 15:47:29 »

Нещо режима на Комодо съвсем се разбута и не знам дали това е от хапчето... Коремчето му е много подуто самичък не може да се изходи, трябва да го сложа в леген с вода и на 5 мин престой и веднага си свършва работата, но дори и тогава коремчето пак му е подуто... Нещо миналата вечер се опитваше да повръща, но успяваше да преглъща, апетита му намаля... Не знам какво да го правя... Може и да е ял нещо честно казано не знам... Какво да го направя... Sad
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 13   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC