Rasta
4 кожи
Неактивен
|
 |
« -: 20 Септември 2007, 14:31:01 » |
|
 моята игуана не яде-само на сила яде...едното и задно краче е по-дебело от другото...Трябвало да и се бие инжекция...ок Но тя яде само листа от глухарче и цвят от китайска роза-друго не иска...как да я накарам да яде... Как да разбера какъв пол е?
|
|
|
|
|
Активен
|
Стъклени очи, всичко презиращи<br />Стъклени очи, забравили деня<br />Стъклени очи, живота отричащи<br />Стъклени очи - деца на нощта<br />Стъклени очи, влюбени в тъмнината<br />Стъклени очи, виновни без вина<br />Стъклени очи - тъга до болка позната<br />Стъклени очи - една изгубена душа
|
|
|
oro
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #1 -: 20 Септември 2007, 15:59:11 » |
|
Иглежда женска  Но не я тъпчи на сила, скии ква е дебела  Остави я сама да яде... да няма лампа да и свети в очите?! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи
Неактивен
Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!
|
 |
« Отговор #2 -: 20 Септември 2007, 16:02:36 » |
|
Я ме светни как разбра, че е женска. НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ просто ми е любопитно, а от игуани не разбирам !!!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
oro
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 20 Септември 2007, 16:05:58 » |
|
Еми.. обикновенно мъжките имат там около врата сини бодлички 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Rasta
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: 20 Септември 2007, 16:17:56 » |
|
ами тя също има бодлички но са малки...и не е дебела,дайе напротив-ребрата и се виждат...
|
|
|
|
|
Активен
|
Стъклени очи, всичко презиращи<br />Стъклени очи, забравили деня<br />Стъклени очи, живота отричащи<br />Стъклени очи - деца на нощта<br />Стъклени очи, влюбени в тъмнината<br />Стъклени очи, виновни без вина<br />Стъклени очи - тъга до болка позната<br />Стъклени очи - една изгубена душа
|
|
|
HaKyNa-MaTaTa
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: 20 Септември 2007, 16:56:26 » |
|
Когато са малки игуаните ги е страх да се хранят,когато някой ги наблюдава.Ядат тогава когато са сами и са на спокойствие.Поне моята беше така!От силна музика,много хора много се стряскат,а най-вече от кучета!Остави я намира и наблюдавай храната(ако трябва дори брой парченцата).
|
|
|
|
|
Активен
|
Brachypelma Albogans-> Ици-Бици 0.1.0 Brachypelma boehmei-> 0.0.1 Iguana Iguana-> Никос 1.0.0 Eublepharis macularius-> Генчо 1.0.0
|
|
|
Rasta
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 20 Септември 2007, 17:47:54 » |
|
вече опитах с броене на парченцата храна-не ядем сами... 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: 20 Септември 2007, 20:00:15 » |
|
Още можеш да разпознаеш дали е мъжка по мастния гребен който се натрупва по врата и. В случая на нея и липсва тоя гребен и това свежда до мисълта че е женска...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
FireSun
6 кожи
Неактивен
Публикации: 179
|
 |
« Отговор #8 -: 21 Септември 2007, 10:07:42 » |
|
Изглежда ми рахитична...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #9 -: 21 Септември 2007, 10:22:59 » |
|
Изглежда ми рахитична...
Защо? Животното изглежда съвсем здраво.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Rasta
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: 21 Септември 2007, 10:43:07 » |
|
FireSun защо?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
oro
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: 21 Септември 2007, 13:36:41 » |
|
Определено е женска! Ти какво и даваш да яде?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: 21 Септември 2007, 13:44:17 » |
|
Ако има рахит опашката щеше да и се навие на горе. Според мен също изглеждфа в добро състояние...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Morski
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: 09 Октомври 2007, 20:35:37 » |
|
От една седмица съм горд собственик на една мъжка игуана(поне аз така смятам)  .Ето снимки на терариума и на нея http://foto.bg/showgallery.php?cat=4239От няколко дена и махнах цветята, защото неще да яде от храната си 
|
|
|
|
|
Активен
|
;Eublepharis macularius 1.1.0; Lasiodora striatipes 0.0.1;Brachypelma smithi 0.0.1 ;Brachypelma boehmei 0.0.1;Brachypelma auratum 0.0.1 Grammostola rosea 0.0.1;Acanthoscurria geniculata 0.0.1;Psalmopeus cambridgei 0.0.1
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #14 -: 18 Октомври 2007, 23:15:39 » |
|
Много се изкушавах да пиша пълна промяна, но все още има какво да се иска... Така в последните няколко дни съм много щастлива и реших да споделя тази моя емоция с вас. Smiley Преди време бях поснала снимки на окаяното му физическо състояние... http://www.snimka.bg/album.php?album_id=183838&photo=2Та така да си дойдем на думата, вече повече от 2 месеца резултатите са много добри... от 80 грама стана на 102...Смени изцяло кожа и вече се развива като възрастен екземпляр. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=183808&photo=1Има още какво да се иска, най-вече относно кожата но след още няколко смени според мене ще се оправи напълно. Smiley
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Rasta
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #15 -: 31 Октомври 2007, 11:02:53 » |
|
аз да се похвала-Моята игуана вече се храни сама-от 1 седмица не се налага да я храня хапка по хапка в устата
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #16 -: 02 Декември 2007, 23:15:12 » |
|
Терариум с какви размери е нужен за възрастна игуана ?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #17 -: 02 Декември 2007, 23:25:38 » |
|
Дъното поне да е метър на метър(минимално), на горе, колкото имаш възможност.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #18 -: 02 Декември 2007, 23:29:27 » |
|
Благодя за отговора  .
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #19 -: 23 Декември 2007, 15:47:29 » |
|
Нещо режима на Комодо съвсем се разбута и не знам дали това е от хапчето... Коремчето му е много подуто самичък не може да се изходи, трябва да го сложа в леген с вода и на 5 мин престой и веднага си свършва работата, но дори и тогава коремчето пак му е подуто... Нещо миналата вечер се опитваше да повръща, но успяваше да преглъща, апетита му намаля... Не знам какво да го правя... Може и да е ял нещо честно казано не знам... Какво да го направя... 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|