Гост
11 Февруари 2012, 17:47:00
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Опитомяване  (Прочетена 982 пъти)
EudoRa
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 50

« -: 06 Април 2010, 15:36:59 »

Тъй като игуаната ми вече предпочита да живее в стаята, а не в терариума си, може ли някой да ми каже как да я обуча да си се прибира когато трябва (най-вече за акането). Ако някой е чувал нещо ще съм благодарна да го сподели  Smiley
Активен
renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 73

« Отговор #1 -: 06 Април 2010, 16:18:57 »

Ами няма как, те обикновено обичат във вода, така че опитай да я привлечеш с подходящ съд с вода. Иначе моя го научих в банята, но е дълга процедура ...
Активен
EudoRa
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 06 Април 2010, 16:28:49 »

А някаква система какво да правя, когато е направил беля? Да му се карам ли, да го прибирам ли, нещо... и аз не знам. Не ми се иска да ползвам някой грешен подход и да ме намрази  Evil
Активен
Деян
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 67

Пътя до хладилника на жената минава през стомаха й

« Отговор #3 -: 06 Април 2010, 22:09:32 »

Знаеш ли... колкото и да го обичаш и да му се радваш, това не е куче за да научи трикове или да придобие навици. Не забравяй че е влечуго - по - надолу в еволюционната стълба.

Ако все пак ще пробваш, опитай да го изградиш като рефлекс. (прочети за опитите на Павлов ). Не съм много запоzнат с навиците на игуаните и тук не мога да помогна, трябва добре да познаваш животното и това както обича.
Активен

1. Човек се ражда уморен и живее, за да си почине !
2.Обичай кревата си като самия себе си.
3.Денем почивай, за да можеш вечерта да се наспиш.
4. Не работи - работата убива.
5.Ако видиш някой да си почива - помогни му.
6.Работи по-малко отколкото можеш, а онова, което можеш, отстъпи на друг.
7.Спасението е в хладната сянка - от почивка никой не е умрял.
8.Работата носи болести - недей да умираш млад. 9.Когато случайно ти се прииска да поработиш, седни, почакай - ще ти видиш, че ще ти мине. 10.Когато видиш някъде да ядат и пият - приближи се, ако видиш, че работят - тръгни си да не пречиш!
renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 08 Април 2010, 14:18:13 »

И да му се караш и да не му се караш се тая, няма да те разбере. И наказанията няма да ги разбере. Аз моят го слагах във ваната и го държах там докато не си свърши работата. Животното си свикна и сега си ходи в банята. Не знам обаче как може да го накараш да ходи в териума, няма как да го държиш в легена с вода, докато не си свърши работата, защото просто няма да стои там, ще те издере и пак ще се измъкне... Това е положението, както ти казаха- гущер е, не куче.
Активен
EudoRa
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 09 Април 2010, 07:42:38 »

Хора аз напълно осъзнавам, че това не е нито коте, нито куче, нито каквото и да било друго животно  Smiley Убедена съм, обаче, че си има някакъв интелект. Виждам го, че има любими места в къщи за всичко- за спане, за препичане и т.н., а и ми прави постоянно едни и същи номера малкият бандит Smiley Исках да разбера дали някой има информация как точно си ги подбира тези места. Все пак е с развито обоняние... може пък да може да му се повлияе по някакъв начин. Не искам да ми носи вестника или да дава лапа, а просто да му създам някакви инстинкти. Ето, че има случаи на игуани, които си ходят в банята например. И моят ходи винаги на едно и също място, но не ми харесва, че това място е дивана  Grin Благодаря ви за инфото  Wink
Активен
renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 09 Април 2010, 12:45:06 »

Ами да, те са животни на навика, избират си място, където да спят, избират си място, където си почиват и място, където да акат ... А как да му промениш мястото да не е дивана ... не знам, пробвай като мен и го научи в банята.
Активен
theHat
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 219

« Отговор #7 -: 09 Април 2010, 21:03:00 »

Макар и абсолютно неопитен в тази свера ще дам 1 съвет ,пък дано да помогне .
Кагато кучетата ми бяха малки , ги научих да ходят по нужда в банята , по следният начин : събирах им изпражненията на един вестник , със същият този вестник попивах и урината им . Вестника барабар с всички тези съмпатични и натурални елементи седеше в банята , а аз оставях кучетата за по 30тина минутки на ден там, в продължение  на 1 седмица . После вратат си седеше все отворена и животинките придобиха тези хигиенни навици  Wink

успех
Активен
Деян
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 67

Пътя до хладилника на жената минава през стомаха й

« Отговор #8 -: 09 Април 2010, 22:12:00 »

Принципно подобно нещо се прави и със зайците. Ако човек иска заека да се изхожда на определено място в клетка там трябва да сложи екскременти също от заек.
Активен

1. Човек се ражда уморен и живее, за да си почине !
2.Обичай кревата си като самия себе си.
3.Денем почивай, за да можеш вечерта да се наспиш.
4. Не работи - работата убива.
5.Ако видиш някой да си почива - помогни му.
6.Работи по-малко отколкото можеш, а онова, което можеш, отстъпи на друг.
7.Спасението е в хладната сянка - от почивка никой не е умрял.
8.Работата носи болести - недей да умираш млад. 9.Когато случайно ти се прииска да поработиш, седни, почакай - ще ти видиш, че ще ти мине. 10.Когато видиш някъде да ядат и пият - приближи се, ако видиш, че работят - тръгни си да не пречиш!
EudoRa
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: 11 Април 2010, 09:18:45 »

Благодаря на всички Smiley Ще се опитам да го преуча и ако имам успех ще споделям  Wink
Активен
ven
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 53

« Отговор #10 -: 13 Октомври 2011, 12:34:37 »

Чувала съм че могат да бъдат обучени, не са чак толкова глупави, според мен са своенравни. Моя никога не ходи по нужда когато е вън от терариума, но пък аз го пускам само за няколко часа. Гледам вече да си е свършил работата в терариума и тогава го пускам, но пък се е случвало и да не е така, пак не ми е правил бели. Явно наистина си избират сами местата, но да пробвай с миризмата на определено от теб място може да се получи и сложи нещо на дивана което го дразни и отблъсква за да не ходи там. Успех!
Активен

Вен Smiley
lubancho
Втора ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

« Отговор #11 -: 04 Ноември 2011, 19:54:37 »

Здравейте! Smiley Вчера си взех игуана малка е и все още не се храни не пие вода не се движи дори малко се притеснявам кажете по едно мнение моля. Huh? Salamander
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC