SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #20 -: 23 Декември 2007, 19:41:03 » |
|
Хайде де не може никой да не се е сблъсквал или чел... Наистина гущера е зле...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #21 -: 25 Декември 2007, 17:25:30 » |
|
Така вчера намазах игуаната ми с вазелин за да махна една огромна гъбичка на гърба й.Преду малко с нокти я свалих гъбичката.Но отдолу игуаната леко кърви какво да правя?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #22 -: 25 Декември 2007, 17:48:33 » |
|
Трябваше с йод асепт да направиш вана, а не с васелин, сега намажи раничката с него.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #23 -: 25 Декември 2007, 22:20:07 » |
|
Еми едно момиче от музея ми каза така поне гъбата падна ма отдолу има още малки гъби.Много гадно. Намазах я тукощо.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #24 -: 26 Декември 2007, 12:07:52 » |
|
И да си махнал коричката не означава че си махнал гъбичката.. те продължават да си работят по кожата... Мажи я и след границата на огнището около сант - два за да спреш разпространението на огнището, така и ще предотвратиш разпространението и по тялото и...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #25 -: 26 Декември 2007, 21:01:59 » |
|
Днеска в новия магазин си взех една ув крушка на ексотера 150 вата. В магазина ми казаха такава да си взема за игуаната.Пише не кутията tight beam Sun GLo basking spot lamp мисълта ми е че уж пише че е произведена в канада а на самата крушка Made in China. Казаха ми че в магазините продават същите крушки на двоно по евтина цена.Може ли да е някакво менте?Ще свърши ли работа за игуаната ми? Взех я за 11.75 лв. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #26 -: 26 Декември 2007, 22:28:12 » |
|
1. как ще е менте, като си е в оригинална опаковка и закупена от официален дистрибутор? 2. Кои са тея "магазини", в които е на половин цена? 3. Единствената работа, която ще ти върши, че игуаната ще има къде да се пече и вероятността да я изпечеш се покачва катастрофално. 4. Все още ти трябва UVB лампа.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #27 -: 26 Декември 2007, 23:04:57 » |
|
5. Защо още ми трябва лампа ув като тази е ув или искаш да кажеш че не е ув ,а ми трябва още една???
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #28 -: 26 Декември 2007, 23:19:16 » |
|
Чети какво съм писал преди да задаваш подобни..... въпроси: 4. Все още ти трябва UVB лампа.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #29 -: 27 Декември 2007, 14:39:50 » |
|
аааа ясно
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #30 -: 27 Декември 2007, 18:15:22 » |
|
Моля някой да помогне... От няколко дена търся какво евентуално е това, но не успях да намеря... Притеснявам се шипчетата да не му изсъхнат защото това в средата е като изцедено...  
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #31 -: 27 Декември 2007, 23:34:22 » |
|
Като за начало, щеше да си спестиш МНОГО ама МНОГО от тези проблеми ако беше послушала в самото начало и не си купи игуани от сульо и пульо. Ама нали си дебела глава и е по-лесно да риташ срещу всички, вместо да послушаш за момент  Това е бактериална или гъбична инфекция. Купи от човешка аптека, фунгициден препарат (мазило), като тези за крака(или още по-добре за вагинални инфекции). Мажи само няколко от петната по няколко пъти на ден. Използвал съм Лотримин при един варан, но не знам дали у нас се продава. ПП много е полезно, че пускаш снимки, но ще те помоля да не пускаш отделна тема за всеки проблем. Темата за зелената игуана не е чак толкова голяма, за да се изгуби ценната информация.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #32 -: 27 Декември 2007, 23:46:13 » |
|
Абе то като я взех игуаната не дойде с този проблем разви се при мен така и не разбрах от къде и защо и кога... Но това което ме притеснява ще се възстановят ли шип четата или ще изсъхнат и свият... А и ся не си виждал Комодо за това така говориш иначе се роди на ново и стана красив... Иначе благодаря за отговора имах нужда от него...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #33 -: 27 Декември 2007, 23:58:51 » |
|
Нали се беше подул нещо, оправи ли се?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #34 -: 28 Декември 2007, 00:06:11 » |
|
Да беше се надул много прави опити да повръща и като цяло много зле беше... оставих го да му отминат гаденията и почнах с чести топли вани които го разхлабиха и диета с повече фибри и вода, успяха да го върнат обратно в режима... И ся след няколко дена му давам още едно хапче и нещата пак ще се повторят но вече се прекратява историята с червея...
Но ся като човек който се е сблъсквал с тоя плесен ще му изсъхнат ли шиповете, много се. Искрено те моля да ми отговориш, че вече ще си докарам нервна криза покрай неговите болести и домашни любимци...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #35 -: 28 Декември 2007, 00:42:01 » |
|
Нямам опит с игуани още по-малко зелени. Подобни точки имаше един V. prasinus и го оправихме с въпросното мазило(като се замисля май спрей използвах).
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #36 -: 28 Декември 2007, 00:48:50 » |
|
Аз ся взех един спрей за всичките му гъбоподобни и подобни ама ме е страх дапочна с него защото пише че е за животни над 200г а той е още 150...  Това е спрея... Според теб дали ще се повлияе.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #37 -: 28 Декември 2007, 00:52:57 » |
|
Както казах, пробвай само на няколко петна, като изпълняваш упътването.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #38 -: 28 Декември 2007, 02:14:07 » |
|
Ми ок тогава благодаря... Ще пиша какви са резултатите...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
svetla
Втора ларва
Неактивен
Публикации: 6
|
 |
« Отговор #39 -: 05 Януари 2008, 14:30:21 » |
|
Какво стана с животинчето? Както видях, съвета на руската ветеринарка е аналогичен на получения от този форум (т.е. лечение на гъбична инфекция). Как се развиват нещата? Този опит е полезен, макар да не препоръчвам самодиагностицирането и самолечението. Сложи някоя снимка или разкажи, ако може.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|