mitakagt14
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #220 -: 08 Март 2011, 07:07:30 » |
|
Нищо и няма и аз имах такъв проблем, но се оказа че така отделят киселини, така че не се тревожи.
|
|
|
|
|
Активен
|
скайп: offroadmaniac1
|
|
|
ultravirus
Ultra VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #221 -: 09 Март 2011, 12:26:00 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
suzwoofer
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #222 -: 15 Март 2011, 22:28:41 » |
|
Да за киселините знам, но целият терариум от ватре го прави бял от кихането, мерси иначе.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
suzwoofer
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #223 -: 19 Март 2011, 23:11:49 » |
|
Игуаната ми има потдута вена на гушичката.Незнам дали е потдута обаче до сега на сам виждал вена на игуана, особено на гушката.Какво може да е?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
suzwoofer
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #224 -: 08 Април 2011, 22:11:42 » |
|
Моята игуана има потдутина на опашката.Точно в средата е и е потдуто от двете страни какво може да е помогнете моля ви, защото се притеснявам.Казаха ми че трябва да се почисти и да се пие антибиотик.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Booria
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #225 -: 09 Април 2011, 06:24:05 » |
|
Ако искаш да ти бъде отговорено по точно, най-добре качвай снимки... Така може да се гадае само..
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Дидо_8810
3 кожи
Активен
|
 |
« Отговор #226 -: 10 Юли 2011, 19:28:55 » |
|
Виждам, че тук говорите за игуани и реших да попитам, те защо хапят  агресивни ли са?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Xaruno
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #227 -: 10 Юли 2011, 20:01:13 » |
|
Не, страх ги е. Нито едно животно не е агресивно в смисъла, който влагат хората.
|
|
|
|
|
Активен
|
CHI MO NAMIDA MO NAI
|
|
|
accept_
Ларва
Неактивен
Публикации: 2
|
 |
« Отговор #228 -: 01 Август 2011, 11:06:31 » |
|
Здравейте всички Нов съм тук,но искам да отглеждам игуана,та искам да попитам някои неща.Игуаните хибернират ли?И също така по колко пъти на ден се хранят,последен въпрос-Каква е разликата м/у обикновената и носорожата игуана,има ли някакви разлики в отглеждането? Благодаря предварително  )
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿
|
 |
« Отговор #229 -: 01 Август 2011, 11:47:59 » |
|
Не, не хибернират, прясна храна в изобилие е хубаво да има всеки ден. Като крави са, пасат си перодично през деня. Аз лично не мися, че има разлика в носорога и обикновенната. За мене това е аберантен белег, който се среща според обитанието на гущера. Някой казват, че са по-агресивни и диви, но и по-красиви, не съм наблюдавал такова нещо. Има красиви и носорози, и обикновенни, няма разлика в отглеждането.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #230 -: 01 Август 2011, 13:46:48 » |
|
То това с носорозите е малко божа работа, не мисля че нашите търговци гледат точно това а и още повече при малки животни, кадето рога може още да не се е появил. Ти не гледай в нета, че има игуани с рога по 2-3 см, като трицератопси! В повечето случаи са доста по-малки израстъци, и мисля, че шанца да уцелиш такава игуана е голям, мисля, че е също някакъв полов диморфизъм при мъжките.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
JVJ
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #231 -: 01 Август 2011, 14:06:57 » |
|
Аз лично не мися, че има разлика в носорога и обикновенната. Има разлика- носорогата игуана запазва зеления си цвят много по-дълго от обикновената, която с течение на възрастта става сива или кафява.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
accept_
Ларва
Неактивен
Публикации: 2
|
 |
« Отговор #232 -: 01 Август 2011, 14:12:16 » |
|
Благодаря за отговорите.Надявам се скоро и аз да се сдобия с един  .Някъде четох,че трябвало да се разхождат с каишки?Това вярно ли е,за какво служии колко пъти трябва да се разхожда О.о 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #233 -: 01 Август 2011, 14:16:38 » |
|
Разхождаш ако искаш, то това не е куче. Можеш да ограничиш разходките до в къщи. Зависи от тебе и до колко ще се опитоми гущера  Аз гледам мойте животинки рядко да ги вадя на вънка, въпреки, че са змии. Има шанс да набараш паразити.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
JVJ
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #234 -: 01 Август 2011, 14:21:27 » |
|
Благодаря за отговорите.Надявам се скоро и аз да се сдобия с един  .Някъде четох,че трябвало да се разхождат с каишки?Това вярно ли е,за какво служии колко пъти трябва да се разхожда О.о  Могат да се разхождат с каишки, но чак като станат по-големи. П.П. Моята игуана съм я пускал в стаята, в двора без каишка, но трябва да се варди, зависи и от характера на животното (моята беше много кротка ). П.П.2 По-добре не я изкарвай на вън, всичко може да се случи.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
lubancho
Втора ларва
Неактивен
Публикации: 7
|
 |
« Отговор #235 -: 04 Ноември 2011, 01:26:45 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
mitakagt14
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #236 -: 04 Ноември 2011, 07:16:14 » |
|
Честитка пич да ти е жива и здрава!
|
|
|
|
|
Активен
|
скайп: offroadmaniac1
|
|
|
lubancho
Втора ларва
Неактивен
Публикации: 7
|
 |
« Отговор #237 -: 04 Ноември 2011, 08:42:32 » |
|
Честитка пич да ти е жива и здрава!
Благодаря.Искам само да попитам нормално ли е първите дни да е доста неподвижна и срахлива и дори да не се храни и пие вода? Притеснявам се..
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mendo
3 кожи
Неактивен
Публикации: 61
|
 |
« Отговор #238 -: 08 Ноември 2011, 15:29:59 » |
|
Здравейте исках да попитам дали има някакъв проблем, ако се дават на игуаната грах или царевица, които са в консерва? Някой давал ли е също така и праз?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Frankyy
1 кожа
Неактивен
Публикации: 10
|
 |
« Отговор #239 -: 22 Март 2012, 22:34:06 » |
|
Значи имам възрастна игуана на около 3 години и нещо в последните 4-5 дни не иска да яде, давам и в устата, но пак не иска и като се загледох не е ходила по " голяма " нужда... Нещо някой да ми даде някакъв съвет защо не иска да яде, че започвам да се притеснявам, а няма ветеринарен лекар, в нашия град, който да разбира от игуани.. Мерси предварително  )
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|