gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿
|
 |
« Отговор #120 -: 17 Юни 2009, 23:51:57 » |
|
За кво са ти толкова крушки, няма ли да я препечеш? Аз мисля, че само 50 ватовата ще е добре, другите незнам за какво са ти да хабиш ток(освен ако нямаш голям терариум). А пурата мисля, че няма голямо значение колко вата, тя няма да ти е основно отопление.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
renetar
4 кожи
Неактивен
Публикации: 73
|
 |
« Отговор #121 -: 18 Юни 2009, 08:04:03 » |
|
От халогенните не мисля, че има смисъл, трябва ти УБВ. Трябва да има разлика в температурите в терариума- около 26-27 да е в преобладаващата част, да има място, където да е над 30 и място, където да е около 23-25. Гущерчето да си избира къде да ходи.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #122 -: 18 Юни 2009, 09:07:34 » |
|
Нали за това му е пурата човече, тя ще е УВБ източника, а хаогенката за утопление, щото тия пури с повечкото ватове са и повечко кинти 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
georgi86
2 кожи
Неактивен
Публикации: 38
|
 |
« Отговор #123 -: 20 Юни 2009, 06:32:22 » |
|
Точно! Са сложих 3 халогенни крушки тип лунички,за отопление,зашото видях че доста топлят те,и се колебая за УВБ-то,да е крушка или пура! Незнам много се чудя! Са проверявам дали мога да създам необходимите условия за гледане и после купувам УВБ и отивам за игуана,че от кога съм мераклия! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #124 -: 20 Юни 2009, 16:24:19 » |
|
Че то УВБ-то си е едно от важните условия. Аз бих си зел пура, но това си е лично предпочитание 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
georgi86
2 кожи
Неактивен
Публикации: 38
|
 |
« Отговор #125 -: 23 Юни 2009, 21:34:47 » |
|
Здравейте! Не ми отговорихте на въпроса дали игуаната издава някаква миризма,мирише ли,акото й мирише ли,колко често ака,как изглежда! Дайте ми и за това малко информация!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
renetar
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #126 -: 24 Юни 2009, 13:26:24 » |
|
Самата игуана не мирише, ако ака или ако не и чистиш редовно ще замирише разбира се. За акането е различно, някой всеки ден, други веднъж на два - три дни...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kalinatomova
Ларва
Неактивен
Публикации: 1
|
 |
« Отговор #127 -: 12 Юли 2009, 16:58:18 » |
|
Здравейте!Разбрах,че не е добра идея да взема на игуаната ми женска,защото животните реагирали много остро при раздяла,а няма как да се грижа за две (можело да се стигне и до фатален край).Затова искам да разбера какво да направя ,за да се успокои игуаната.Вече е разгонена от повече от половин година,много беснее,хапе наляво надясно,който докопа-далеч е от спокойните игуани,които седят на рамото на собсвеника си. Моля дайте съвети как да се справя с агресията на животинката.Благодаря. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Taratonko
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #128 -: 24 Октомври 2009, 22:43:31 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Coluber
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #129 -: 25 Октомври 2009, 22:26:30 » |
|
През лятото и ако си сигурен, че няма да настине може и всеки ден да я къпеш, но веднъж в седмицата също е достатъчно.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
renetar
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #130 -: 26 Октомври 2009, 13:22:35 » |
|
Ако искаш да наподобиш естествена им среда трябва да им поддържаш влажно, може да ги пръскаш с топла вода, да я къпеш или да сложиш съд, с топла вода, в който игуаната сама да решава кога да се къпе и колко често. Това е важно в периодите, в които си сменя кожата, защото й помага да се обели по-лесно, а пък и ако няма необходимата влажност остава необолена кожа, която ако е по пръстчетата може да доведе до падане на част от пръстчето.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
sa6ko_93
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #131 -: 15 Ноември 2009, 13:15:16 » |
|
Привет и от мен. Днес игуаната ми снесе яйца за четвърти път! За съжаление яйцата не са оплодени, защото нямам мъжки. Преди 2 години имах 1 мъжка игуана (много красиво животно, извършиха полов акт и игуаната снесе яйца, но инкубатора ми не беше свестен.  За голямо съжаление мъжката игуаната се задръсти с камъчета от пясъка в терариума и почина. От тогава никакъв пясък никаде. Женската ми е снасяла по 38 -42 яйца.  Тази година ме хвана неподготвен и снесе в сламата на костенурките. Явно е снесла рано сутринта под кварцовата крушка на костенурките и яйцата са се свили и поизсъхнали. Снесла е 19 яйца, поне толкова намерих. Когато тръгнах да ги събирам в един съд игуаната тръгна да ме гони и заставаше в заплашителна поза,  което е нормално за женските (пазят си яйцата). Ето снимки : http://www.album.bg/sa6ko_93/images/19247939/73572/http://www.album.bg/sa6ko_93/images/19247943/73572 Поздрави! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
enforser
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #132 -: 30 Януари 2010, 20:09:51 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rollerpen
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #133 -: 01 Февруари 2010, 14:28:10 » |
|
Колко често сменят малките игуанки ? 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rollerpen
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #134 -: 05 Февруари 2010, 09:26:47 » |
|
Дайте съвет, моля, как да науча игуаната ми да не се шашка от мен. Взех я преди 3 седмици (около20 см. е без опашката - мъжка). От магазина ми казаха всеки ден по 1 час да ми е в ръцете за да свикнела. В началото го правех, но животното беше много неспокойно, не изкаше въобще да яде и реших да спра с опитите за опитомяване поне, докато прояде. Е, вече прояде, но се държи като пещерен човек в момента, в който приближа стъклото на терариума - съска, шиба с опашката, хапе. Ако не успея да я опитомя от малка се страхувам, че като порасне ще хвърчат пръсти и кожи (моите разбиора се). Ако някой има опит моля да сподели.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rollerpen
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #135 -: 05 Февруари 2010, 09:33:48 » |
|
Съжалявам. Май тази тема не е за тук, а за "Проблеми при игуаните". Моля админа ако реши - да я премести
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #136 -: 05 Февруари 2010, 10:49:54 » |
|
И тебе да те мандахерца някой по 1 час, и ти ще се изнвервиш. В началото стреса е по-голям, чел съм, че 15-20 минути, докато посвикне е добре. Нямам опит с игуани, но за змиите, такова инфо съм срещал. Виж пробвай да я почесваш някъде и ако се успокоява, значи и харесва и ще свикне по-лесно. Мойто питонче и то е много неспокойно, ама като го взема и почна да го чеша по гърба и става няма такава душичка, сама почва да се отърква. Това са си мои наблюдения де, не казвам, че работят на 100%. Успех  П.С. И си оправи заглавието, че това душевно състояние на "М", не е от най-подходящите!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Coluber
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #137 -: 05 Февруари 2010, 16:18:29 » |
|
Щом още съска само като се приближиш до стъклото значи в никакъв случай не може да се опитваш да я хващаш. Всеки ден сядай до терариума и само я наблюдавай докато спре да се плаши от присъствието ти. Може и да и говориш разни неща. Трябва да види, че като стоиш там няма да я изядеш. Щом спре да се плаши от присъствието, можеш да започнеш да си пъхаш ръката в терариума. Вероятно ще бяга и ще те бие с опашка. Тогава само се протягай малко по към нея без да я докосваш. След като свикне и с това може да се опиташ да я погалиш без да я вдигаш (може да се пробваш и да и дадеш храна от ръка). Гали я по главата и врата докато не затвори очи или по гръбчето, но не я пипай за опашката и около нея. След като свикне да я пипаш вероятно ще ти позволи и да я вдигаш. Но когато тръгваш да го правиш не посягай отгоре, а отстрани или отпред. Вдигай я винаги отдолу за корема а не отгоре за гърба. Амааа така рискуваш да те поиздере  но пък няма да се плаши. И последно - каквото и да правиш около игуаната - без резки движения!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rollerpen
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #138 -: 05 Февруари 2010, 17:18:03 » |
|
Много благодаря. Явно проблема дойде от думите на продавача "Те са умни гадинки, бързо ще свикне..."
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Coluber
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #139 -: 05 Февруари 2010, 17:43:05 » |
|
Продавачите много често нищо не разбират.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|