Гост
10 Февруари 2012, 17:49:31
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 12   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Обикновена зелена игуана (Iguana iguana iguana)  (Прочетена 22316 пъти)
enforser
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 33

« Отговор #160 -: 20 Февруари 2010, 10:59:09 »

Как най-лесно мога да си извадя игуаната от терариума? Когато и да посегна тя бяга и скача ;( .
Активен
rollerpen
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 175

« Отговор #161 -: 20 Февруари 2010, 11:17:25 »

Аз моита я хващам отгоре и трябва да си много бърз  ShotgunАко е на щрек няма смисъл остави я за няколко минути да се успокои и после ...
Активен
renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 73

« Отговор #162 -: 22 Февруари 2010, 09:29:22 »

Не се хваща игуаната отгоре и не се правят резки движения около нея, хваща се бавно отдолу, под коремчето, с другата ръка може да я придържаш отгоре след като вече си я хванал, за да не избяга, но ако посягаш отгоре животното се плаши, ако се движиш рязко също. В природата игуаните основно са нападани от хишните птици, за това всяко посягане от горе плаши игуаната, така няма да се сприателите. Иначе естествено, че ще се дърпа, ще бяга, ще дере, може да се опитва и да хапе. Спокойствие и постоянство трябва.
Активен
la koce nostra
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« Отговор #163 -: 23 Февруари 2010, 21:10:55 »

Здравейте, наскоро ми подариха зелена игуана която е на 3 месеца(поне така казали в магазина) и реших да се обърна към хора които са минали през този период и да попитам какви точно грижи трябва да полагам за гущерчето на тази възраст?
Четох до сега постовете които са писани но реших направо да си задам въпросите, защото преди 2 години имах отново малка игуанка но се оказа болна и за 1 месец живя при мен и умря.Сега много се пртеснявам да не се случи същото и се обръщам към вас.
На 3 месечна игуана колко храна й трябва, какви и по колко пъти седмично витамини да и се дават?
Мен лично ме притеснява фактът да не й става студено през нощта защото лампата я изключвам.Предишната игуана за 5 часа беше изсъхнала.
По-нагоре четох пост, че било хубаво да се къпе и да плува, мога ли да я пускам да плува на 3 месеца?
Като цяло ще съм много благодарен ако дадете съвети за отглеждането на такава малка игуанка, защото на мен ми се струва много крехка и постоянно бдя над нея.
Благодаря предварително!!!
Активен
renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #164 -: 24 Февруари 2010, 09:19:15 »

Ами давай и повечко храна, със сигурност ще остане, но по-добре така, отколкото да не й стига, в зависимост от това по колко хапва животното ще прецениш и колко храна трябва да й се дава. А по колко е нормално да яде една игуана на 3м не знам. Със сигурност трябва да й е топло- 27-28 през деня с място за припичане, където да е над 30, и около 23-25 през ноща. За витамините- на тях си има указания по колко да се дават, в зависимост от вида витамини, който избереш. Има какви ли не ... Аз ти препоръчвам да си избереш лекар и да заведеш игуаната да я види възможно най-бързо, ей така профилактично. Носи се и малко аки, за да види лекаря дали има вътрешни паразити животното. Но си избери лекар, който разбира от такива животни, защото са твърде различни от обичайните домашни любимци. За храната има много изписано. Аз доста съм чела и според мен игуаната трябва да се храни само с растителна храна, иначе се разболяват и умират, а пък нямат и нужда. Препоръчителни за всекидневна употреба са- глухарчета, рукула, листа от репички- те са богати на калции, зелен боб, бамя, грах- в тях има растителни протеини. От плодовете киви и манго са много богати на калции. Тиквата също е полезна. Но пожене им омръзва едно и също може да разнообразяваш с най-различни неща. Рядко трябва да ядат- спанак, зелеви, марула, салата, магданоз, целина- богати са на оксилати, които пречат на организма да усвоява калция. Може да изпускам нещо, за това почети из интернет, има доста неща. Ако имаш още въпроси- питай!
За къпането- спокойно можеш да я къпеш и да я пускаш да плува, но задължително да има място, на което да може да стъпи като се умори- покажи и го къде е, или просто я слагай на него- нещо като салче, и животниката сама да си слиза да си плува. Аз на моя не му слагам прекалено дълбока вода, но моят е мързеливко и не плува, а само се кисне във водата. Освен това трябва да поддържаш и влажност в терариума на игуаната.
Активен
renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #165 -: 24 Февруари 2010, 12:17:04 »

Забравих да ти кажа, че храната трябва да е на парчененца, които ингуаната спокойно да може да хапне на една хапка-поне твърдата храна. Те не са животни, които дъвчат много, малко като гъсета гълтат храната. Листата може и да не са на толкова дребно, но ако са големи ще му е по-лесно на животното, ако са накъсани.
Активен
la koce nostra
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« Отговор #166 -: 27 Февруари 2010, 23:16:06 »

Мерси за съветите, а нормално ли е игуаната да си рови леговища? Сложих някаква настилка с пръст и кокосови влатна и сега редовно си рови дупки и си спи в тях.Мисля пак да минавам на старата настилка която беше с някакви дървесини, но смятам, че сегашната задържа повечко влага.
Активен
renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #167 -: 04 Март 2010, 09:31:33 »

Аз съм чела, че ровят ако са страсирани, а да спят пък в изровеното не съм чувала, обичат нависоко обикновено. Внимавай с тези настилки, не трябва да има пръст в тях. Може торф да използваш- чист, без добавки, подхранващи растенията. Но по-добре вземи изкуствена трева. Пръст и всякакви други неща, които не са за игуани са опасни. Може да си хапне от тях, а пък  мъжките игуани може да получат и други проблеми.
Активен
rollerpen
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #168 -: 09 Март 2010, 17:24:00 »

Аз съм най-доволен от кокосовия субстрат за настилка. Задържа влага, при добро роветрение не се вмирисва. Когато животното си свърши рабитата (тази с бялото) и го хванеш навреме кок. суб. става като котешка толетна - около "нещото" се образува топче, което лесно се отстранява.
Активен
rollerpen
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #169 -: 30 Март 2010, 21:13:55 »

Игуанката ми си движи главата нагоре-надолу? Какво означава това?
Активен
renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #170 -: 31 Март 2010, 09:21:31 »

Заканва се! Когато приближиш до нея ли го прави?
Активен
rollerpen
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #171 -: 31 Март 2010, 18:18:47 »

He Huh?
Активен
renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #172 -: 01 Април 2010, 08:39:07 »

Ами да се оглежда в нещо, или някакъв друг дразнител да има? Защото аз в такива ситуации знам че го правят, изпъват шия и си навеждат главата надолу нагоре, нещо като куфеене  Wonder Не знам дали е такъв случая обаче.
Активен
rollerpen
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #173 -: 01 Април 2010, 10:29:52 »

Да , оглежда се в стъклото на терариума от вътре Grin Вчера пробвах и сложих едно огледало пред нея,голям смях беше Grin
Активен
enforser
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 33

« Отговор #174 -: 18 Април 2010, 22:27:24 »

Искам нещо да ви попитам. На всякъде чета ,че игуаната най-обича зелени глухарчета. Но това какво включва стъблото и зелените листенца приличащи на рукола? Или тях + жълтия цвят? Защото някой ми каза ,че в жълтото имало някакво отровно мляко , но не съм запознат, а не искам да си правя експерименти.
Активен
kitana
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 400

« Отговор #175 -: 18 Април 2010, 22:32:17 »

Не мога да отговоря на въпроса ти,но исках да отбележа ,че млякото го има в стъблото и в листата.
Активен

: : A R T : :
renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #176 -: 19 Април 2010, 08:13:23 »

Можеш и цвета да даваш.
Активен
sa6ko_93
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 110

« Отговор #177 -: 08 Август 2010, 16:40:04 »

Ето няколко снимки на игуаната ми, които направих днес:
http://www.album.bg/sa6ko_93/images/24542274/73572/
http://www.album.bg/sa6ko_93/images/24542281/73572
http://www.album.bg/sa6ko_93/images/24542289/73572
http://www.album.bg/sa6ko_93/images/24542293/73572
http://www.album.bg/sa6ko_93/images/24542301/73572
http://www.album.bg/sa6ko_93/images/24542308/73572
http://www.album.bg/sa6ko_93/images/24542314/73572
http://www.album.bg/sa6ko_93/images/24542328/73572 .
Активен
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 684

̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿

« Отговор #178 -: 08 Август 2010, 17:49:29 »

Много, готино, евала, много се радвам на такива естествени заграждения. Ама от чито любопитство, не е ли кофти като вали дъжд или вечер, че става доста хладнчко. Мернаха ми се нарове, което значи че живееш някъде на топло, но все пак става хладно като вали Smiley Wonder, а и не на последно място, дето се обяснява че има паразити и като си вадиш животното на вънка после трябва да го миеш.
Активен

sa6ko_93
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 110

« Отговор #179 -: 08 Август 2010, 18:51:11 »

Нощем температурата не пада под 20- 22 градуса при ясно време, когато вали ги прибирам заради падането на температурата до 18 градуса. В заграждението има нар, но не живеем на юг, а напротив - около 70 км северно от Враца. Няма начин без измиване на животното преди вкарване в терариума, заради акари и тем подобни.
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 12   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC