SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #40 -: 14 Февруари 2008, 05:08:21 » |
|
Много странна гъбичка... Ту се влияе, ту не, ама ся от антибиотика съвсем са срина гъбата... Кофтито при нея, е че не поразява отгоре епидермиса а се развива в самите клетки и ги поразява доста агресивно... Ту се развива бързо, ту бавно, но роговите образования ще се възстановят.. Не успя да увреди корена, но за едно се съмнявам... Надявам се с времето да се регенерира...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Illian
5 кожи
Неактивен
Публикации: 103
|
 |
« Отговор #41 -: 18 Април 2008, 15:22:37 » |
|
По принцип гъбичните инфекции са доста трудни за лекуване,защото дори и да изглежда,че са изчезнали може пак да се появят след време!Така че продължавай с лечението дори и известно време след като са изчезнали! ...А исках да кажа за хората,които се чудят дали игуаната им е мъжка или женска,че има няколко белега по които се определят!...Всички тези неща за шипчетата и т.н. са верни,но те се проявяват с възрастта на животното,както и "торбичката" на врата,която при мъжките е по-голяма!...както и да е исках да кажа,че най-сигурният начин да определиш пола на една игуана(а и някои други гущери) е да погледнеш под опашката  (колкото и странно да звучи)...от долната страна на бедрата има един ред люспи стигащи до клоаката!При женските те са доста дребни,а при мъжките едри,силно изразени!Освен това в основата на опашката мъжките имат подутина(там се намира хеми-пенисът)!Женските нямат такава подутина!..Ами това е!Надявам се да съм бил полезен! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Booria
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #42 -: 06 Май 2008, 20:45:02 » |
|
Понеже ще си взимам чифт игуани и искам да знам на каква възраст стават полово зрели, дали има нещо по специфично в отглеждането им, кога снасят, кога им е разможителният период. Общо взето всякаква информация ще бъде полезна. Досега съм гледал сама игуана около година но за съжаление тя почина наскоро и се опитвам да я заменя но едва ли новите ще са като нея..  .. Благодаря предварително  Става въпрос за Iguana iguana
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #43 -: 26 Май 2008, 17:22:28 » |
|
Ми 3-4 години вече могат да си имат. Зависи как ги гледаш. Цялото гледане на тези животни е специфично. Много разпространен вид за гледане в домашни условия и крайна сметка много капризен.
Друго нещо за разпознаването на пола е мастния гребен на врата, формата на главата, дебелината на бузите вече при по-зрелите игуани флагчето и цвета. Мъжките игуани с възрастта губят зелената си пигментация.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Rasta
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #44 -: 02 Юни 2008, 18:04:17 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
Стъклени очи, всичко презиращи<br />Стъклени очи, забравили деня<br />Стъклени очи, живота отричащи<br />Стъклени очи - деца на нощта<br />Стъклени очи, влюбени в тъмнината<br />Стъклени очи, виновни без вина<br />Стъклени очи - тъга до болка позната<br />Стъклени очи - една изгубена душа
|
|
|
jo
Втора ларва
Неактивен
Публикации: 7
|
 |
« Отговор #45 -: 10 Юни 2008, 10:46:21 » |
|
 Няма ли да му е по-удобно с нагръдник?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
renetar
4 кожи
Неактивен
Публикации: 73
|
 |
« Отговор #46 -: 21 Юли 2008, 09:51:00 » |
|
Здравейте, от два дена си имам мъжка /или поне така си мисля/ игуана на около една година /така ми казаха, като си я купувах/. Чудя се дали не е добре да я заведа на някой лекар, просто да я види, защото изчетох сума ти неща за някакви гъби и хиляди други чудесии, които аз не бих разпознала ... та можете ли да ми препоръчате някой лекър?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
onion
VIP потребител
9 кожи
Неактивен
фиууу
|
 |
« Отговор #47 -: 21 Юли 2008, 15:10:14 » |
|
Имаш Лично.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
renetar
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #48 -: 21 Юли 2008, 16:19:19 » |
|
Благодаря!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Rasta
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #49 -: 27 Юли 2008, 14:38:26 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
Стъклени очи, всичко презиращи<br />Стъклени очи, забравили деня<br />Стъклени очи, живота отричащи<br />Стъклени очи - деца на нощта<br />Стъклени очи, влюбени в тъмнината<br />Стъклени очи, виновни без вина<br />Стъклени очи - тъга до болка позната<br />Стъклени очи - една изгубена душа
|
|
|
Rasta
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #50 -: 27 Юли 2008, 14:39:31 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи
Неактивен
Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!
|
 |
« Отговор #51 -: 05 Август 2008, 15:23:55 » |
|
В момента при мен живурка от няколко дни един хубав мъж с уникални цветове на около 2 годинки със зверска агресия и опашка като камшик  да се надяваме бъдещ мъж на Тери (игуто на Раста)  Снимки по-късно  .
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи
Неактивен
Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!
|
 |
« Отговор #52 -: 06 Август 2008, 20:15:43 » |
|
Ето го младежа:  
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gogo
VIP потребител
7 кожи
Активен
|
 |
« Отговор #53 -: 06 Август 2008, 21:47:08 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Rasta
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #54 -: 08 Август 2008, 19:26:10 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Booria
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #55 -: 14 Август 2008, 13:18:00 » |
|
Значи понеже имам чифт на около две години и един приятел ми даде временно неговата да му я гледам а тя е на около годинка с неопределен пол. Дали по-големите ще я тормозят?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
HaKyNa-MaTaTa
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #56 -: 22 Август 2008, 00:17:09 » |
|
Здравейте!Днес бяхме малко на разходка из нас и му направих няколко http://www.foto.bg/showphoto.php/photo/195878/limit/recent.Сега като е в някакъв любовен период много ми се дърви  ,на важен се прави  :мята опашка,тресе глава и си пери голямата гуша  ....... абе сладур
|
|
|
|
|
Активен
|
Brachypelma Albogans-> Ици-Бици 0.1.0 Brachypelma boehmei-> 0.0.1 Iguana Iguana-> Никос 1.0.0 Eublepharis macularius-> Генчо 1.0.0
|
|
|
Booria
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #57 -: 03 Октомври 2008, 18:20:04 » |
|
Ето го и моят проблем: Преди около 2 месеца си всех 2 игуани - мъжка и женска. Живяха си добре 1-2 месеца обаче на женската нещо и стана и започна да налита да хапе мъжкият. Заминах на море за 10 дни и като се прибрах на мъжкият заднен ляв крак точно на коляното се беше издул и той избяхваше да го ползва. Отидох до Младост до Ветеринарната клиника "Анимо" мисля че се казваше. От там ми казаха че му е счупен и няма как да ми помогнат, най вероятно ще му зараснел на криво и щял да си го ползва пак. ( Стана ми много странно ) И понеже си нямах и идея какво да направа се примирих и послушах лекарката.... Та мина се вече месец тои си го ползва ама не като преди много плахо и мисля че го боли още. Да обаче днес открих и друг проблем, преден ляв крак му е като "чужд" все едно е изваден. Хич не го ползва... та се чудя какво да правя, направо умирам от жал като го гледам как се мъчи. Иначе слиза някак си да си хапва, слагам им много калции така ме и посъветваха от клиниката. Хранят се със Глухарчета, Зеле , Ябълки , Маруля от време на време, моркови. През деня им работи крушка със насочваща светлина и УВ лампа на ехо терра 5%. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Rasta
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #58 -: 07 Януари 2009, 18:19:57 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
renetar
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #59 -: 14 Януари 2009, 15:45:29 » |
|
|