Гост
25 Май 2012, 09:14:38
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Подуване на очите при игуана  (Прочетена 1113 пъти)
SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 192

« -: 20 Септември 2007, 20:10:27 »

Та преди време ми предозираха едната игуана с някаква отрова и едвам прескочи трапа... Но после почнаха да и се подуват очите... Питах ветеринарите и те ми казаха че е още останало от отравянето...

Сега от 2 дена на сам гледам на малката игуана как и се подуват очите... От както я гледам не е поглъщала разни препарати... Единствената химия която може да погълне е от витамините и от гранулите за растителноядни влечуги...

Поразрових се в Интернет но не намерих никаква конкретна информация за това необичайно явление за мен... Като и се подуят очите и почва да ги чеше, е видимо че не и е приятно.. Като ги отвори веднага пада отока... Няма излишен секрет около тях, игуанката се храни спокойно и няма липса на апетит...

Можели някой да каже какво евентуално е това и ако е нещо сериозно да отреагирам на време.
Активен
HaKyNa-MaTaTa
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 39

« Отговор #1 -: 20 Септември 2007, 22:57:17 »

И аз съм ставал свидетел на това явление!И моя Ники го правеше това,но скоро не сум забелязал да си надува очите.Да много е странно а няма причина.Ако някой знае да сподели.SIO не се безпокой не е опасно,явно си прави някаква промивка на очите  Wonder Grin !SIO на моя ники някои от бодлите са му полегнали към тялото,а други са прави това на какво се дължи?Липса на нещо?
Активен

Brachypelma Albogans-> Ици-Бици 0.1.0
Brachypelma boehmei->                0.0.1
Iguana Iguana->             Никос    1.0.0
Eublepharis macularius->   Генчо    1.0.0
SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 192

« Отговор #2 -: 20 Септември 2007, 23:38:54 »

Ми да ти кажа и на големия му беше паднало едно от шипчетата на врата, но вече пощи се изправи... Не знам реално причината... Но като цяло той се подобрява и физически... Може би от храната и витамините... А и може и да си индивидуално... Да ти кажа не намерих информация освен, че тези шипчета се делят на 4 групи:

1. nuchal crest - шипчетата, които се намират точно зад главата те са около 2 малки шипчета и веднага зад тях почват caudal spines

2. caudal spines - които представляват гребена на врата състоящ се от най-високите шипчета и веднага след това започват dorsal spines

3. dorsal spines - са шипчетата на гърба и стигат точно до високото шипче в началото на
опашката което се нарича pale green dorsal crests

4. pale green dorsal crests - От големия шип на опашката до края

Виж в коя група пада това шипче и ако искаш можеш да пишеш и аз да помогна в търсенето...  Write

Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC