Гост
24 Май 2012, 00:51:25
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Хранене на гекони със замразена храна ?  (Прочетена 882 пъти)
dis7urbed
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 57

« -: 22 Март 2009, 17:32:27 »

Здравейте всички. Онзи ден ми хрумна една идея и реших да споделя. Според вас мога да ли събера доста щурчета и скакалчета това лято и да ги замразя далбоко за да давам през зимата на гекона ми. Има ли някакъв проблем за него като го храня по този начин ?  Undecided
Активен
Icaka
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 206

« Отговор #1 -: 25 Март 2009, 15:20:16 »

Според мен няма проблем да го направиш Smiley ,но незнам дали ще се спуска да яде нещо което не мърда.Все пак те не са мършояди и немисля че ще се получи!Но непречи да пробваш и да кажеш какво е станало! Thumb up
Активен

Правилата!
paun4et00
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 184

« Отговор #2 -: 25 Март 2009, 17:56:06 »

Завържи щуреца или скакалеца с едно конче(но съвсем леко солкото да се държи) и го клати пред гекона SmileyНо не съм 100% сигурен че ще стане.Ако искаш опитай  Wink
Активен

FireSun
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 179

« Отговор #3 -: 25 Март 2009, 18:04:56 »

При мен ставаше, точно същата идея съм осъществявал Wink
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #4 -: 25 Март 2009, 18:09:46 »

Какви кончета какви пет лева, всичките ми гекони, земни и дървесни, без проблеми се научиха да се хранят и от пинцети. Важно е щипката да е лъскава, за да им привлече вниманието и любопитството им.
А въпросния гекон отдавна е научен да яде и не движеща се плячка.
Друг е въпроса колко са хранителни замразяваните насекоми.
Активен

FireSun
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 179

« Отговор #5 -: 25 Март 2009, 23:04:45 »

Аз мойте бивши леопардови гекони, ядяха от руката ми... но ги продадох и така Wink
Активен
ILiyan
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 161

« Отговор #6 -: 11 Май 2009, 21:07:31 »

Вчера ми се случи да дам на мойто 2 мъртви щурчета.. първо топнати във вода после в калции и с пинсета му ги клатих пред укритието и си ги излапа почти веднага. Клатенето с пинсетата беше по-скоро за привличане на вниманието, то ги клъвна като спрях да ги клатя.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC