makaveli
5 кожи
Неактивен
|
 |
« -: 28 Март 2009, 14:43:34 » |
|
Рових се в  ,когато попаднах в един форум в който случаино се познах като човека за който ставаше дума там.Бях питал някой хора по скайп разни въпроси по отгледането на тарантулките ми който са 1 кожа и въпроси за сахранение на живата им храна,след което видях че във въпросния форум човекът който попитах тези въпроси се възмощава от това че има хора които продават 1 кожа на начинаещи.Та какво лошо има в това да се гледа тарантулка 1 кожа,и най-вече какво лошо има да задаваш въпроси който те интересуват и не са ти ясни?
|
|
|
|
|
Активен
|
Паяци:1 Grammostola rosea(TCF)  ;1 A. geniculata;1 Brachypelma boehmei  ;1Gr.rosea (RCF)  ;6 Br.smithi ; 1 Gr.pulchra ;1 P. murinus  ; 1 Lasiodora striatipes. Гекони:2 Eublepharis macularius(normal).Скорпиони: 1 Heterometrus laoticus. Храна:1 Колония Мадагаскарски (съскащи) хлебарки и 3 Колония брашнени червеи
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #1 -: 28 Март 2009, 14:55:30 » |
|
Въпроса е в това, е се изисква млако повече внимание с дребните тарантули. Трябва да знаеш и най вече да забелязваш неща, които доста често един начинаещ или не знае или не забелязва ... Горе долу ... според мен е това :-)
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
makaveli
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: 28 Март 2009, 15:01:48 » |
|
Да, точно затова постоянно разпитвам разни неща,за да знам какво да правя и всичко да е наред,в което мисля че няма лошо,а и щом розичките ми вече смениха всички 1-вата си кожа мисля че като за начинаещ се правям за сега,при положение че до преди месец и половина не знаех че тарантулите сменят кожи 
|
|
|
|
|
Активен
|
Паяци:1 Grammostola rosea(TCF)  ;1 A. geniculata;1 Brachypelma boehmei  ;1Gr.rosea (RCF)  ;6 Br.smithi ; 1 Gr.pulchra ;1 P. murinus  ; 1 Lasiodora striatipes. Гекони:2 Eublepharis macularius(normal).Скорпиони: 1 Heterometrus laoticus. Храна:1 Колония Мадагаскарски (съскащи) хлебарки и 3 Колония брашнени червеи
|
|
|
Мъни
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 28 Март 2009, 15:49:49 » |
|
Лошо е дотолкова, доколкото такова паяче се гледа по-трудно. Желателно е начинаещите да започват с по-лесни видове, форми и размери и чак като понатрупат опит да се хвърлят в дълбоките води. Разбира се не е задължително и изобщо не означава, че съответният човек няма да се справи. Всичко е въпрос на желание, време, а и на късмет.
|
|
|
|
|
Активен
|
Господи, моля те, дай ми мъдрост, за да разбера мъжете; дай ми любов, за да им прощавам; дай ми търпение, за да изтърпя настроенията им. И, Господи, забележи - СИЛА НЕ ИСКАМ!! Иначе ще ги пребия до смърт…
|
|
|
kitana
9 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: 28 Март 2009, 17:12:17 » |
|
Не обръщай внимание на възмущението на човек,който няма знанията,които имаш ти.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
makaveli
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: 28 Март 2009, 21:01:53 » |
|
Да така е,но все пак ми стана тъпо,като видях кво пише, а същевременно се прави че много разбира,а все пак повечето неща които може да научиш как да се справяш като начинаещ е именно от хора които са се занимавали и имат опит,както в terraristic.net и се радвам когато питам някои нещо да ми помогне и ми обясняват културно,без да се изнервят и да се правят на важни,все пак съм начинаещ 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
arman
7 кожи
Неактивен
Публикации: 254
|
 |
« Отговор #6 -: 29 Март 2009, 00:40:28 » |
|
Според мен-няма нищо лошо.Аз мисля че докато паяка е 1,2,3 кожа,няма как да му осигуриш "безаварийно" преминаване към следващатата кожа-това си е рискова възраст.Дали го гледаш ти или някой от изявените тераристи(няма да изреждам-да не изпусна някой  )-то малко и до късмет опира-по всяко едно време може да те напусне паячето ти,даже и на повечко кожи. ....а същевременно се прави че много разбира...
"Разбирачите" сме доста из сайтовете за тераристика 
|
|
|
|
|
Активен
|
Убичам та жиуотноооо....
|
|
|
makaveli
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: 29 Март 2009, 13:54:28 » |
|
Така си е. Аз също мисля, че повече е до късмет,е естествено трябва и да обръщаш доста внимание особенно към влажноста, но не мисля че е кой знае каква философия да гледаш 1 кожа.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
arman
7 кожи
Неактивен
Публикации: 254
|
 |
« Отговор #8 -: 29 Март 2009, 14:41:58 » |
|
На влажноста прекалено особено внимание недей да обръщаш(да не вземеш да си умориш паячето),капваш му там две,три капки на 5-6 дена и е супер.А в твоя случай(гледам розички имаш май) така че няма място за притеснение.
|
|
|
|
|
Активен
|
Убичам та жиуотноооо....
|
|
|
makaveli
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: 29 Март 2009, 14:46:30 » |
|
Да така е все пак се поинтересувах с кой вид бих се справил като за начало,така че мисля че и от това има значение, не само коя кожа е.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
CellebrO
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: 29 Март 2009, 20:57:24 » |
|
Правилно си се поинтересувал и ориентирал към розичките. То се вижда че си старателен в това което правиш,така че хора като теб,дори и без опит,ще се справят. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
makaveli
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: 30 Март 2009, 13:24:54 » |
|
Правилно си се поинтересувал и ориентирал към розичките. То се вижда че си старателен в това което правиш,така че хора като теб,дори и без опит,ще се справят.  Благодаря за думите!Наистина много ми се занимава с тарантулките и затова и 4-рите розички станаха на 2 кожа,здобих се с един албоганс на 6 кожа които мн тераристи не оважават като вид,но мен също си ме кефи,защото всеки паяк си е красив сам за себеси и най-вече самия му собственик трябва да го оважава и да се похваля малко днес се здобих с така търсената от мен Br.boehmei  ....ИСКАМ СЪЩО ДА БЛЯГОДАРЯ И НА ВСИЧКИ ГОТИНИ ХОРА В ТОЗИ ФОРУМ,ЗАЩОТО ИМА МНОГО ТАКИВА КОИТО МИ ПАМАГАХА ЗА МНОГО НЕЩА:)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #12 -: 30 Март 2009, 15:01:30 » |
|
здобих се с един албоганс на 6 кожа които мн тераристи не оважават като вид
Това не е вид, а хибрид между два отделни вида. Поне така се твърди. Има мнения, че двата вида са всъщност един и същи вид, но не е доказано. Иначе относно гледането на животни от начинаещ според мен няма никакви проблеми, стига човекът да е достатъчно отговорен и да е потърсил информация предварително, както в случая. Когато започнах с тарантулите си взех паяк на 5 см тяло, но причината не беше, че ме притеснява да взема малък, просто имаше добра оферта и го взех.
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
|