Гост
10 Февруари 2012, 16:57:04
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 7   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Яйца на Eublepharis macularius  (Прочетена 6884 пъти)
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2913

terraristic.net

« Отговор #20 -: 10 Юни 2009, 10:18:19 »

Първите се бяха поизсушили и свили, но като им вдигнах влагата веднага се опънаха . Thumb up

И при мен се случи няколко пъти. Обикновено не е фатално, но трябва да се стараем да го избягваме
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #21 -: 10 Юни 2009, 10:35:12 »

6 яйца при мене ги бяха снесли извън съда доста бяха изсъхнали,оправиха се,но 4 от тях ги налазиха акари и ги хвърлих...  Slap
Активен

FireSun
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 179

« Отговор #22 -: 18 Юни 2009, 00:50:54 »

Днес ми се излюпи първият леопардов гекон Smiley
Активен
onion
VIP потребител
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 450

фиууу

« Отговор #23 -: 18 Юни 2009, 08:16:13 »

Честито Wink Още да излюпиш
Активен

www.zoo-info.org
сайтът за тераристика и екзотични животни
FireSun
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #24 -: 19 Юни 2009, 02:11:03 »

Днес гекона яде безпроблемно.  Salamander Drink beer
Активен
FireSun
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #25 -: 20 Юни 2009, 13:17:06 »

Излюпи се и вторият  Gecko
Активен
Mortum
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 203

« Отговор #26 -: 22 Юни 2009, 12:54:31 »

Drink Beer Drink beer Thumb up Applause Да са ти живи и здрави мъниците!
Активен

Pantherophis Guttatus Female ;
Pantherophis Guttatus Snow Male .
jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 316

« Отговор #27 -: 26 Юни 2009, 09:38:01 »

Drink beer

Първото ми геконче (момче) Metal. Цветовата форма е aberrant (тука им викаме jungle, въпреки че не са).
Благодарско на Гого за помощта  Drink beer
Активен
100yan
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 797

::: Geckoholic :::

« Отговор #28 -: 03 Август 2009, 22:45:21 »

И ние да се похвалим - излюпи ни се първото леопардово геконче!  Drink beer
Мъжкарче - инкубирано на 29-30 С, продължителност на инкубацията точно 40 дни, дължина при излюпването 6-7 см. Потомък на Гоговите е (Eublepharis macularius gogolarius). Скоро ще кача снимки, само да започне да шава повече, че сега основно стои скрит под един камък. Голям е образ - скача и съска - не дава човек да го доближи  Grin. Прояде още на следващия ден след излюпването. Дано да е жив и здрав, както и останалите, които се "задават" след него. Дъщеря ми е на седмото небе - направо не стъпва по земята от радост...

Активен

Eublepharis macularius: 11.16.0.0 [High Yellow, HTCT, SHTCT/B., Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole];
Pachydactylus turneri: 2.2.2.4; Paroedura pictus: 1.3.1.7; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.0.2.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 246

« Отговор #29 -: 04 Август 2009, 09:30:06 »

Честито и на двамата! Интересува ме само как разбрахте директно след излюпването какъв пол са?
Активен

Докато има хора които мислят, че животните не чувстват, ще има животни които чувстват как хората не мислят.
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 684

̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿

« Отговор #30 -: 04 Август 2009, 10:32:05 »

Ами от температурата на която са инкубирани.
Активен

jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #31 -: 04 Август 2009, 10:48:14 »

За 40 дни нямам как да са женски. Thumb up
Активен
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #32 -: 04 Август 2009, 15:06:02 »

В повечето случаи се излюпват женски при ниски температури на инкубиране и мъжки при високи, но се случва понякога да се излюпат женски при високи и мъжки при ниски температури, така че не бих разчитала много на температурите. Със сигурност може да се определи пола по-късно като станат на около 2 месеца. Даже и след два месеца не може да се каже със 100%ова сигурност.
Активен

Докато има хора които мислят, че животните не чувстват, ще има животни които чувстват как хората не мислят.
100yan
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #33 -: 04 Август 2009, 17:40:35 »

В повечето случаи се излюпват женски при ниски температури на инкубиране и мъжки при високи, но се случва понякога да се излюпат женски при високи и мъжки при ниски температури, така че не бих разчитала много на температурите. Със сигурност може да се определи пола по-късно като станат на около 2 месеца. Даже и след два месеца не може да се каже със 100%ова сигурност.

Ако е така, значи може и да греша Surrender Просто почти навсякъде пише  Book, че при този вид има постембрионално детерминиране на пола и той се определя главно от температурата. Инкубирахме ги на висока температура, за да се излюпят възможно най-бързо (на дъщеря ми няма да й стигне търпението да чака няколко месеца) - поради тази причина предположих, че поколението ще е от момченца. Ако се окаже женско - още по-добре: няма да е нужно да им търсим отделни терариуми (въпреки че излюпените на висока Т женски са доста по-агресивни от нормалните  Huh? - ако има някой такава женска ще е ценно да си сподели опита)
Активен

Eublepharis macularius: 11.16.0.0 [High Yellow, HTCT, SHTCT/B., Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole];
Pachydactylus turneri: 2.2.2.4; Paroedura pictus: 1.3.1.7; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.0.2.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]
Worgen
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 19

« Отговор #34 -: 12 Септември 2009, 14:24:12 »

Колеги , Здравейте ! Искам да попитам как поддържате температурата на 27-28 на яйцата примерно на Леопардовия гекон ? Използвате нагреватели с терморелета ли ? Защото малко съмнително ми е да седя до яйцата нон-стоп и да става включ изключ на лампатат Smiley Също така може ли да ми представите някаква табличка за грунда ? Примерно :
2 месеца - еди колко си милиметра
3 месеца - еди колко си милиметра  Pray Pray Pray
Търсих по доста теми ,но не можах да намеря отговора на този въпрос : Каква е тази окраска ?
Благодаря за обърнатото внимание и съжалявам ако има подобна темаа Smiley  Tongue Tongue
Активен

Eublepharis macularius 0.0.1
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #35 -: 14 Септември 2009, 10:54:48 »

Аз потдържам температурата в инкубатора с един нагревател от аквариум, които нагрява водата на дъното на аквариума. Този нагревател е свързан с един термостат, които го включва и изключва автоматично като стане прекалено топло или студено вътре.

Каква таблица имаш на предвид?
Активен

gogo
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 295

« Отговор #36 -: 16 Септември 2009, 10:08:26 »

За да достигнешнеобходимата влага отношението перлит( или вермикулит) към вода е 8 към 1 - обемни части или казано по-просто 8 чашки перлит,към 1 чашка вода.Смеси ги хубаво в кутията,така че,когато загребеш с ръка и стиснеш в шепата,да не капе вода,а да се образува нещо,като топка.Така смесения субстрат,го постави в кутия без дупки,за да не бяга влажноста,така или иначе на всеки 3 дни,когато проверяваш яйцата,ще се обменя кислорода.

Термо-релете се продават на пазара  Smiley  Thumb up  Smiley
Активен
100yan
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #37 -: 24 Април 2010, 23:18:46 »

През бременноста е важно женската да получава достатъчно храна, калций и витамини. Ако имаш възможност и дай една новородена мишка.

В момента трите ми женски са в период на снасяне.

Всичките приемат храна само 5-6 дни след снансяне, след което около седмица гладуват. По принцип гледам да ги захранвам добре с щурци, отвреме-навреме Zophobas и яко хранителни добавки с калций и като цяло не са отслабнали много.

Тази година, като по учебник, реших да пробвам да им дам и голи мишлета, тъй като са много по-хранителни. За съжаление, обаче между теорията и практиката при мен стана издънка: от трите само една изяде мишлето; втората удари, но веднага изплю; третата само го близна и го заряза. Никога досега не са приемали такъв тип храна и явно не са свикнали, но предполагам, че никой не си храни леопардовите редовно по този начин. Не знам каква е практиката при вас, но при мен нещо не се получи и вероятно повече няма да опитвам с мишлета - не ми е толкова жал за тях, ако бяха оползотворени, но сега да ги бахтисам за нищо ми е някак кофти... Ще пробвам утре пак (ако е все още жива храната), но нямам големи надежди.

Пиша това не за друго, а просто ако някой реши да опитва - да знае рисковете  Nooo
Активен

jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #38 -: 25 Април 2010, 09:37:53 »

И аз съм пробвал мишлета. Първият път давах на мъжкия. Излезе си от укритието, близна мишлето, постоя малко и се прибра. Вторият път давах на женска след снасяне. Отива гладна, гледа го, но до там. Дадох мишлето на другата женска (и тя снасяла) - ухапа го, пусна го. След това дадох същото мишле на мъжкия (същия дето отказваше) и го изяде без да се замисли, но беше гладувал почти 2 седмици.
Активен
100yan
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #39 -: 26 Април 2010, 21:56:24 »

Значи и при теб същата история - успех 33,33%  Grin

Продължение на епизода при мен: през следващите 2 дни, двете женски с липса на апетит към мишоците продължиха да отказват упорито. Веднага след това им предлагах щурци и лапаха с кеф по няколко, което означава, че не е да не са били гладни. В крайна сметка всичките мишлета, които взех (3 бр.) бяха погълнати с апетит от една и съща женска. Дано не съм прекалил с количеството при нея, че да не вземат от яйцата дето снесе да се излюпят хамстери... 
Активен

Страници: 1 [2] 3 4 ... 7   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC