Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #20 -: 10 Юни 2009, 10:18:19 » |
|
Първите се бяха поизсушили и свили, но като им вдигнах влагата веднага се опънаха .  И при мен се случи няколко пъти. Обикновено не е фатално, но трябва да се стараем да го избягваме
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #21 -: 10 Юни 2009, 10:35:12 » |
|
6 яйца при мене ги бяха снесли извън съда доста бяха изсъхнали,оправиха се,но 4 от тях ги налазиха акари и ги хвърлих... 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
FireSun
6 кожи
Неактивен
Публикации: 179
|
 |
« Отговор #22 -: 18 Юни 2009, 00:50:54 » |
|
Днес ми се излюпи първият леопардов гекон 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
onion
VIP потребител
9 кожи
Неактивен
фиууу
|
 |
« Отговор #23 -: 18 Юни 2009, 08:16:13 » |
|
Честито  Още да излюпиш
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
FireSun
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #24 -: 19 Юни 2009, 02:11:03 » |
|
Днес гекона яде безпроблемно. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
FireSun
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #25 -: 20 Юни 2009, 13:17:06 » |
|
Излюпи се и вторият
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mortum
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #26 -: 22 Юни 2009, 12:54:31 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
Pantherophis Guttatus  ; Pantherophis Guttatus Snow  .
|
|
|
jimmy
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #27 -: 26 Юни 2009, 09:38:01 » |
|
  Първото ми геконче (момче)  . Цветовата форма е aberrant (тука им викаме jungle, въпреки че не са). Благодарско на Гого за помощта 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
100yan
11 кожи
Неактивен
::: Geckoholic :::
|
 |
« Отговор #28 -: 03 Август 2009, 22:45:21 » |
|
И ние да се похвалим - излюпи ни се първото леопардово геконче!  Мъжкарче - инкубирано на 29-30 С, продължителност на инкубацията точно 40 дни, дължина при излюпването 6-7 см. Потомък на Гоговите е (Eublepharis macularius gogolarius). Скоро ще кача снимки, само да започне да шава повече, че сега основно стои скрит под един камък. Голям е образ - скача и съска - не дава човек да го доближи  . Прояде още на следващия ден след излюпването. Дано да е жив и здрав, както и останалите, които се "задават" след него. Дъщеря ми е на седмото небе - направо не стъпва по земята от радост...
|
|
|
|
|
Активен
|
Eublepharis macularius: 11.16.0.0 [High Yellow, HTCT, SHTCT/B., Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole]; Pachydactylus turneri: 2.2.2.4; Paroedura pictus: 1.3.1.7; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.0.2.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]
|
|
|
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #29 -: 04 Август 2009, 09:30:06 » |
|
Честито и на двамата! Интересува ме само как разбрахте директно след излюпването какъв пол са?
|
|
|
|
|
Активен
|
Докато има хора които мислят, че животните не чувстват, ще има животни които чувстват как хората не мислят.
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿
|
 |
« Отговор #30 -: 04 Август 2009, 10:32:05 » |
|
Ами от температурата на която са инкубирани.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
jimmy
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #31 -: 04 Август 2009, 10:48:14 » |
|
За 40 дни нямам как да са женски. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #32 -: 04 Август 2009, 15:06:02 » |
|
В повечето случаи се излюпват женски при ниски температури на инкубиране и мъжки при високи, но се случва понякога да се излюпат женски при високи и мъжки при ниски температури, така че не бих разчитала много на температурите. Със сигурност може да се определи пола по-късно като станат на около 2 месеца. Даже и след два месеца не може да се каже със 100%ова сигурност.
|
|
|
|
|
Активен
|
Докато има хора които мислят, че животните не чувстват, ще има животни които чувстват как хората не мислят.
|
|
|
100yan
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #33 -: 04 Август 2009, 17:40:35 » |
|
В повечето случаи се излюпват женски при ниски температури на инкубиране и мъжки при високи, но се случва понякога да се излюпат женски при високи и мъжки при ниски температури, така че не бих разчитала много на температурите. Със сигурност може да се определи пола по-късно като станат на около 2 месеца. Даже и след два месеца не може да се каже със 100%ова сигурност.
Ако е така, значи може и да греша  Просто почти навсякъде пише  , че при този вид има постембрионално детерминиране на пола и той се определя главно от температурата. Инкубирахме ги на висока температура, за да се излюпят възможно най-бързо (на дъщеря ми няма да й стигне търпението да чака няколко месеца) - поради тази причина предположих, че поколението ще е от момченца. Ако се окаже женско - още по-добре: няма да е нужно да им търсим отделни терариуми (въпреки че излюпените на висока Т женски са доста по-агресивни от нормалните  - ако има някой такава женска ще е ценно да си сподели опита)
|
|
|
|
|
Активен
|
Eublepharis macularius: 11.16.0.0 [High Yellow, HTCT, SHTCT/B., Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole]; Pachydactylus turneri: 2.2.2.4; Paroedura pictus: 1.3.1.7; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.0.2.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]
|
|
|
Worgen
1 кожа
Неактивен
Публикации: 19
|
 |
« Отговор #34 -: 12 Септември 2009, 14:24:12 » |
|
Колеги , Здравейте ! Искам да попитам как поддържате температурата на 27-28 на яйцата примерно на Леопардовия гекон ? Използвате нагреватели с терморелета ли ? Защото малко съмнително ми е да седя до яйцата нон-стоп и да става включ изключ на лампатат  Също така може ли да ми представите някаква табличка за грунда ? Примерно : 2 месеца - еди колко си милиметра 3 месеца - еди колко си милиметра  Търсих по доста теми ,но не можах да намеря отговора на този въпрос : Каква е тази окраска ?  Благодаря за обърнатото внимание и съжалявам ако има подобна темаа 
|
|
|
|
|
Активен
|
Eublepharis macularius 0.0.1
|
|
|
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #35 -: 14 Септември 2009, 10:54:48 » |
|
Аз потдържам температурата в инкубатора с един нагревател от аквариум, които нагрява водата на дъното на аквариума. Този нагревател е свързан с един термостат, които го включва и изключва автоматично като стане прекалено топло или студено вътре.
Каква таблица имаш на предвид?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gogo
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #36 -: 16 Септември 2009, 10:08:26 » |
|
За да достигнешнеобходимата влага отношението перлит( или вермикулит) към вода е 8 към 1 - обемни части или казано по-просто 8 чашки перлит,към 1 чашка вода.Смеси ги хубаво в кутията,така че,когато загребеш с ръка и стиснеш в шепата,да не капе вода,а да се образува нещо,като топка.Така смесения субстрат,го постави в кутия без дупки,за да не бяга влажноста,така или иначе на всеки 3 дни,когато проверяваш яйцата,ще се обменя кислорода. Термо-релете се продават на пазара 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
100yan
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #37 -: 24 Април 2010, 23:18:46 » |
|
През бременноста е важно женската да получава достатъчно храна, калций и витамини. Ако имаш възможност и дай една новородена мишка.
В момента трите ми женски са в период на снасяне. Всичките приемат храна само 5-6 дни след снансяне, след което около седмица гладуват. По принцип гледам да ги захранвам добре с щурци, отвреме-навреме Zophobas и яко хранителни добавки с калций и като цяло не са отслабнали много. Тази година, като по учебник, реших да пробвам да им дам и голи мишлета, тъй като са много по-хранителни. За съжаление, обаче между теорията и практиката при мен стана издънка: от трите само една изяде мишлето; втората удари, но веднага изплю; третата само го близна и го заряза. Никога досега не са приемали такъв тип храна и явно не са свикнали, но предполагам, че никой не си храни леопардовите редовно по този начин. Не знам каква е практиката при вас, но при мен нещо не се получи и вероятно повече няма да опитвам с мишлета - не ми е толкова жал за тях, ако бяха оползотворени, но сега да ги бахтисам за нищо ми е някак кофти... Ще пробвам утре пак (ако е все още жива храната), но нямам големи надежди. Пиша това не за друго, а просто ако някой реши да опитва - да знае рисковете 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
jimmy
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #38 -: 25 Април 2010, 09:37:53 » |
|
И аз съм пробвал мишлета. Първият път давах на мъжкия. Излезе си от укритието, близна мишлето, постоя малко и се прибра. Вторият път давах на женска след снасяне. Отива гладна, гледа го, но до там. Дадох мишлето на другата женска (и тя снасяла) - ухапа го, пусна го. След това дадох същото мишле на мъжкия (същия дето отказваше) и го изяде без да се замисли, но беше гладувал почти 2 седмици.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
100yan
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #39 -: 26 Април 2010, 21:56:24 » |
|
Значи и при теб същата история - успех 33,33%  Продължение на епизода при мен: през следващите 2 дни, двете женски с липса на апетит към мишоците продължиха да отказват упорито. Веднага след това им предлагах щурци и лапаха с кеф по няколко, което означава, че не е да не са били гладни. В крайна сметка всичките мишлета, които взех (3 бр.) бяха погълнати с апетит от една и съща женска. Дано не съм прекалил с количеството при нея, че да не вземат от яйцата дето снесе да се излюпят хамстери...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|