Гост
24 Май 2012, 01:29:51
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Подути очи  (Прочетена 788 пъти)
pedobear
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« -: 19 Април 2009, 13:28:20 »

Добър ден!
Хора, имам проблем. Подариха ми хамелеон миналата неделя и съм му осигурил всичко освен UV лампа (нагряваща лампа си има). Храня го и го поя както съм чел в нета и от вашите коментари.

Вчера обаче като се събудих го гледам че е уморен и не яде. С много подути очи е, не може да ги отваря добре и е бледожълт на цвят, а попринцип е свежо зелен. Водих го на ветеринар днес и му изписаха антибиотик, но не мога да го накарам да го пие (от пипета). Просто изглежда много болен..някой има ли съвет?

Има възпаление на очите и носа му е запушен, но не уточниха нищо. Аз ги питам и те казаха, че може от всичко да го е хванал. Трябваше да им дърпам думите от устата.
А да - на половин година е и е мъжки, йеменски хамелеон, десет грама и ~12cm..
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #1 -: 19 Април 2009, 13:56:55 »

След като са му изписали антибиотик, не казаха ли какво му има?
Активен

pedobear
Ларва

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 19 Април 2009, 14:01:28 »

UPDATE : Езикът му е станал много бял (а по принцип беше розов), и понякога си чеше очите с ръце или си ги търка в клоните. Да го оставям ли да го прави или може да си нарани очите така?
Активен
drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 159

« Отговор #3 -: 19 Април 2009, 18:17:10 »

Очите едва ли ще си ги нарани сам. Доколкото разбирам от казаното и лекарят на който си го закарал не е знаел какво му е... Къде си го водил?
Как трябва да му даваш лекарството?
Активен

Grammostola Pulchra 0.0.2
pedobear
Ларва

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 19 Април 2009, 21:50:55 »

В кв. Младост точно зад бул. Ал. Малинов - Др. Анимо се казва кабинета.

Антибиотика (Аугментин) трябва да го пие на 12 часа, ще го давам в 10 вечер и 10 сутрин. Горкото не е яло, през час му давах да опита вода или каша от банан (лекарката каза за банана) но не иска. Само стои на едно място и като че ли спи.. Току що му дадох дозата като му отворих леко устичката с една хартийка, слава богу пое лекарството и използвах техниката да му дам малко бананова каша за да има все пак нещо в стомаха. Сега е на изгасена лампа и спи..

В кабинета бяха много ветеринари, като тази жена беше специалистката по влечуги. Дано помогне това, което изписа. По едно време се мотаеше около нас със един справочник за влечуги на английски. Надявам се не с образователна цел а просто да бъде по-сигурна в това, което смята за диагноза и предписание.
Активен
drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 159

« Отговор #5 -: 20 Април 2009, 20:27:07 »

Не искам да правя реклама...
д-р Миряна Караславова (mommo), ветеринарна клиника "ЛЕКС", ж.к. Люлин 8, ул. 3004, бл.14 (зад Била), 0887/ 14 30 91
Водил съм при нея моята хамелеонка преди няколко месеца и съм доволен от съветите  Thumb up
Попитай за съвет и при нея, може пък да каже нещо повече...
Активен

Grammostola Pulchra 0.0.2
Мъни
Модератор
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 300

« Отговор #6 -: 20 Април 2009, 21:29:27 »

Подкрепям дравчо - занеси го при Миряна!
Активен

Господи, моля те, дай ми мъдрост, за да  разбера мъжете;
дай ми любов, за да  им прощавам;
дай ми търпение, за да изтърпя настроенията им.
И, Господи, забележи - СИЛА НЕ ИСКАМ!!
Иначе ще ги пребия до смърт…
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC