Гост
25 Май 2012, 09:44:26
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: съжителстват ли коте и игуана?  (Прочетена 1501 пъти)
JEGATA
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 14

« -: 26 Април 2009, 11:10:57 »

Здравейте, от скоро имам игуана, а от 6 месеца и коте. Когато донесох игуаната вкъщи котето не и обръщаше много много внимание, но сега/1 седмица по-късно/ вече много любопидства качва се при терариума, души я през стъклото игуаната се шашка Shocked много и се мята като бясна, котето също се плаши Shotgun. Ще свикнат ли някога заедно Surrender? Wonder
Активен
QuacK
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 296

« Отговор #1 -: 26 Април 2009, 12:29:39 »

Ако котка и куче могат да свикнат да живеят заедно, то сигурно и в твоя случай е възможно, но това не е гаранция, че ще стане. Постарай се да им съдействаш.
Активен
renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 73

« Отговор #2 -: 27 Април 2009, 09:03:50 »

Аз съм чела, че е възможно да съжителстват игуана и котка, но тя игуаната ти е от скоро и се шашка, може да се нарани като се блъска в терариума...
Активен
CellebrO
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 116

« Отговор #3 -: 27 Април 2009, 16:20:38 »

Според мен когато котката разбере,че игуаната не е за игра,ще спре да и обръща внимание(може би тук трябва да се намесиш ти).А когато игуаната порасне повечко ще спре да се шашка.До тогава обаче ти трябва да си елемента,който регулира събитията.
Активен
JEGATA
1 кожа

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 27 Април 2009, 20:41:53 »

Май здраво съм го закъсал, за сега няма изгледи нито Спайк/котето/ нито Челси/игуаната/ нещо да са се сближили. Даже напротив, Челси понякога се плаши и от мен  Afraid /за разлика от преди/. Ще им дам още малко време да свикнат дано развеят белия флаг, а до тогава ако има някой с повече опит в тази насока нека ми пише, че сега всеки съвет ми е важен Wink
Активен
houngan
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 72

« Отговор #5 -: 30 Април 2009, 09:52:59 »

"Котето" си е естествен враг на 'гуаната, какво искаш да правят  Huh? да си подават кълбо прежда и игуаната да спи на коремчето на котето  Laugh 
Моя съвет е да не доближаваш котката изобщо до гущера, защото така само се стресира, а от стреса тръгват цяла върволица проблеми...
Активен
varan
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 27

« Отговор #6 -: 30 Април 2009, 13:52:07 »

Забелязал съм че игуаните особенно мъжките трудно се понасят със всякъкви бозайници.Агресивни са към мишки, котки ,кучета понякога и към стопаните си.Единствено към птиците не проявяват агресия .Моят мъжки когато е пуснат и до него кацне папагала дига гуша и се оставя да го чоплят имам чуството че му е гот.Особенно към мишки е страшно агресивен.
Активен
JEGATA
1 кожа

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 30 Април 2009, 22:25:55 »

Благодаря на всички, за съветите. За сега съм разделил жижотините и спирам с опитите да ги карам да се сближават и комумикират. Като се поуспокоят може пак да пробвам...и все пак ако имате идеи пишете Metal Wink
Активен
mitko_dd
Втора ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 5

« Отговор #8 -: 14 Юни 2009, 11:45:35 »

Имам игуана от около 4 години също и 2 персииски лотки -маика и син.
Отначалото когато донесох игуаната ,на женската котка и беше много интересно какво е това. Любопитсвото продължи около 2-3 седмици след което тя започна да спи на капака на терариума.
Игуаната се стряскаше само гокато я види-настръхваше, но след това никакво внимание не и обръщаше. След време тя свикна повече с котката отколкото с мен - и до дон днешен е така  Sad
Игуаната вече е малко повече от метър и си се разхожда спокоино по целия етаж и въобще не се стряска от котките. Само малко се дразни когато решът да и ядът глухарчетата но го преживява  Grin
Аз мисля ,че котка и игуана могат да живеят преспокоино, казвам го от личен опит.
Тряба им само малко време зада свикнат.
Активен
Rasta
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: 14 Юни 2009, 22:19:17 »

Това е моят игуан  Salamander и едната ми котка- с нея си споделят 1 купичка за храна и ядат заедно...Тери колкото и да не му давам котешка храна, винаги я напада като го пусна да се разхожда...

Активен

Стъклени очи, всичко презиращи<br />Стъклени очи, забравили деня<br />Стъклени очи, живота отричащи<br />Стъклени очи - деца на нощта<br />Стъклени очи, влюбени в тъмнината<br />Стъклени очи, виновни без вина<br />Стъклени очи - тъга до болка позната<br />Стъклени очи - една изгубена душа
JEGATA
1 кожа

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 16 Юни 2009, 18:14:41 »

Направо Тери е невероятен красавец  Applause.Но какво да ти кажа мойта игуана е женска и я подариха на женами но ми се струва че е доста голияма за да се опитуми додоха ни я на 1 година и вече нияколко месеца живее с нас но нестава само се плаше и при наи малкото ужас  Cry .А имаме и коте персиче и то е много любопитно и иска все да е при игуаната но нйе нему даваме защото тя се плаши и се метка в терариума,незнам  как да си я опитомя тази игуана  Book даже като и слагам храна толкова много внимавам да не я уплаша .Може би щеше да стане но дания бяха подарили по малка игуана.Някой, ако има какво да каже по темата нека  си даде мнението. Metal
Активен
renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 73

« Отговор #11 -: 17 Юни 2009, 08:00:05 »

Няма значение колко голяма е игуаната, просто трябва да упоритост и постоянство, след 6 месеца започват да проявяват някакви признаци на опитомяване, ще мине време. То при всяка е различно, моят след 6 месеца вече ми дава да го галя и започна да ми яде от ръката, след близо една година вече даде и на непознат да го пипа, но за местене и вдигане и дума не може да става, дава се понякога, когато се умори да се дърпа, но рядко... така че търпение. И ще се плаши, да, трябва и време да свикне с обстановката, а дори и след като свикне всяко ново нещо ще я плаши. За коте съм чела, че могат да живеят заедно, но трябва да свикнат един с друг
Активен
JEGATA
1 кожа

Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: 17 Юни 2009, 09:51:39 »

Благодаря за съвета няма да се отказвам в никакъв случей и дано е така както казваш Smiley .
Активен
Rasta
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 18 Юни 2009, 20:40:58 »

С котето щ свикне повече отколкото с теб- Тери е по-спокоен когато Шери е при него, отколкото когато аз съм при него...Тери също беше на около годинка когато говзех...Сега пак понякога ми посяга да ме бие  с опашка и да ме хапе , но на Шери не посяга и споделят храната си... Wink
Активен

Стъклени очи, всичко презиращи<br />Стъклени очи, забравили деня<br />Стъклени очи, живота отричащи<br />Стъклени очи - деца на нощта<br />Стъклени очи, влюбени в тъмнината<br />Стъклени очи, виновни без вина<br />Стъклени очи - тъга до болка позната<br />Стъклени очи - една изгубена душа
JEGATA
1 кожа

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 19 Юни 2009, 09:48:22 »

Страхотно е това което ми казваш много бих се радвал и при мен така да се получи.Дано и аз се радвам на такова съжителство като твоето  Smiley.Ниакой ден това когатото стане ще ги  Photo и аз  веднага ще се похваля.И все пак благодаря за куража който ми даде за това че все пак може да съжителстват коте и игуана. Thumb up.
Активен
deiwid
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 41

« Отговор #15 -: 09 Април 2012, 18:45:32 »

Да разбират се но игуаната трябва да живее от малка с котето.Видях един клип в нета където даже си и играеха

В този форум грамотното писане на български е задължително. Това включва препинателен знак в края на всяко изречение. Моля редактирайте си поста и се запознайте с всички правила!

Админ.
Активен

Можеш да правиш каквото си искаш,важното е да не те хванат.
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC