Гост
24 Май 2012, 01:36:31
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Lasiodora parahybana  (Прочетена 5075 пъти)
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« -: 08 Октомври 2007, 01:49:47 »

Отдавна не ми се е искало да крещя от радост и да подскачам като малко дете. Тези от вас, които са ме виждали, могат да си направят сметката до колко е реална опасността от пропадане към някой по- долен етаж :-))))))
Преди има няма 20-тина минутки мъжката ми парахибана смени кожа. Повода за радостта ми и потенциалния погром на апартамента на комшиите от долу ли какъв е? Ами .... видях сперматека;-))) След десет минутна борба с кожата .... успях да го подвигна :-) От начало не го видях ама нещо не преставаше да ме гложди. Снимах го и ... нещо не беше наред. И най - накрая кламера повдигна нещо, едва ли някога някой се е радвал толкова на две малки жълто-оранжеви топчици :-))))))
За пръв път отварям кутия на току-що сменил паяк с ясната цел да му отмъкна кожата, пък било то и с ценатана леко подръпване и размърдване от страна на гадинката ... сега го наблюдавам и изглежда добре. Знам, че стреса по време на този процес е доста опасно нещо ама ... имах предчувствие просто и не исках да си надъвче кожата и да чакам оше два - три месеца. Дано не съм го обезпокоил прекалено много. За всеки случай ще го изчакам да се обърне по корем, за да съм спокоен, че всичко е наред и си лягам :-)
Стискайте палци всичко да е наред :-))))
И като цяло .. какъв хубав повод за започване на нова видова тема :-))) Пожелавам ви на всички по този начин да започвате всяка подобна тема :-))))
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
novev
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 607

Внимание!Това хоби е силно заразно!

« Отговор #1 -: 08 Октомври 2007, 09:43:54 »

Applause   Дано да си остане Дама! Наистина приятна изненада,за разлика от тази дето застигна Любо преди време,но с обратен пол..... Blush Но това е-природата си има свои правила и ние сме безсилни в повечето случаи....Хайде със здраве и си скачай спокойно,почти винаги съседите са гадни,така че - F..k them...! Metal
Активен

Котки:1 Руска синя; Паяци:1 Brachypelma Albogans;
1Brachypelma smithi;1Grammostola Pulchra;2Pterinochilus murinus Usumbara1;1Aphonopelma bicoloratum ;1Brachypelma albiceps;1Theraphosa apophysis ;2Brachypelma auratum;Жаби:Скорпиони: 2 Pandinus imperator;Змии:1 Lampropeltis mexicana greeri ;1 Boa constrictor;2Pantherophis guttatus;1Python regius;1Heterodon nasicus;Многоножки:2Archispirostreptus gigas;
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 08 Октомври 2007, 10:06:23 »

Applause   Дано да си остане Дама! Наистина приятна изненада,за разлика от тази дето застигна Любо преди време,но с обратен пол..... Blush Но това е-природата си има свои правила и ние сме безсилни в повечето случаи....Хайде със здраве и си скачай спокойно,почти винаги съседите са гадни,така че - F..k them...! Metal
Хехехе, благодарско, като я избирах и Невенка беше с мен и двамата едновременно на нея се спряхме .. явно е имало защо :-))))
За пола ... смятам да проуча по-обстойно въпроса с това кои видове я правят тая врътка и ... ако требе ще преместя мъжката ауреостриата до парахибаната и на мъжкаря ще показвам голи снимки на женски ауреостриати да лъ...ааа.... потропва весело до нея, че да не си мисли момата, че няма мъжки в околността :-ППП
А пък комшиите ... те всичките големи мъже бяха докато не се нанесох при жената. Внезапно всички проблеми секнаха, незнайно защо :-П Пък аз само веднъж съм ги заплашвал, че ще им метна скапаната уредба през терасата и ще ги пратя и тях след нея да си я гонят.
Иначе към 3 нейде мадамата се обърна по корем, а аз си легнах спокоен и я оставих да си съхне кротко. Не посмях да я снимам, че и без това я изтормозих достатъчно като вземах кожата, но довечера ще бъде злобно наснимана и ще постна снимчици. Опитах се да снимам и кожата като надигам сперматека с един кламер ама ... аз съм най некадърния фотограф дето изобщо някога се е раждал и ... нищо не стана :-( Но го видях, а и тази област между горната двойка книжни дробове изглеждаше странно, не като на мъжки, на мъжките е някак си по гладка, а при тази имаше нещо като косъмчета или пъпчици и ... абе не ми изглеждаше на мъжка и нещо ме човъркаше и ме караше да ровя с кламера докато не се надигна сперматека :-))))))))))))))
Сега остава само апофизиса ми да се окаже женски и ще съм тотално компенсиран за всичките мигове на безсилно разочарование след безрезултатни търсения на светия сперматека :-)))))
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #3 -: 08 Октомври 2007, 12:06:56 »

смятам да проуча по-обстойно въпроса с това кои видове я правят тая врътка и ... ако требе ще преместя мъжката ауреостриата до парахибаната и на мъжкаря ще показвам голи снимки на женски ауреостриати да лъ...ааа.... потропва весело до нея, че да не си мисли момата, че няма мъжки в околността :-ППП

Ицо ми беше казвал, че причината най-вероятно не е липсата на мъжки в околността, а просто това, че някои мъжки тарантули развиват сперматеки. Защо ли си мисля, че този въпрос още не е проучен достатъчно...
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
buffolina
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 61

.

« Отговор #4 -: 19 Октомври 2007, 18:06:44 »

Честито честито , BG Applause Applause Applause Applause Drink Beer Drink Beer
Чакаме снимки
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #5 -: 19 Октомври 2007, 18:11:17 »

Ицо ми беше казвал, че причината най-вероятно не е липсата на мъжки в околността, а просто това, че някои мъжки тарантули развиват сперматеки. Защо ли си мисля, че този въпрос още не е проучен достатъчно...
Тоя фокус го има само при паяци от стария свят и не е сперматека, просто е на същото място това образование. Например третия дървесен паяк в Африка няма как да се разпознае по кожата какъв пол е. Или чакаш да стане полово зрял или микроскопски и то ако знаеш какво да търсиш.
Активен

xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 19 Октомври 2007, 19:23:55 »

Честито честито , BG Applause Applause Applause Applause Drink Beer Drink Beer
Чакаме снимки
хехехе, внимавай какво си пожелаваш, защото може и да го получиш :-П
Ето я и най-прекрасната на целия свят, единствената и неповторима Евдемония Link
ГУспоИце Амалика ... помните ли онова кльощаво създание, което и двамата си Аресахме, кажи речи едновременно :-)) Е те туй е то сега, най-прекрасното на цялата земя :-))
Активен

StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #7 -: 26 Октомври 2007, 11:11:52 »

xfan,честито да ти е жива и здрава и да ти носи мн малки ласиодори Applause Metal !Само ,че като видях снимката с моите аматиорски познания,това не е ли албопилоза Sorry?100% съм сигурен,че греша,но аз имам мъжка и женска албопилоза и не мога да им се нарадвам.Толко мн са ме обсебили,че вече секи черен,сив и в други такива цветове оцветени паяци ми изглеждат като албопилози Sorry.Иначе е мн готина Metal
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: 26 Октомври 2007, 12:41:51 »

Хехехе, де да беше албопилоза ама .. "нИ Ие" казано на чист варненски :-))) Чиста, 100%-това парахибана, или поне за такава съм я купил и засега нямам съмнения да е нещо друго ама ... напоследък ... тарантулите не са това което са и .. не се знае знае ли се дали се знае :-))
Иначе мерси за пожеланията .. може би това ще е първата женска, която ще заплодя (така де, не аз, а мъжкия) и ще се опитам да изкарам малки сладки лазиодорки :-))) Но това .. по - нататъка, ако може да се следва максимата, че на 14 кожи се води половозряла женската ... остават ни още 4 +-1,2 кожички :-)) Което ще иде май годинка и половина - две :-))
Активен

StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #9 -: 26 Октомври 2007, 14:47:53 »

xfan,дано изкараш поколение(имай ме в предвид като клиент понеже си немам лазиодора и не бих отказал да си купя 1)!ЛАЗИОДОРИТЕ РУУУУУЛЗЗЗЗЗ(съжалявал че го пиша така ма нали тряя да се пише на кирилица :^}} )
Активен
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1102

Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!

« Отговор #10 -: 21 Декември 2007, 23:28:45 »

Оуууу и аз вече мога да се похваля с този дълго мечтан от мен паяк и то женски  Spider .
Активен
SHNICI
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 61

Just Me ^^

« Отговор #11 -: 21 Септември 2009, 22:35:52 »

Оуууу и аз вече мога да се похваля с този дълго мечтан от мен паяк и то женски  Spider .

Мдамм, от около 5 деня аз също  ^^ много ме кефи, но и много се опитва да ме "сплаши" само кат се доближа около кутийката му
Активен

Just a NOOB Wink (просто новак)
theHat
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 220

« Отговор #12 -: 07 Октомври 2009, 20:54:19 »

Полово зрял мъжки хвърли малко от косъмчетата на абдомена . Ще ги възтанови ли ?
Активен
naHuka
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 457

« Отговор #13 -: 07 Октомври 2009, 21:08:12 »

Това му бе последната смяна няма да ги възтанови...
Активен

You need Satan,more than he needs you
peshko_
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 48

« Отговор #14 -: 09 Октомври 2009, 16:04:58 »

Това,че ласиадората преследвала всичко в терариума вярно ли е?
Активен
negat1ve
Модератор
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 243

« Отговор #15 -: 09 Октомври 2009, 16:20:38 »

Според зависи. Пръски вода и дразнеща я пинсета лизиодората атакува(то почти всички паяци ги атакуват), но по принцип са нервни и предпочитащи да избягат паяци. Виж космите въобще не ги пестят ако се опиташ да ги държиш и/или искаш да манипулираш из терариума.

Спокойно ако се внимава въобще не са лош избор дори за начинаещ.
Активен

Не всичко, което има две бузи е лице!
peshko_
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 48

« Отговор #16 -: 09 Октомври 2009, 16:26:14 »

Значи трябва да съм внимателен с този паяк (то с всички трябва да си внимателен).И според мен е добър избор на паяче. Smiley
Активен
bornacid
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 14

« Отговор #17 -: 09 Октомври 2009, 22:13:38 »

ОТ скоро имам Lasiodora parahybana и се чудя, кога достигат женските полова зрялост и колко живот им остава след това, съответно и мъжките???
Активен
ghost
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 53

« Отговор #18 -: 12 Октомври 2009, 12:24:31 »

Отличителни белези - как да разберем мъжката половозряла ли е ?

Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #19 -: 12 Октомври 2009, 12:42:00 »

Напълно зрял е. А белезите са описани и във форумите и в бг статиите Wink
Активен

Страници: [1] 2 3   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC