Гост
08 Февруари 2012, 00:17:28
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2 3 ... 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Хибридизация, чисти видове, коректност при продажбите  (Прочетена 20910 пъти)
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« -: 10 Октомври 2007, 06:43:32 »

...
За мен албопилозум-а винаги ше си остане любимец номер едно, макар и много хора да не виждат нищо интересно в него :-)))
...
Сега остава някой най-накрая да внесе албопилосуми...
Активен

xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #1 -: 10 Октомври 2007, 07:33:35 »

...
За мен албопилозум-а винаги ше си остане любимец номер едно, макар и много хора да не виждат нищо интересно в него :-)))
...
Сега остава някой най-накрая да внесе албопилосуми...
хахаха, мдам, ама няма смисъл. Докато продължават да се продават, заплождат и отглеждат "албоганси" ... по-добре така ...Ако се внесат сигурно под 30-40 лева няма да се пуснат, а всеки "тирикат" ще предпочете да си взема "албогансче" за 10 лева отколкото албопилозум за 30-40 :-))) И като цяло цялата акция се обезмисля малко в дългосрочен план :-)
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #2 -: 10 Октомври 2007, 07:56:05 »

Цените на истински албопилоси са същите, като на истински ваганси. Друг е въпроса, че "търговците" нямат никакви скрупули и любов към любимците си и продължават да лъжат при продажбата на тези два вида. Затова уважавам Ицо, продава чисти ваганси, а всичко останало си го е писал Brachypelma albopilosum Х Br. vagans.
Активен

xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 10 Октомври 2007, 09:00:21 »

Точно за "търговския нюх" си говорим.
А колкото до чистите ваганси ... похвално, но при наличието на толкова много "албоганси" все си мисля, че шанса да попаднеш на нещо, което удивително прилича на ваганс, а всъщност не е .... доста е голям. Още повече ако единия от родителите му е бил ваганс, а другия не съвсем и .. какво се получава като го кръстосаш с чистия си ваганс. Според мен пак се получава едно голямо, лакомо, бързорастящо "нищо".
Защо изобщо се продават "албоганси", ей това аз немога да разбера... Наистина добре е, че се продават като "албоганси",а не като албопилози или ваганси, но все пак ... Не стига, че брахипелмите се водят защитени и уж целта на това хоби е да спомага за запазването на изчезващи видове ... как точно се помага със запазването на тези два вида, при положение, че куцо, кьораво и сакато ги кръстосва и съществува реална опасност да не останат "чисти" екземпляри?
Много е готино да си играем на Бог и когато нещатата се осерат тотално, да се оправдаваме: Ама аз не исках така да стане,не знаех, че това ще се случи .... А винаги идва точно този момент!
Като цяло съм крайно против да се правим на по-големи умници от милионите години еволюция, мислейки си, че знаем всичко и че това няма да навреди и онова няма да навреди...
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
tsankoz
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 190

« Отговор #4 -: 10 Октомври 2007, 13:00:18 »

Абе прави сте ама на нас, на които са ни продали смески какво да ги правим? Примерно аз като си купих първата тарантула ми казаха, че е албопилоса, но после се указа, че е смеска с ваганс. Даже в един форум някой каза, че прилича на чист ваганс Smiley Найстина търговците трябва да казват реално какво продават, но ги е страх защото мислят, че няма да им се продава стоката.
Активен

Smiley
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 10 Октомври 2007, 14:06:45 »

"Смеските" си ги гледаме без да ги въдим, това се прави :-) И спираме да купуваме от хора, които целенасочено се опитват да ги продават :-) Има ли търсене, ще има и предлагане ...
Активен

tsankoz
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 190

« Отговор #6 -: 10 Октомври 2007, 15:37:52 »

Ааа да бее... втория албоганс, който си купих след като първия избяга се оказа мъжки, но сега след като първия се завърна ще го изчакам да порасне и ако се укаже женски ще ги пробвам да видя дали могат да изкарат едно поколение. Ако стане разбира се няма да ги продавам, а ще ги подаря, но ми е много интересно да изледам един пашкул  Crazy
Активен

Smiley
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 10 Октомври 2007, 16:14:25 »

Ааа да бее... втория албоганс, който си купих след като първия избяга се оказа мъжки, но сега след като първия се завърна ще го изчакам да порасне и ако се укаже женски ще ги пробвам да видя дали могат да изкарат едно поколение. Ако стане разбира се няма да ги продавам, а ще ги подаря, но ми е много интересно да изледам един пашкул  Crazy
е те затова ще си купуваш албопилозум, дето после ще се окаже "чист" ваганс, а в крайна сметка ще е генетично изменена кръстоска между котка и морска краставица :-)
Докато има кой да ги въди и кой да ги купува ще има и кой да ги продава :-) До момента в който непукизмът ще доведе до затриване на вида :-)
По добре насочи усилията си да развъдиш тарантулки към някой друг вид :-)))
Активен

Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« Отговор #8 -: 10 Октомври 2007, 17:56:52 »

е те затова ще си купуваш албопилозум, дето после ще се окаже "чист" ваганс, а в крайна сметка ще е генетично изменена кръстоска между котка и морска краставица :-)

Offtopic Offtopic  Grin Grin Grin Grin Grin Grin Е това ме размаза напълно . Чел съм твой коментари ама това направо ме довърши ! Но по темата : да наистина трябва да се спре това развъждане . Аз евнтуално догодина може да ходя го германия или чехия и може да вкарам малко чисти видове на тези бранхипеуми . Ще видиме как стоят нещатата !
Активен

Привет аз съм Радосвет Николов . От София .  Телефон: 0888 26 19 98(по всяко време) SKYPE: kurto11  e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #9 -: 10 Октомври 2007, 21:06:38 »

Хора, в БГ B. albopilosum не се продава. Всичко, което се продава под това име е хибрид. Ваганси се намират, но е добре първо да говорите с други клиенти на съответния търговец.
Купувачите са толкова виновни, колкото и търговците, но нали 5-10 лева са мооооого пари и що да се купи нещо оригинално, като може и китайско дето работи с 10 сим карти...
Който иска чисти албопилосуми, събираме се, внасяме животни С документи въдим и продаваме С документи.
Активен

Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 10 Октомври 2007, 23:44:38 »

Значи като се събирате да внасяте свиркайте може и да се окаже да поръчам нещичко ! Offtopic
Активен

Привет аз съм Радосвет Николов . От София .  Телефон: 0888 26 19 98(по всяко време) SKYPE: kurto11  e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2913

terraristic.net

« Отговор #11 -: 11 Октомври 2007, 06:28:23 »

Аз съм категорично против кръстосването на различни видове паяци Evil

Ваганси продаваме и ние, купени са от коректен търговец в германия. Но и цената им е като на вносно животно: 25 лева, който не му изнася да ходи да си купи албоганс за 5-10 лева  Nooo

Иво, не знам как ще продаваме паяци с документи, говорил съм с хореа от РИОСВ и ми казаха, че не издават документи за тарантули. Дори отнесох документи за императорските ми скорпиони и пак не ми издадоха.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: 11 Октомври 2007, 07:24:54 »

Качеството винаги си струва парите :-)
Единственото кофти нещо тук в БГ е, че не винаги по-скъпите неща са по-качествени. Това е което и мен ме дразни най-много.
Другия момент е, че най-"обикновени" тарантулки, които навън да речем биха стрували 2-3 евро, тук биха се продавали спокойно на 20-30-40 лева. Поради простата причина, че тук ги няма или както е случая с албопилозума ... абе няма ги :-))) Вярно е, че фактори като транспорт, смъртност и така нататъка си оказват влияние, но ... де да знам. И преди съм го давал за пример как един пич в арахното се хвалеше, че си е купил полово зряла женска смити за 5 долара. А един друг му беше казал, че ако си поеме транспортните разходи, ще го удави в смитита :-)
Тук се получава горе долу същия момент с "албогансите". Гледаш албопилозум 5-10 лева. Търсиш в нета и гледаш .. ихааааа, ми то си е супер готин паяк. И след време като почнеш да вдяваш малко от малко и виждаш, че ... абе че е тарантула тарантула е, ама ... минала покрай албопилозума. Никога не съм мрънкал по тоя въпрос, защото горе долу се досещам за отговора: За толкова пари ... какво искаш :-) Още повече, ако е внесено от вън а 1,2 кожи, иди го познавай тогава какво точно са ти продали. Ама да гледам как тука се въдят целенасочено подобни животни ... е туй немога да го приема. Това си е чиста проба безотговорност!
Незнам защо всички си мислят, че като кръстосат блонди с пецилотерия металика и ще се получи синьо дървесно блонди ... не става така. Обикновено хибридите на нищо не мязат и веднъж "случайно" изпуснати в хобито ... стой та гледай каква хубава кашотинка се получава.
Не става само с кръстосване, трябва и акъл, както са казали още древните генни инженери :-)))) Тъй че ... всички "God wannabe"-та мислете преди да правите глупости, защото каквото човек прави на себе си го прави :-))) И каквото сам си го направи и Господ неможе да му го направи :-)
Активен

Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #13 -: 11 Октомври 2007, 07:57:25 »

За да са евтини двата вида трябва да са развъдени тук. Те на вън струват, колкото албогансите тук, но транспортни разходи, превод на парите(чисто финансово самоубийство) и ей ти ги 25 лева.
Така че Любо и Ники, вместо да се опитвате да развъдите почти невъзможни(поне до този момент) видове, не че не ви стискам палци и с най-голямо желание ще ви помагам, но нека хванем тези два вида, които не са голяма философия, а реално са търсени.

А колкото до документите, ще проуча въпроса.
Активен

xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 11 Октомври 2007, 09:35:01 »

Аз лично съм "за" да се правят опити в развъждането на "невъзможни" видове. Често пъти практиката е показвала, че невъзможното за един е ежедневие за друг.
Много повече бих се радвал на родно блонди или апофизис отколкото на родна албопилоза или ваганас :-) Вярно, че по това, което съм чел за тях има голям шанс нищо да не излезе дори при успешно направен пашкул, но мисля си заслужава усилията. Пред това да развъждаш албопилозуми, за да бъдат кръстосани после от някой "тирикат" с ваганс или с "албоганс" .. всичко друго е за предпочитане :-)
Вече виж, ако се направи нещо подобно на "кучешките" клубове, където се развъждат само "расови" екземпляри, доколкото е подходящ термина що се отнася до тарантулите ... Аз съм "за" не с двете ръце ами с де що израстък имам по тялото :-П Купуваш си животно от там, макар и на по-висока цена(макар, че не е задължително според мен), но после, когато се окаже, че това което си купил прилича повече на хамстер отколкто на тарантула,не да се клинчи и да се търсят оправдания, а да се поеме отговорност и човека да бъде компенсиран. А за такова нещо ... мисля, че далеч не сме готови. Всеки е по-тарикат от другите, всеки знае повече и никога никой не греши, винаги другите са виновни :-)))) Засега ми се струва, че специално при тарантулите търговската страна е малко по-силно застъпена от любителската. В което няма нищо лошо(забелязали ли сте как с появата на всеки "нов играч" цените лека полека падат, внасят се повече видове ... къде ти преди година и половина -две ще намериш геникулата за 20 лева?). Хората ще се сдобият с хубави животни и после лека полека ще отпаднат тези, които гледат нещо само, за да се изфукат пред другите с него и като им омръзне или не постигнат желания ефект се чудят на кого да го "набутат"... и ще останат тези които го правят защото им носи удоволствие на тях самите :-)
Поне аз така виждам нещата, може и дане съм прав :-))
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2913

terraristic.net

« Отговор #15 -: 11 Октомври 2007, 22:28:22 »

Зче Любо и Ники, вместо да се опитвате да развъдите почти невъзможни(поне до този момент) видове, не че не ви стискам палци и с най-голямо желание ще ви помагам, но нека хванем тези два вида, които не са голяма философия, а реално са търсени.

Трябва да се пробва, иначе и за в бъдеще ще си купуваме диво-ловени животни, или развъдени от женска хваната с пашкул... Не, че не съм купувал диви животни, но колкото повече опити се правят за домашно развъждане толкова по-голяма вероятност има да се получи. Ако стане, стане, ако пък не здраве нека да е и пробваме със следващия вид. Аз не съжалявам че съм пробал  Thumb up

къде ти преди година и половина -две ще намериш геникулата за 20 лева

Е аз доколкото знам бяха развъдени тук. Аз преди година си взех от Рости моята за 20 лева на една кожа Smiley Според мен цената си беше добра. За точно една година успя да смени 10 кожи  Shocked но е странно малка, едва 4 см тяло е Wonder
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #16 -: 11 Октомври 2007, 22:51:21 »

Хмммм знам че геникулатите растат бавно ама това вече си е садизъм честно . Само 4 сантиметра ? Много млако ми се види за 10 кожи ? Знам ли !
Активен

До момента си гледам:
Link
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #17 -: 11 Октомври 2007, 22:54:25 »

OfftopicЕ то си я взел на 1 кожа за 20 лева. Аз днес моята новата на 5 или 6 кожи я взех кажи речи на тази цена , че и по-малко... :-)) РАзбира се имаше го и фактора приятелска отстъпка, но .. все пак мисля стана ясно за какво говоря:-)
Хубаво нещо е конкуренцията, за клиентите де :-РР
Активен

Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #18 -: 11 Октомври 2007, 22:56:59 »

Не съм казал да не пробвате, точно обратното. Имах предвид, че може да хвърлите сили към по-реално изпълними видове, защо да внасяме чужда продукция, като може и родна.
Активен

Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #19 -: 11 Октомври 2007, 23:01:36 »

Многог правилно ! Най- добре е да си се отгледа тук да си се развъди тук и накрая да умре , а останалото да се продаде ТУК !
Активен

До момента си гледам:
Link
Страници: [1] 2 3 ... 6   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC