StR
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #80 -: 12 Февруари 2008, 13:36:35 » |
|
Тъй като темате за albogans-чета беше затворена ще пиша това тук:Следващата събота ще съм в София.Ще отида на Подуяне и,който иска може да дойде да види.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
versicolor
2 кожи
Неактивен
Публикации: 24
|
 |
« Отговор #81 -: 12 Февруари 2008, 21:09:05 » |
|
Много тежки приказки се изговориха . Рости не е имал чисти ваганси и албопилози , нито Петко . Аз досега не съм виждал да се продават чисти , всеки казва че са такива , но това е стар търговски трик. Ако прилича на такава - значи е "чиста ". А това е кофти стратегия , защото след време всичко се разбира  Няма чисти , понеже никои не иска да ги внася . Пазара е пренаситен от мелези , за които се твъердят че са чисти и съответно и качествената стока се продава трудно покрай тях . Пролетта внесох 10 чисти ваганса , продадох съвсем малко , на Рости дадох няколко , при мен останаха 4 бр (единия вече е половозрял мъжкар). После внесох 5 чисти албопилози , 2 умряха , оказаха се не толкова лесни за отглеждане . Все още са малки , като поизрастнат ще сложа снимки да ги видите . За автентичността им съм 100% сигурен  Така , че има чисти паяци в БГ , ама не може да знаете какво има всеки , ако той не ви каже сам 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #82 -: 12 Февруари 2008, 21:35:08 » |
|
Нашите вагансчета също са внос и са от коректен търговец, който разбира. Останаха само две.
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
versicolor
2 кожи
Неактивен
Публикации: 24
|
 |
« Отговор #83 -: 12 Февруари 2008, 21:53:26 » |
|
Нашите вагансчета също са внос и са от коректен търговец, който разбира. Останаха само две.
Значи не е вярно , че няма чисти в БГ 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #84 -: 12 Февруари 2008, 22:39:16 » |
|
Значи не е вярно , че няма чисти в БГ  Има, просто хората се хващат на "търговския трик" и гледат по-евтината цена. Щяхме да внесем и малки албопиолози, но свършиха пред очите ни...
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи
Неактивен
Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!
|
 |
« Отговор #85 -: 09 Март 2008, 11:31:20 » |
|
StR какво стана с паяка ? Послуша ли съвета на хората с опит или въпреки всичко чифтоса паяка с някой от тези на Петьо ?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
StR
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #86 -: 09 Март 2008, 12:14:45 » |
|
Виноват...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
vladdark
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #87 -: 09 Март 2008, 14:39:20 » |
|
Виноват...
Абсолютна безотговорност! Немога да ви разбера ! Надявам се нищо да не е станало. Заради такива като вас ще пъплят все повече и повече мелези.
|
|
|
|
|
Активен
|
Ще крещя...
|
|
|
StR
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #88 -: 09 Март 2008, 16:07:13 » |
|
Прави сте.Но искам само да ви питам 2 нещa: 1во-виждали ли сте моя или паяка на Петьо на живо? и 2ро-чудя се дали всички пишат против Петьо по форумите,защото знаят,че той е зает да влиза по такива места?Доколкото знам никой не му го е казвал...  ПС-Ако админите или модератора искат да изтрият това да го направят,че да не става пак караница.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
The_Khan
VIP потребител
8 кожи
Неактивен
Който иска намира начин
|
 |
« Отговор #89 -: 09 Март 2008, 16:20:48 » |
|
Прави сте.Но искам само да ви питам нещо-виждали ли сте моя или паяка на Петьо на снимка?
Е какво значение има това? Нали се сещаш, че ако се народят десетки мелезчета, ти най-вероятно ще ги раздадеш или разпродадеш за по 5 кинта. Сигурно голяма част от тях ще оцелеят, и още повече - ще станат полово зрели след време. Тогава все ще се намери някой дечко, който ще иска да си направи кефа - "Вижте ме какъв съм млад зоолог, мога да развъдя тарантули..". И картинката се повтаря, сещаш ли се? Не се обиждай, но си постъпил глупаво - използвай главата си не само за слушалките...
|
|
|
|
|
Активен
|
Моят вид: Двунога Piembira mnogohalbis
|
|
|
The_Khan
VIP потребител
8 кожи
Неактивен
Който иска намира начин
|
 |
« Отговор #90 -: 09 Март 2008, 16:23:16 » |
|
...и 2ро-чудя се дали всички пишат против Петьо по форумите,защото знаят,че той е зает да влиза по такива места?Доколкото знам никой не му го е казвал...  Е ти нали влизаш непрекъснато!?! Каква файда от това? Edit: Не ме разбирай погрешно, не искам да се заяждам. Една от целите на този (и не само този) форум е да се предотвратят неща, като това което си направил.
|
|
|
|
|
Активен
|
Моят вид: Двунога Piembira mnogohalbis
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #91 -: 09 Март 2008, 17:15:10 » |
|
1во-виждали ли сте моя или паяка на Петьо на живо?
Не съм го виждал нито Петьо, а още по-малко паяка му. Но ако този човек с чиста съвест кръстосва тези два вида, от които в България всички са пропищяли ... На живо, на мъртво и където кажеш там ще му го кажа, че постъпва изключително безотговорно и това неговото си е чиста проба безхаберие. Всеки, чиято "чиста" албопилосум се окаже кръстоска, грабва вилата и събира тълпата с факлите срещу търговеца, който му я е "набутал" и след 2-3 месеца същия тоя някой тръгва да размножава тарантула от непотвърден произход ... Хората са го казали още навремето : Каквото човек сам си го направи и Господ неможе да му го направи. И преди съм го казвал и пак ще го кажа ... въдете си мелезите, продавайте си ги после един на друг за по 10 лева парчето, а после като почнете да ревете насам натам, че "чистата" ви албопилозум взела че се оказа незнам си каква ... съчувствие и разбиране, поне от моя страна, няма да получите. Целта на това хоби аз я разбирам като един вид помощ за таратулите, да бъдат развъдени до такава степен в плен, че да се спре с плячкосването им от природните им местообитания. До тук всичко хубаво, само че на разни "разбирачи" и "световно признати светила" на родната тераристика просто не им пука, правят си каквото знаят, за тях е важно да си земат десетте лева пък после каквото ще да става :-) Затова аз просто албопилозум или ваганс от България няма да си купя, да ми го подаряват пак няма да го взема вече, поради простата причина, че като го видя що за чудо на чудесата излезе сърце няма да ми даде да го сложа в хладилника (както следва да бъдат третирани всички подобни кръстоски), а ще трябва да го гледам докато си замине самичко. Който си има комплекси за малоценност да си играе на Господ и да кръстосва каквото му душа иска, аз лично не страдам от подобни мании за величие :-)
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи
Неактивен
Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!
|
 |
« Отговор #92 -: 09 Март 2008, 18:56:38 » |
|
Напълно съм съгласен с X . StR дали съм виждал чистите паяци на Петьо ли ? Да , даже и тази събота беше изкарал един 100000% мелез мъжкар и то полово зрял . К'во да му го казваме, той си го знае.Виждал съм го с очите си на един човек да продава паяк за ваганс, след 10 мин същият паяк за албопилоса.Ела пак на пазара, когато той е там и ще видиш, че не само аз ами още 10 човека поне от този форум ще му го кажат.Заради такива като теб и него , които съвсем безрасъдно пускат мелезите да се плодът тераристиката ни е до никъде. П.П. Сред българските търговци в насоката с мелези,ваганси и албопилоси свалям шапка на Ники,Любо и Ицо.Ники и Любо к'во направиха - вкараха чисти ваганси.Браво момчета.А сигурно се чудите защо и на Ицо, защотото Ицо единствен от всички останали търговци казва на копувача "Това е мелез, хибрид между тия и тия паяци" , а и в обявите за продажба си го е казал, а останалите "о-о-о тези албопилоси сами толкова пари  "
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
botan
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #93 -: 06 Април 2008, 10:03:07 » |
|
Космите на албопилозата/чистата/ какви трябва да са на цвят? Абсолютно целите да са орха или в основата си може и да са по-тъмни? Защото сега една брахипелма ми сменя и ясно се вижда на светлия фон, как косъмчетата са тъмни ве основата си. Какво мислите? Албоганс или албопилоза?   
|
|
|
|
|
Активен
|
Паяци: Brachypelma albopilosum 0.1.0; Brachypelma boehmei 0.1.0 и Brachypelma auratum 0.0.1. Мравуняци: Camponotus ligniperda. Други: Руска синя 1.0.0; Trachemys scripta elegans 0.1.0 и един аквариум със скариди и рибки.
|
|
|
dragonfly
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #94 -: 20 Април 2008, 19:49:08 » |
|
Бях в събота на Подуенският пазар и си взех парвата ми тарантула-Брахипелма Смити.Сега след тази статия разбирам защо цените на така наречените аллбопилозуми са ниски.Моето мнение е категорично против смесването на различни видове , които се отглеждат в плен.Може би за тези два вида наистина ще трябва да се измислят документи защото единствената гаранция , че даден паяк принадлежи към съответният вид е генетичният анализ.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Кърто
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #95 -: 20 Април 2008, 19:52:47 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ELDEREST
7 кожи
Неактивен
Негър-скйор и жена-шофьор НЯМА!!!
|
 |
« Отговор #96 -: 03 Август 2008, 14:43:52 » |
|
Хмм, направих тази тема, тъй като си поръчах паяче, което било смеска между два вида (съжалявам но забравих кои  ) Та казаха ми че тези паячета ставали много големи, растели много бързо и били спокойни  Дали това е вярно  ... Сега сте вие на ред :-)
|
|
|
|
|
Активен
|
Я, едно ангелче с крилца още мърда...ПРАС и то умря...хахаха...
|
|
|
hangman13us
Ларва
Неактивен
Публикации: 4
|
 |
« Отговор #97 -: 12 Август 2008, 14:48:10 » |
|
В пазарната икономика няма такова нещо като коректност при продажбите - продажбите са това - измама - идин печели, друг губи (или го разбира по-късно). Аз преди да си взема паяка прочетох много статии, книги и форуми като този и когато отидох да си избера едно човекът му се досвидя да ми даде Brachypelma Smithi защото имаше само няколко млади екземпляра докарани от Германия на по 1-2 кожи. Имаше и една голяма женска, която беше просто перфектна - затова се спрях и именно на Smithi-то, защото ми харесва. Беше много смешно, защото аз хванах кутията със Smithi-то и си я държа, а той предлага други видове (по-големи по размери - очевидно си е помислил, че съм доста наивен и това ще ще отмине с времето) на доста по ниски цени... Аз обаче още в началото си бях избрал Smithi и нищо не можеше да ме разубеди - въпросът беше просто кога ще си намеря. Знаех за кръстоските между Br.Vagans и Br.Albopilosum и го попитах за това - той ми каза, че не се занимава с тези два вида, защото в България са така омесени, че просто не можеш да разчиташ да намериш наистина добър индивид. Това ме зарадва и затова реших да си взема от него - направи ми добро впечатление. Надявам се любителите на тези видове наистина да могат да направят нещо по този въпрос - пожелавам им успех... Аз не ги харесвам особено.  Но пък, след време ако моето Smithi покаже, че наистина е добро ще му търся партньор(ка) именно в някой от форумите - xfan е прав - целта на хобито е удоволствието да имаш паяк и да отгледаш нещо добро. Като отгледаш 100 бройки имаш шанс да спасиш 100 бройки от дивото - и без това много видове са защитени. Аз лично се надявам след време да допренеса за запазването на породистото Smithi. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Велко
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #98 -: 12 Август 2008, 21:02:56 » |
|
"В пазарната икономика няма такова нещо като коректност при продажбите - продажбите са това - измама "
За да твърдиш това,явно си попаднал на ИЗМАМНИЦИ. ИМЕ се гради много бавно и трудно! Рухва за секунди. Не слагай всички,които продават в раздел "ИЗМАМНИЦИ".
Имам ЧИСТИ ваганси,смити,албицепс/сертификат от производителя/.
Когато ХВАЛИШ или ПОРИЦАВАШ цитирай имена . Всички се познаваме.
Казвам се Велко Томов и не се крия зад аватар!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hangman13us
Ларва
Неактивен
Публикации: 4
|
 |
« Отговор #99 -: 17 Август 2008, 08:31:00 » |
|
Велко, Отиди на пазара в Падуене и само гледай - застани до някой, който продава и слушай какво се казва на 5-6 различни клиента... Не се крия зад аватар - просто не всички са като теб.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|