tsankoz
6 кожи
Неактивен
Публикации: 190
|
 |
« -: 10 Октомври 2007, 15:42:36 » |
|
Първо здравейте на всички. Прочетох статията за Holothele incei и много се запалих по паяци, които могат да живеят заедно на групи. Можете ли да ми кажете и други такива видове? В момента нямам място за терариуми, но веднага щом проимам ще си взема
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #1 -: 10 Октомври 2007, 16:10:40 » |
|
Ами пецилотериите ги правят тея номера и муринуси съм виждал заедно :-)) Но като цяло не минава без инциденти :-))
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #2 -: 10 Октомври 2007, 20:58:17 » |
|
Не препоръчвам муринуси да се гледат заедно. При пукитата също не става с всички видове. При Avicularia avicularia също добре се получават нещата.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 10 Октомври 2007, 21:09:34 » |
|
Е то ако е за препоръчване .. по добре да си ги гледа отделно човека, колкото и добре да ги гледаш ... винаги има шанс за канибализъм вътре в групата. А най-"обикновената" пецилотерия е 30-40 лева. Пиши ги 8-10, че да заформят група, която след около година да има поне 6 члена ... излиза малко скъпичко и като цяло .. почти винаги обречено на неуспех :-) Гледам в арахното все по-често започват да се появяват фенове с комунални терариуми ама ... има си своите неудобства, особено за начинаещ. Тръгни да местиш 8-10 покита в по-голям терариум ... :-)) Поне още един човек трябва да има при теб, готов да бъде ухапан, че да ти помага с бегълците:-))) А като станат на 10-13 см ... хехехе, лично аз не бих се наел да местя подобна група :-))) Виж за авикулариите ... абе де да знам, чувал съм, че като малки са си доволно трудни и капризни, макар че аз никога не съм имал проблем с версито си, но .. авик авик не съм гледал незнамкак стои там въпроса :-)) Но ... въпрос на вкус казала лисицата и ... Като цяло има ли някой в БГ с комунален терариум , дето да е наповече от година?
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #4 -: 10 Октомври 2007, 21:25:03 » |
|
От известно време мисля отново да се занимавам комуналки, но докато не си ги внеса сам, май няма как да стане работата. Спрял съм се на формоси и регалиси.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: 10 Октомври 2007, 21:26:59 » |
|
Ихааа, това трябва да се види. Преди като си гледал от колко члена е била групата и имало ли е проблематичности или си се разбираха добре?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #6 -: 10 Октомври 2007, 22:46:26 » |
|
Някъде бях писал, две женски авита с три мъжки в терариум 15 галона; 10 руфилати под 1 година; 8 формоси в мноооооооого як терариум-колона с много растения. На три години, като последната имало няколко жертви, изглежда женските стават доста агресивни към колежките, когато се стигне до размножаване; чифт фасциати, които постоянно се гушкаха и си сменяха кожи заедно, мъжкия стана полово зрял при женската.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
tsankoz
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: 12 Октомври 2007, 14:21:51 » |
|
А дали ще има жертви ако са 3-4 в сравнително голям терариум? Аз мисля да си взема малки от някой такъв вид и да ги сложа заедно за да свикнат с положението още от малки. Между другото вие няма ли да правите поколение от някой такъв вид?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Amalika
VIP потребител
2 кожи
Неактивен
Tarantula Charmer
|
 |
« Отговор #8 -: 13 Октомври 2007, 20:34:43 » |
|
и аз от доста време искам да си направя някое по-голямо терариумче с две три паячета в него, но нямам никаква идея какъв вид да си взема... 
|
|
|
|
|
Активен
|
Домашни любимци: Aphonopelma seemani; Acanthoscurria geniculata; Brachypelma auratum; Brahypelma baumgarteni; Brahypelma smithi; Cyclosternum (Davus) fasciatus; Grammostola aureostiata; Grammostola rosea; Lasiodora striatipes; Psalmopeus cambridgei; Psalmopoeus pulcher; *** Eublepharis macularius*** Gerbillus Gerbillus котка - европейска трицветна
Хищни растения: Dionaea muscipula Drosera Sarracenia Орхидеи: Phalaenopsis - Dtps. Leopard Prince
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #9 -: 11 Ноември 2007, 20:53:20 » |
|
Вече имаме групичка от 5 Poecilotheria regalis на по 2 кожи. Ето една некадърна снимка:
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
Чичо Любо
Админ
Терарист
Неактивен
Беззащитността не пази овцата ,и при хората е така
|
 |
« Отговор #10 -: 11 Ноември 2007, 20:56:06 » |
|
Мислим да създадем колония от този вид Да изледваме тяхното поведение. И да ви го представим.
|
|
|
|
|
Активен
|
Страхът от оръжието е признак за забавено сексуално и емоционално развитие.
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #11 -: 11 Ноември 2007, 21:02:15 » |
|
За сега всичко е нормално, паячетата се хранят и не се закачат едно друго.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #12 -: 11 Ноември 2007, 22:44:53 » |
|
Много постно е декорирана кутията. Прочете основните положения, написани са в статията за P. pederseni.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #13 -: 11 Ноември 2007, 22:53:13 » |
|
Единствено укритията липсват  Все си мисля, че паячетата ще си оплетат укрития сами.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #14 -: 11 Ноември 2007, 22:55:42 » |
|
Да, след като си видят сметката...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
tsankoz
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #15 -: 05 Декември 2007, 15:22:15 » |
|
THe_One какво стана с регалисите? Някой не внася ли такива видове в БГ и въобще кои са тези видове?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #16 -: 05 Декември 2007, 15:52:42 » |
|
Някой не внася ли такива видове в БГ и въобще кои са тези видове? Какви видове? И как питаш дали се внасят дадени видове, без дори да знаеш кои са? Хора, научете се да си формулирате правилно въпросите и мненията.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
tsankoz
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #17 -: 05 Декември 2007, 16:07:37 » |
|
Някой не внася ли такива видове в БГ и въобще кои са тези видове? Какви видове? И как питаш дали се внасят дадени видове, без дори да знаеш кои са? Хора, научете се да си формулирате правилно въпросите и мненията. Може би говоря за видове които живеят на групи. Мисля, че в първия пост на тази тема съм попитал кои видове могат да живеят на групи и да се разбират.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #18 -: 05 Декември 2007, 16:52:54 » |
|
Може би говоря за видове които живеят на групи. Мисля, че в първия пост на тази тема съм попитал кои видове могат да живеят на групи и да се разбират. Както виждаш ти е отговорено, кои видове стават. Също така в офертите можеш да видиш, че всички търговци предлагат подобни видове.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Кърто
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #19 -: 05 Декември 2007, 19:15:59 » |
|
Абе оставете тея глупости . Повече ме интересува как се развиват 5-те Poecilotheria regalis  ? Сега я виждам тая тема и ми стана меко казано интересно . Как се развивата ? Агесия ? Поведение ? Държание един спрямо друг ? Кажете какво сте разбрали и видели вече ?! Супер интерсно ми стана !
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|