Гост
24 Май 2012, 01:52:54
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Колонии  (Прочетена 6147 пъти)
tsankoz
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 190

« -: 10 Октомври 2007, 15:42:36 »

Първо здравейте на всички. Прочетох статията за Holothele incei и много се запалих по паяци, които могат да живеят заедно на групи. Можете ли да ми кажете и други такива видове? В момента нямам място за терариуми, но веднага щом проимам ще си взема  Tongue
Активен

Smiley
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #1 -: 10 Октомври 2007, 16:10:40 »

Ами пецилотериите ги правят тея номера и муринуси съм виждал заедно :-)) Но като цяло не минава без инциденти :-))
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #2 -: 10 Октомври 2007, 20:58:17 »

Не препоръчвам муринуси да се гледат заедно. При пукитата също не става с всички видове. При Avicularia  avicularia също добре се получават нещата.
Активен

xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 10 Октомври 2007, 21:09:34 »

Е то ако е за препоръчване .. по добре да си ги гледа отделно човека, колкото и добре да ги гледаш ... винаги има шанс за канибализъм вътре в групата. А най-"обикновената" пецилотерия е 30-40 лева. Пиши ги 8-10, че да заформят група, която след около година да има поне 6 члена ... излиза малко скъпичко и като цяло .. почти винаги обречено на неуспех :-)
Гледам в арахното все по-често започват да се появяват фенове с комунални терариуми ама ... има си своите неудобства, особено за начинаещ. Тръгни да местиш 8-10 покита в по-голям терариум ... :-)) Поне още един човек трябва да има при теб, готов да бъде ухапан, че да ти помага с бегълците:-)))
А като станат на 10-13 см ... хехехе, лично аз не бих се наел да местя подобна група :-)))
Виж за авикулариите ... абе де да знам, чувал съм, че като малки са си доволно трудни и капризни, макар че аз никога не съм имал проблем с версито си, но .. авик авик не съм гледал незнамкак стои там въпроса :-))
Но ... въпрос на вкус казала лисицата и ...
Като цяло има ли някой в БГ с комунален терариум , дето да е наповече от година?
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #4 -: 10 Октомври 2007, 21:25:03 »

От известно време мисля отново да се занимавам комуналки, но докато не си ги внеса сам, май няма как да стане работата. Спрял съм се на формоси и регалиси.
Активен

xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 10 Октомври 2007, 21:26:59 »

Ихааа, това трябва да се види. Преди като си гледал от колко члена е била групата и имало ли е проблематичности или си се разбираха добре?
Активен

Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #6 -: 10 Октомври 2007, 22:46:26 »

Някъде бях писал, две женски авита с три мъжки в терариум 15 галона; 10 руфилати под 1 година; 8 формоси в мноооооооого як терариум-колона с много растения. На три години, като последната имало няколко жертви, изглежда женските стават доста агресивни към колежките, когато се стигне до размножаване; чифт фасциати, които постоянно се гушкаха и си сменяха кожи заедно, мъжкия стана полово зрял при женската.
Активен

tsankoz
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 12 Октомври 2007, 14:21:51 »

А дали ще има жертви ако са 3-4 в сравнително голям терариум? Аз мисля да си взема малки от някой такъв вид и да ги сложа заедно за да свикнат с положението още от малки. Между другото вие няма ли да правите поколение от някой такъв вид?
Активен

Smiley
Amalika
VIP потребител
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 34

Tarantula Charmer

« Отговор #8 -: 13 Октомври 2007, 20:34:43 »

и аз от доста време искам да си направя някое по-голямо терариумче с две три паячета в него, но нямам никаква идея какъв вид да си взема...  Spider
Активен

Домашни любимци: Aphonopelma seemani; Acanthoscurria geniculata; Brachypelma auratum; Brahypelma baumgarteni; Brahypelma smithi; Cyclosternum (Davus) fasciatus; Grammostola aureostiata; Grammostola rosea; Lasiodora striatipes; Psalmopeus cambridgei; Psalmopoeus pulcher;
*** Eublepharis macularius***
Gerbillus Gerbillus
котка - европейска трицветна

Хищни растения: Dionaea muscipula
Drosera Sarracenia
Орхидеи: Phalaenopsis - Dtps. Leopard Prince
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #9 -: 11 Ноември 2007, 20:53:20 »

Вече имаме групичка от 5 Poecilotheria regalis на по 2 кожи. Ето една некадърна снимка:

Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Чичо Любо
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2002

Беззащитността не пази овцата ,и при хората е така

« Отговор #10 -: 11 Ноември 2007, 20:56:06 »

Мислим да създадем колония от този вид
Да изледваме тяхното поведение.
И да ви го представим.
Активен

Страхът от оръжието е признак за забавено сексуално и емоционално развитие.
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #11 -: 11 Ноември 2007, 21:02:15 »

За сега всичко е нормално, паячетата се хранят и не се закачат едно друго.
Активен

Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #12 -: 11 Ноември 2007, 22:44:53 »

Много постно е декорирана кутията. Прочете основните положения, написани са в статията за P. pederseni.
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #13 -: 11 Ноември 2007, 22:53:13 »

Единствено укритията липсват Wink Все си мисля, че паячетата ще си оплетат укрития сами.
Активен

Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #14 -: 11 Ноември 2007, 22:55:42 »

Да, след като си видят сметката...
Активен

tsankoz
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #15 -: 05 Декември 2007, 15:22:15 »

THe_One какво стана с регалисите? Някой не внася ли такива видове в БГ и въобще кои са тези видове?
Активен

Smiley
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #16 -: 05 Декември 2007, 15:52:42 »

Някой не внася ли такива видове в БГ и въобще кои са тези видове?
Какви видове? И как питаш дали се внасят дадени видове, без дори да знаеш кои са?

Хора, научете се да си формулирате правилно въпросите и мненията.
Активен

tsankoz
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #17 -: 05 Декември 2007, 16:07:37 »

Някой не внася ли такива видове в БГ и въобще кои са тези видове?
Какви видове? И как питаш дали се внасят дадени видове, без дори да знаеш кои са?

Хора, научете се да си формулирате правилно въпросите и мненията.

Може би говоря за видове които живеят на групи. Мисля, че в първия пост на тази тема съм попитал кои видове могат да живеят на групи и да се разбират.
Активен

Smiley
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #18 -: 05 Декември 2007, 16:52:54 »

Може би говоря за видове които живеят на групи. Мисля, че в първия пост на тази тема съм попитал кои видове могат да живеят на групи и да се разбират.
Както виждаш ти е отговорено, кои видове стават. Също така в офертите можеш да видиш, че всички търговци предлагат подобни видове.
Активен

Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« Отговор #19 -: 05 Декември 2007, 19:15:59 »

Абе оставете тея глупости . Повече ме интересува как се развиват 5-те Poecilotheria regalis Huh?? Сега я виждам тая тема и ми стана меко казано интересно . Как се развивата ? Агесия ? Поведение ? Държание един спрямо друг ? Кажете какво сте разбрали и видели вече ?! Супер интерсно ми стана !
Активен

e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
Страници: [1] 2 3   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC