viliqn1997
5 кожи
Неактивен
Аз съм Вилиян Емилов Георгиев.
|
 |
« -: 15 Май 2009, 18:33:40 » |
|
Хора, имам паяк крастоносец и ми направи днес пашкул. Та как да отгледам малките ? Колко паячета ще ми излезнат от пашкула? С какво да ги храня ?
|
|
|
|
|
Активен
|
Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
|
|
|
houngan
4 кожи
Неактивен
Публикации: 72
|
 |
« Отговор #1 -: 15 Май 2009, 20:57:45 » |
|
Ще излезнат много  , а храненето - предполагам малки дрозофили ще вършат някаква работа, т.е. трябва да си развъдиш бързо такива 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
viliqn1997
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: 15 Май 2009, 21:28:26 » |
|
М/у другото, какво са дрозофили  . А , горе-долу колко са големи, в смисъл, ще мога ли да ги видя (паячетата) ? А за колко време ще излезат от пашкула ? А, за навлажняване използвам обилно намокрена филтърна хартия , залепена за пластмасата (в кутия го гледам 30x20x20) добре ли е така ?
|
|
|
|
|
Активен
|
Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
|
|
|
viliqn1997
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 15 Май 2009, 22:07:30 » |
|
Сега като се загледах, паяка не е кръстоносец, ами някякъв друг. Окраската му е някакви стрелкички, точно като тези >>> самоче, са нагоре , какъв ли е  . Ето снимка, моля ви помогнете ми искам да си гледам малките : 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
WESTMAN
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: 15 Май 2009, 22:37:54 » |
|
Тва не е ли паяк-вълк? Щото на такова ми прилича.
|
|
|
|
|
Активен
|
Eublepharis macularius: 1.1.1
|
|
|
viliqn1997
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: 15 Май 2009, 22:56:21 » |
|
Не ми се вярва, аз го дразних и го хващах и ме лази... Абе, ако е вълк досега да сте ме чули  . ПП Не е вълк щот ми оплете целата кутия  .
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Pomorieca
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 15 Май 2009, 22:59:28 » |
|
Какви размери е ?
|
|
|
|
|
Активен
|
2-Вълнисти папагала-Чочко и Поли,7-монголски джербила-Койчо,Фръцлио и Ганка,1-червенобуза костенурка-Нурка,1-Котка-Томи,2-Кучета-Питбул и ловно - Купидон и Арго,Рибки,Тарантули-10муринуси,Бр.Албополоса и там още някви.. ТфА е
|
|
|
viliqn1997
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: 15 Май 2009, 23:03:29 » |
|
Чекай..... 1,5 см тяло  .
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Мъни
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: 15 Май 2009, 23:19:09 » |
|
На снимката е някакъв филодромиден паяк от р. Thanatus. Сем. Philodromidae. Няма нищо общо нито с кръстоносците, нито с паяците-вълци.
|
|
|
|
|
Активен
|
Господи, моля те, дай ми мъдрост, за да разбера мъжете; дай ми любов, за да им прощавам; дай ми търпение, за да изтърпя настроенията им. И, Господи, забележи - СИЛА НЕ ИСКАМ!! Иначе ще ги пребия до смърт…
|
|
|
viliqn1997
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: 15 Май 2009, 23:25:10 » |
|
Thanatus formicinus е сега питах Гугълчо  . Ако можеш да ми кажеш как се гледа този паяк, защото му давах муха ама не я изяде.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
viliqn1997
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: 16 Май 2009, 00:08:41 » |
|
Абе, аз дрозофилите лесно ще навъдя,слагам грозде или някакъв друг плод или зеленчук да изгние за 3-5 дена, аама как ще ги хвана да ги дам на паУчетата? Мъртви ли трябва да ги давам ? Нема ли да излетят през дупките когато ги пусна в кутишката ? Трябва ли да отделя малките ? А от майката ? ..Опссс, малко се поовлякох  . А и последен въпрос - Може ли да ги храна с мухи от бели червеи, и евентуално колко време да оставя в хладилника мухите, за да не стане белята  ?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
StR
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: 16 Май 2009, 08:22:17 » |
|
Ами, можеш просто да я пуснеш...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SNUFFED
5 кожи
Неактивен
Публикации: 107
|
 |
« Отговор #12 -: 16 Май 2009, 09:28:52 » |
|
Ако паяка е просто малък се изхранва сравнително лесно, но такива въшки просто не знам как биха оцеляли !
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
viliqn1997
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: 16 Май 2009, 18:06:31 » |
|
А, ще стане ли ако сложа мъртъв щурец, и те ще си ядът всички паячета от него ? А да ги отделям ли не разбрах ?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
houngan
4 кожи
Неактивен
Публикации: 72
|
 |
« Отговор #14 -: 16 Май 2009, 18:29:51 » |
|
Не, трябва им нещо живичко да мърда и да е много малко. За биологията на вида не съм много много запознат  , но предполагам че трябва да ги разделиш от майката (нали не го пази сега пашкула, а просто го е пльоснала някъде?). И където се излюпат да им пускаш винарките да папат.. нещо такова.. пробвай може да се получи 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
viliqn1997
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #15 -: 16 Май 2009, 20:14:10 » |
|
Мне, пашкула го пази и го е хванала здраво 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Мъни
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #16 -: 16 Май 2009, 22:01:28 » |
|
Очарована съм от точното определяне до вид. Браво! Аз не бих могла  По-добре пусни мадамата с чаветата. Няма да можеш да ги отгледаш...
|
|
|
|
|
Активен
|
Господи, моля те, дай ми мъдрост, за да разбера мъжете; дай ми любов, за да им прощавам; дай ми търпение, за да изтърпя настроенията им. И, Господи, забележи - СИЛА НЕ ИСКАМ!! Иначе ще ги пребия до смърт…
|
|
|
viliqn1997
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #17 -: 17 Май 2009, 08:57:17 » |
|
Ще я задаржа докато малките се пръкнат, ще видя размера и ще преценя, ако са мнооого малки и не стане работата с храненето, ги пускам, но не виждам какъв шанс имат навън
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #18 -: 17 Май 2009, 09:16:13 » |
|
Естествено по-голям отколкото при теб. Все пак това е диво животно, а не създадено от човека.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kitana
9 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #19 -: 17 Май 2009, 12:27:55 » |
|
Подкрепям Иво и Мъни.И..не мога да разбера какво удоволствие му прави на човек да хване някое насекомо от двора (примерно)и да го затвори .И после да гледа как поколението му умира,щото е неспособен да го ..нахрани...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|