Гост
10 Февруари 2012, 16:37:06
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Игуаната ми нещо сприя да се храни  (Прочетена 1135 пъти)
JEGATA
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 14

« -: 04 Юни 2009, 15:29:53 »

Имам игуана вече 2 месеца.Отначало я гледах в по малак терариум и като чели тя тькмо свикна в него и аз я преместих в доста по хубав терапиум и доста по голиям бих казал че терариума е перфектен за моята игуана но и с това започнаха и проблемите.Започна много малко да яде даже почти не яде какво ли не и слагам да си похапва но тия почти ништо не хапва,а дори и да похапва е много малко според мен сравнение с преди в по малкия терарум там почти всичко си изяждаше и много акаше а сега дори не ака.Пада и кожата но не мислия че има нешто обшто с яденето и впрочие.А сьшто така и немога да разбера докога ште се плаши от мен почти винаги като баркьм в терарума да и сложа да яде тя се плаши и започва да се метка навсякаде.Ште сьм много благодарен ако ниякой ми даде сьвет какво да права.
Активен
exotic_zoo
VIP потребител
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 123

« Отговор #1 -: 04 Юни 2009, 21:34:07 »

Имам игуана вече 2 месеца.Отначало я гледах в по малак терариум и като чели тя тькмо свикна в него и аз я преместих в доста по хубав терапиум и доста по голиям бих казал че терариума е перфектен за моята игуана но и с това започнаха и проблемите.Започна много малко да яде даже почти не яде какво ли не и слагам да си похапва но тия почти ништо не хапва,а дори и да похапва е много малко според мен сравнение с преди в по малкия терарум там почти всичко си изяждаше и много акаше а сега дори не ака.Пада и кожата но не мислия че има нешто обшто с яденето и впрочие.А сьшто така и немога да разбера докога ште се плаши от мен почти винаги като баркьм в терарума да и сложа да яде тя се плаши и започва да се метка навсякаде.Ште сьм много благодарен ако ниякой ми даде сьвет какво да права.

Съвет номер 1: Питай този, от който си я купил!!!
Съвет номер 2: Върни я в стария и съд
Съвет номер 3: Подари я или я продай на някой, който знае как се гледа това животно

От написаното по горе си правя извода(надявам се да греша), че си нямаш и понятие от отглеждането на този вид. Моля прочети подробно всичко, което намериш по въпроса и тогава питай тук!
Активен
renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 73

« Отговор #2 -: 05 Юни 2009, 07:47:22 »

Всяка промяна в обстановката стресира игуаната, възможно е заради това да е спряла да се храни, изчакай малко без да я тормозиш и да се опитваш да я пипаш, и ако продължи да не се храни я заведи на лекар. Да не би да има раничка или някакво възпаление в устата, това също може да е причина. Всъщност от колко време не се храни?
Активен
JEGATA
1 кожа

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 05 Юни 2009, 09:27:13 »

Значи за раничка невиждам да има иначе хапва сьвсем малко и това ме тревожи най много,а за пипането аз не я докосвам всьщнос понеже тя се плаши много.
Активен
JEGATA
1 кожа

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 05 Юни 2009, 09:36:58 »

А дали мога да се грижа за моята игуана времвто ще покаже.И мисля че горе долу сьм запознат с най общото за едно отглеждане, но човек неможе да знае всичо ....... А като незнаеш по добре да питаш.Но все пак мерси за твоя сьвет.Може да видите терариума който и направих имаго в галерия.
Активен
renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 05 Юни 2009, 10:34:40 »

Каква е температурата, беше студено тези дни...
Активен
JEGATA
1 кожа

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 05 Юни 2009, 10:56:33 »

Температурата на терариума е 25 градуса през деня и нагоре до 30 градуса,а вечерно време ако падне тези градуси има терморегулатор който задеиства нагреватела и непозволява да пада температурата.
Активен
renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 05 Юни 2009, 15:39:09 »

Ами не знам, ако не започне да се храни нормално- лекар, нямам друга идея.
Активен
JEGATA
1 кожа

Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: 05 Юни 2009, 15:56:19 »

Ще изчакам още ниакой  друг ден и несе ли променат нещата щте се обарна и кьм доктор изобщо ако намера в нашия град.БЛАГОДАРЯ ти все пак за това,че отдели време да дадеш мнение по моя вапрос Thumb up
Активен
CellebrO
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 116

« Отговор #9 -: 16 Юни 2009, 14:24:56 »

Ако игуаната не яде продължително време какви са последиците?
И ако не яде поради стрес и този стрес продължава,ще прояде ли някога? Или ще си залинее и ще умре?
Активен
renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 17 Юни 2009, 09:32:06 »

Нещо не разбирам въпроса, няма животно, което може да оцелее, ако не се храни.
Активен
Rasta
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 72

« Отговор #11 -: 18 Юни 2009, 20:49:05 »

Цитат
...,ще прояде ли някога? ...
Wonder  Laugh  Хахахха е не не...няма друг такъв въпрос...Уби ме...дали ще прояде някога...?
Моята игуана беше много болна като я взех и не искаше да яде нищичко...В продължение на половин година съм и отваряла устата и хапка по хапка съм и бутала на сила храната...Дали не съм я стресирала? Да-но сега си яде завидно и си расте...
Активен

Стъклени очи, всичко презиращи<br />Стъклени очи, забравили деня<br />Стъклени очи, живота отричащи<br />Стъклени очи - деца на нощта<br />Стъклени очи, влюбени в тъмнината<br />Стъклени очи, виновни без вина<br />Стъклени очи - тъга до болка позната<br />Стъклени очи - една изгубена душа
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC