Гост
10 Февруари 2012, 18:48:44
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Archimandrita tesselata  (Прочетена 741 пъти)
Zdravko Peev
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 308

африканска гад

« -: 10 Юни 2009, 09:42:40 »

Бе въздържах вече и си взех един чифт от тези прелести Embarrassed

В момента ги настаних в един малък терариум - 20Х15Х15 и се надявам да не им е тясно, все пак са говеда. Но мисля, че им е добре.
За субстрат използвах кокосов субстрат, сложих парчета дървесна кора.
Знам, че това е излишно, но за разлика от другите ми хлебарчоци, тези искам да си ги наблюдавам, защото ги гледам с декоративна цел  Blush

Много се надявам на гадинките да им е добре и да си направят бебчета.

За основна храна смятам да им наблъскам котешки гранули, разнообразявам им с банан, пъпеш, ябълки - каквото намеря и съдейки по фекалните маси, които отделят, явно много ги кефи хах :Р

Ето един линк с информация за отглеждането им - http://www.bugchick.com/tesselata/ .
Чух, че и месце хапвали с голяма охота.

Идеята за терариум ми допадна, защото са доста активни, мъжкото все се пери и върти задник с надеждата да го огрее. Симпатяги са, определено.
Активен

Omnia meo nocet
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #1 -: 11 Юни 2009, 10:03:21 »

Е бива ли такова нещо, тези разкошни създания да ги лепнеш в раздела за храна Smiley
Активен

Zdravko Peev
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 308

африканска гад

« Отговор #2 -: 11 Юни 2009, 11:40:07 »

Ами реално... те биха могли да са за манджа Blush .

Пък и останалите хлебарки тук ги дискутираме. както и да е де, приемам, че си прав - на съобразих, тъй че някой ако иска да премести темата, където му се вижда подходящо, нека го стори, ако му се занимава Smiley
Активен

Omnia meo nocet
Etamin
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 153

Boinae !

« Отговор #3 -: 07 Февруари 2010, 01:17:17 »

Може ли малко повече информация за тези гадинки, колко време живея, каква температура, от каде мога да се сдобия с тези животинки.. Видях линка (преди да ми се скарате че вече е обяснено ) но е на англииски и е малко кофти не мога да разбера точно..
Активен
SNUFFED
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 107

« Отговор #4 -: 20 Април 2010, 14:45:21 »

Снимка на заплод :

http://www.skorpiens-zoo.de/Bilder/1000787.JPG
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC