Гост
24 Май 2012, 02:21:35
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Осветление и печене на Игуана!  (Прочетена 982 пъти)
georgi86
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 38

« -: 10 Юни 2009, 20:52:30 »

Здравейте искам да попитам нещо,казаха ми че за осветлението и печенето на игуаната мога да си купя керушки от магазин за светещи тела,за печенето имало някакви халогенни крушки на PHILIPS,дето ставали за в терариума,а за осветление алумисцентна!

Кажете ми дали найстина стават,или ако не,какво да използвам за осветлението и печенето на бебе игуана!?

Благодаря предварително и се извинявам за малко тъпия въпрос!
Активен
jujolopp
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 17

« Отговор #1 -: 02 Ноември 2010, 23:22:31 »

Здрасти, аз за моята ползвам обикновенна рефлекторна крушка. Трябва да се съобразиш на колко сантиметра ще е крушката от игуаната и колко вата ще е , да не я изпържиш. Гледай под крушката да е 34-36 градуса.
Трябва да има място където да е по хладно.
Активен
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 695

̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿

« Отговор #2 -: 03 Ноември 2010, 01:51:31 »

Рефлекторна крушка ти трябва за топлене. Съобразена с ватове и разстояние от животното, също така и достъп на него до крушката да не се изгори! И УВБ-5%, продава се по зоомагазини и на пазара ги има, и в нета също. На кратко спомага за правилното равитие на животното.
Активен

flamme_froide
Втора ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 5

« Отговор #3 -: 25 Септември 2011, 11:32:27 »

Аз съм с крушка Филипс върши ми доста добра работа за печенето. Отдолу под нея съм сложил на ДжиДжо (така е казва игуан, тъй като не знам още мъжки ли е или женски) една каменна плоча (като от тротоарна плочка), която се нагрява умерено и на игуан му е много готинко щото се спуква да лежи там. За УВ изчетох страшно противоречива информация къде ли не. Аз лично за момента съм с една луминисцентна УВ пура пък ще видим нататък.
И аз като пълен лаик да попитам "А вие по колко време държите включени лампите?" Аз през деня кгато има слънце не ги включвам, нали те си поемат нужната доза УВ и топлина от слънцето или греша?
Активен

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!
drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 159

« Отговор #4 -: 25 Септември 2011, 14:36:35 »

За УВ изчетох страшно противоречива информация къде ли не. Аз лично за момента съм с една луминисцентна УВ пура пък ще видим нататък.
И аз като пълен лаик да попитам "А вие по колко време държите включени лампите?" Аз през деня кгато има слънце не ги включвам, нали те си поемат нужната доза УВ и топлина от слънцето или греша?

Не знам на каква информация си се натъкнал, но UVB лъчението е необходимо на влечугите, за да усвояват калция, съответно при липса на такова, развиват рахит.. на пазара вече има достатъчно разнообразие от лампи с различни форма и размери (пури, компактни), така че според размерите на терариума, всеки може да си избере нещо конкретно.
Относно дозите УВ от слънцето - НЕ забравяйте, че стъклото спира УВ лъчението и ако искате животното ви да получава нужната му доза, то трябва да го оставите на открито (с възможност да се прибира на сянка, когато иска, че иначе може да се изпече).
Активен

Grammostola Pulchra 0.0.2
flamme_froide
Втора ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 5

« Отговор #5 -: 25 Септември 2011, 18:11:36 »

Накъде бях чел нещо за ИЧ лампи. Те са желани, задължителни, по-добри или .....? Някой има ли идея?
Активен

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 695

̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿

« Отговор #6 -: 26 Септември 2011, 13:11:55 »

Каква е връзката на ИЧ лъчите с цялата тази работа, това е топлинно лъчение? На животното му трябват УВ. Лампата трябва да е включена от сутрин до вечер, през стъклото не поема нищо полезно. Освен ако не си го оставил на слънчева светлина и да се изпържи от стъклото понеже има ефект на лупа!
Активен

Xaruno
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 310

« Отговор #7 -: 26 Септември 2011, 16:42:24 »

Тези игуани се оказват наистина кекави животни...
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
PredatorX
Модератор
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 839

MASTERING THE ART OF THE SWARM

« Отговор #8 -: 26 Септември 2011, 17:00:38 »

Тези игуани се оказват наистина кекави животни...

Каквото и животно да оставиш на слънце ще го изпържиш...
Активен

Модераторът – подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го прави особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание.
Противодействие – ако нищо друго не работи, пробвайте да спазвате правилата. Може да не ви се вярва, но помага.
Отглеждам Herp Humor
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC