Гост
24 Май 2012, 02:26:31
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Дневни гекони (Phelsuma spp.)  (Прочетена 1704 пъти)
Morski
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 108

« -: 21 Октомври 2007, 18:54:51 »

Издръжливи ли са тези гекони и могат ли да се намерят в България.
Четох че ядат плодове и насекоми не щат Ув лампа и че са много красиви Smiley
Активен

;Eublepharis macularius 1.1.0;
Lasiodora striatipes 0.0.1;Brachypelma smithi 0.0.1 ;Brachypelma boehmei 0.0.1;Brachypelma auratum 0.0.1  Grammostola rosea 0.0.1;Acanthoscurria geniculata 0.0.1;Psalmopeus cambridgei 0.0.1
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #1 -: 21 Октомври 2007, 19:58:02 »

Искат УВ лампа естествено. Много са чувствителни и кекави.
Активен

gogo
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 298

« Отговор #2 -: 21 Октомври 2007, 20:25:09 »

абе чаааак кекави съвсем не са  Smiley Даже мога да кажа,че се гледат не по-трудно от другите катерещи се гекони.Трябва им UV лампа,редовно хранене с малко по-разнообразно меню(щурци,скакалчета,брашнени червеи и плодови каши-може и бебешки),като не се забравя редовното добавяне на Ca.Абе гледат се малко по-лесно от хамелеоните,защото.като нямаш едно известо време щурци,можеш да заместиш с каша и тн.Аз имам 3 броя (1 мъжки с 2 женски) от тези сладури и се надявам следващия сезон да изкарам малки  Grin
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #3 -: 21 Октомври 2007, 20:47:19 »

Лесни за теб, защото си разбираш от работата. Малките ги хваща MBD ако не се гледат правилно. Точно го каза "гледат се малко по-лесно от хамелеоните". Ако гледам хамелеони, както си гледам токитата и златните, няма да просъществуват дълго, а геконите ми са в идеална форма.
По-добре да се казват реалните неща за геконите (дори и малко преувеличени), за да не стават гафове. Като например с витатусите, които няколко човека си купиха от теб и безславно изчезнаха. Ако някой е с нагласата, че даден вид е по-капризен и изисква повече внимание, вероятността да сбърка нещо е по-малка. Докато при "Даже мога да кажа,че се гледат не по-трудно от другите катерещи се гекони" нищо чудно да си замине някой хайван. Кадифените са малко по-чувствителни от другите дървесни на нашия пазар. Ти им знаеш тънкостите и не ти прави впечатление, докато някой новак, чуе че не са много взискателни и става небрежен.
Уважавам те много за това, че развиваш тераристиката в БГ(защото тераристика не е само притежаването на една купчина животни) и не те критикувам, просто гледам как си заминават хубави животни под "грижите" на новобранци, решили да си вземат нещо "по-така".

Обзалагам се че са малко хората в този форум(и не само), които могат да отгледат един мадагаскарец от младо животно.
Активен

gogo
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 21 Октомври 2007, 21:04:07 »

Нямам какво друго да ти кажа,освен,че си адски прав  SmileyАз за съжеление понякога подценявам нещата  Sorry
Само за витатусите не съм много съгласен,защото в 2 от случаите бяха уморени с небрежност,тези гадинки никак не са трудни4ки,но ще се вслушам в теб за всеки случай и ще ги обявявам за продан,като поотрастнат малко  Smiley
Активен
gogo
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 21 Октомври 2007, 22:29:55 »

ето ги и моите сладури  Grin
http://herps.multiply.com/photos/album/5/Phelsuma_madagascariensis_grandis
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #6 -: 22 Октомври 2007, 10:26:41 »

Супер са Smiley Гого, ако ги развъдиш да ме имаш предвид Wink Много одавна искам дневен гекон.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #7 -: 25 Октомври 2007, 20:54:02 »

Гого мн са ти готини гущерчетата и аз искам да си взема но съм по леаопардовите голям съм им фен!Но се чудя не е ли някакъв вид анолис на снимката-не че нещо искам да те обиждам,че не можеш да ги разпознаваш,но това,което казвам е мнението на един аматиор.Просто ми заприлича на анолис...щощо не ги разпознавам мн  Wonder
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #8 -: 25 Октомври 2007, 21:15:02 »

Анолиса не е гекон.
Активен

StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #9 -: 26 Октомври 2007, 11:18:41 »

Иво,споко може да знам малко за геконите и анолисите,но правя разлика между тях.Не нам може би нещо съм видял погрешно ли що ли не знам ма просто ми заприлича на анолис Sorry иначе!Обаче е мн готино и ако ги размножиш сигурно ще си взема!Мн готина окраска имат Metal Metal
Активен
eXpress
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 489

Ако живота ти поднесе лимони.. Пийни една текила.X

« Отговор #10 -: 30 Септември 2011, 21:43:52 »

http://www.youtube.com/watch?v=noD9-gU5nUM&feature=related Сваля кожа.. Smiley
Активен

New skype - evcho92
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC