Гост
24 Май 2012, 02:43:25
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Проблеми с храненето  (Прочетена 4229 пъти)
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« -: 26 Октомври 2007, 16:05:03 »

Миналата седмица си купих наведнъж смити,боеми,узумбари и ауратумче,обаче...Смити-то се натъпка и ще сменя кожа скоро,узумбарито също,но боемите не ще да яде и ауратома така,и малко се притеснявам.Не знам какъв точно е проблемът,вносни са и не знам,но маи нещо са изтърсаци.Когато ги взех бяха хапнали и знам,че са издръжливи тварки,но все пак..Моля помогнете защото,ако загинат ще ми е мн гадно Sick.Ако трябва и  Photo ще направя.
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #1 -: 26 Октомври 2007, 16:09:48 »

Когато мине месец без да са яли, може лееееко да се притесниш. Каква им е температурата?

ПП за представяне има друга тема Wink
Активен

vladdark
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 525

« Отговор #2 -: 26 Октомври 2007, 16:30:18 »

Мойто боеми на 2 кожи не яде месец и половина при 28 градуса. После смени, напапа се и сега пак сума време неще Smiley
Активен

Ще крещя...
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 26 Октомври 2007, 16:45:00 »

Иво за темата с представяне видях я преди малко! Lips Sealed
 А доколкото температурата им около 28 градуса,понеже са в пластмасови кутийкии ги топля с 1 лампа.Не че успорвам мнението ти,ноне мисла,че темпратурата е проблема,ама не виждам какъв може да е,защото навлажнявам им субстрата,имат храна не знам вече и аз Huh? Wonder
Активен
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 26 Октомври 2007, 16:55:14 »

Иво,може би просто не е гладна или пък ще сменя кожа,ще изчакам и ще видя ама предполагам,че няма нищо сериозно.Боемито ми е колкото това на владарк,мерси за инфото иначе!
Активен
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« Отговор #5 -: 26 Октомври 2007, 16:57:47 »

Споко може да са сплашени от пътя и преживяванията пре него . Аз си взех една геникулата и чак след две седмици ми яде за пръв път , просто бе страсната от смяната на обстановката . А като имат вода вече хептем не се шашкай . Чувал съм за случай в които тарантула изкарва две години само на вода !
Активен

e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #6 -: 26 Октомври 2007, 17:11:12 »

Нищо не успорваш, просто питам за температурата Smiley Остави ги гладни още 3-4 дни и пак ги пробвай. Гледай само да не засъхнат(но да не джвакат).
Активен

StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 26 Октомври 2007, 21:45:49 »

кърто,и аз си зех геникулата Tongue и засега се държи ок
Активен
Horus
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 4

« Отговор #8 -: 20 Октомври 2008, 23:23:34 »

Става вапрос за Lasiodora striatipes на 5 кожи , смени последната преди 3 дена , днес и пуснах 2 бели червея , но изглежда тя няма интерес към тях .Бутат се в нея и тя се дърпа ... какво да правя? (Оставил съм червеите при нея ...)
Активен
ToNyyYy
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 494

« Отговор #9 -: 21 Октомври 2008, 03:38:23 »

Емии по принцип би трябвало да я оставиш поне 5 дена след смяната да не я притесняваш с храна и тем подобни няма да умре от глад  Wink за това бъди сигурен пробвай я пак след известно време но никога повече не прави така защото може и да се спусне ии да стане белята да си счупи нещо понеже е крехка още от смяната не дай си боже да бъде зъбче  Lips Sealed
таа пак да ти кажа от глад паячето няма да  Priest споко  Wink
Активен

I am what i am
Отглеждам
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #10 -: 21 Октомври 2008, 08:32:11 »

А температурата каква е?
Ако е между 21-26-27-28 градуса остави я да почине малко :-) Злояди лазиодори досега не съм виждал :-))
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
Horus
Ларва

Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: 21 Октомври 2008, 09:31:10 »

Мерси за бързите отговори Smiley Температурата винаги е над 20 градуса дано вазвърне апетита си. А какво да правя с 2та  червея ?
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: 21 Октомври 2008, 09:35:13 »

Аз бих ги оставил да се излюпят и да си ги хапне като мухички. За 5-та кожа червеите не са ли и вече малки? Колко е голяма като см можеш ли да кажеш?
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
Horus
Ларва

Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 21 Октомври 2008, 09:46:45 »

Ами червея е колкото крака и горе долу .. , нямам представа колко е в см.
(Ако има значение купил съм червеите от рибарски магазин бели)
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 21 Октомври 2008, 09:59:45 »

Аха, мисля, че няма значение от къде са. Чувал съм само, че тея дето им викат пинкита може да са неподходящи, заради химията, с която ги оцветяват, но ... аз се придържам предимно към брашнени червеи и щурци :-)
Активен

Horus
Ларва

Неактивен Неактивен

« Отговор #15 -: 21 Октомври 2008, 10:25:05 »

Вече съм спокоен Smiley Оставям и ги да си хапне като реши.
Активен
ILiyan
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 161

« Отговор #16 -: 23 Октомври 2008, 11:35:01 »

Тарантулата е като жената Smiley неможеш да я разбереш  и няма две еднакви Smiley Специално за храната съм се убедил че ще ядът само когато си искат. Когато си взех един мелез той яде при мен чак след 2 месеца, смени и след това пак така .. не иска да яде и не иска.. дойде лятото и всеки ден ядеше по 2 скакалеца.. Когато си взех геникулата я нахраних още същия ден Smiley Такаче за храната не се притеснявай - когато искат ще ядът, каквото и да им дадеш, всичко ще им хареса Smiley
Активен
HaTaJlka
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 29

« Отговор #17 -: 17 Юли 2009, 19:10:09 »

Всъщност защо когато се хранят тарантулите плетат пяжини и увиват жертвите си с тях? За да не могат да избягат .. или какво точно? :-)

П.П. Съжалявам за може би глупавия въпрос..  Roll Eyes
Активен
negat1ve
Модератор
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 243

« Отговор #18 -: 20 Юли 2009, 08:37:57 »

Хмм плетът доколкото знам за да са наясно с обстановката (тия очи къде ги имат са по-скоро рецептори възприемащи свелина и промяна в нея), при смяна, за дообзавеждане на квартирата и мъжките които презареждът батериите... Вече за обвиване на жертвите нямам наблюдения при все че имам плетящи видове - това по-скоро е поведение на баш паяците (висши или нещо от сорта беше точния термин, не се сеща, в момента), а не на гадовете които отглеждаме под сборното название "тарантули".
Активен

Не всичко, което има две бузи е лице!
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #19 -: 21 Юли 2009, 10:30:34 »

При мен съм го наблюдавал много пъти. Хване нещо и започва танца на изобилието :-)) Върти се на място и си плете "масичка" на земята. Не съм задълбавал много по въпроса, но нейде бях чел, че при тарантулите паяжината която изпускат е няколко вида, според случая. Винаги съм си представят, че това е някакъв вид антисептична мрежа, която един вид пази храната "чиста", докато бъде изядена ... Но .. предполагам само, не съм задълбавал по въпроса :-))
Активен

Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC