StR
12 кожи
Неактивен
|
 |
« -: 27 Октомври 2007, 22:21:33 » |
|
До снощи се кефех на женската ми Br.albopilosum,а тая сутрин стана глупав инцидент и умря  !Котката на сестра ми дебнела щурците в терариума и по едно време скочила и съборила капака,барабар със няколко кутий с паяци на земята.И понеже albopilosum-те са си лакомички и аз мн обичам да си ги охранвам хубавичко  ,като е падна си докара тежка вътрешна травма  .Знам,че albopilosum-те не са скъпи и шарени,но тфа си беше моето паяче и си го обичкам! Това не е хубава и забавна тема,но мисля,че ще е важно за начинаещ да не прави мойта грешка и се  да не се случи такъв нелеп инциденат и на някое от вашите паячета
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #1 -: 27 Октомври 2007, 22:44:07 » |
|
Когато гледаш котка е много вероятно да се случи това. Затваряй кутиите с паяците в шкаф примерно... Съжалявам за паяка 
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
Ники
VIP потребител
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: 27 Октомври 2007, 22:57:26 » |
|
Или просто не пускай котката в стаята където са гадините... При мен кучето което мн се радва на всякакви малки животни и иска да си играе с тях се беше блъснало в вратата на терариума на токито защото искаше да си "играят" и я счупи  За щастие бързо хванах токито и мина без жертви и порязвания 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 27 Октомври 2007, 22:59:47 » |
|
Ако нямаш възможност да премсетиш котката другаде ги зложи паяците в някаква витрина.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
StR
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: 28 Октомври 2007, 09:19:03 » |
|
Аз затварям вратата за стаята с паяците,но за съжеление за още 1 седмица ще деля стаята със сестра ми,а тя много обича да заравя вратите отворени  ,но в случай,че вратата е затворена котката се е научила да си отваря вратата.Идваше ми да гепа котката и....през терасата да отхвърчи,но това няма да и е ново понеже е скачала 5 пъти вече(доброволно),т.е.оставам и само 4 живота 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
oro
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: 30 Октомври 2007, 12:47:25 » |
|
Котка ми е буатал ауростриятата от единметър и уживя по чудо! Съжелявам за паячето ти 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
novev
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
Внимание!Това хоби е силно заразно!
|
 |
« Отговор #6 -: 30 Октомври 2007, 16:39:24 » |
|
Кофти наистина....Аз имам 2 котки,но засега за паяците ми са само от полза...Когато ми избяга 4 годишният албоганс/Косматка/ -котките ме събудиха и я прибрах обратно....  Беше се покатерила на тавана и котаците изнесоха такъв "концерт" в нейна чест,че нямаше как да не се събудя 
|
|
|
|
|
Активен
|
Котки:1 Руска синя; Паяци:1 Brachypelma Albogans; 1Brachypelma smithi;1Grammostola Pulchra;2Pterinochilus murinus Usumbara1;1Aphonopelma bicoloratum ;1Brachypelma albiceps;1Theraphosa apophysis ;2Brachypelma auratum;Жаби:Скорпиони: 2 Pandinus imperator;Змии:1 Lampropeltis mexicana greeri ;1 Boa constrictor;2Pantherophis guttatus;1Python regius;1Heterodon nasicus;Многоножки:2Archispirostreptus gigas;
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #7 -: 28 Ноември 2007, 00:03:30 » |
|
Женският ми ауратум за малко му се размина да бъде екзекутиран. Току що се връщам от сбирка на тераристите и гледам мръсната гад си отворила кутията, стои на рафта и доволно похапва латастията ми. Само като си спомних в какво състояние получих гущера, и колко усилия костваха на Жоро и мен, за да го закрепим и възстановим...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ники
VIP потребител
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: 28 Ноември 2007, 15:41:16 » |
|
Eбати гадното...  Как е станало? Гущерчето не е ли в някакъв терариум с капак? Как го е докопала?  На мен така преди доста време едно смити видя сметката на едната ми хотентота .... 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #9 -: 28 Ноември 2007, 15:44:24 » |
|
Терариума на латастията е достатъчно висок, за да не избяга, но няма капак заради UV лампата.
Помня твоя случай. Доколкото помня скорпиона беше на целил смитито и то сдаде багажа на следващата смяна.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ники
VIP потребител
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: 28 Ноември 2007, 15:57:45 » |
|
Дам така стана... Кофти случка е наистина ама кво да се прави... Можеше и да е по зле,примерно да бяха отишли и 2-те гадинки
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #11 -: 28 Ноември 2007, 21:31:37 » |
|
Много гадно 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #12 -: 08 Декември 2007, 17:10:56 » |
|
Днес ми умря албицепсът  Беше сгърчил кракта под тялото. Откакто пристигна не се е хранил, мислех, че ще сменя. Изглеждаше недохранен, но не очаквах да умре...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #13 -: 08 Декември 2007, 23:05:50 » |
|
ох, ужас .... мнгого е гадно :-(( моите съболезнования :-((( Моето давусче като го гледам бере душа .... много смърт напоследък :-((
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
Tinoblg
5 кожи
Неактивен
Искаш piece of me нали?!?!
|
 |
« Отговор #14 -: 10 Декември 2007, 10:09:56 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
Още един линк в подписа и бан!
|
|
|
StR
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #15 -: 14 Декември 2007, 11:55:27 » |
|
Първо да се извиня за ооооооогромното закаснение,обаче чак сега се сетих да го напиша-моите B.boehmei и auratum умряха  .За boehmei-то знам симптомите като го проверявах изскочи и се размаза на пода,а за auratum-а не знам нещо кекавичък изглеждаше и по 1 време бях забелязъл,че няма заден крак,обаче си казах че ще се оправи със следващата смяна,но не няколко дена по-късно го намерих умряло.Според вас от какво?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи
Неактивен
Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!
|
 |
« Отговор #16 -: 14 Декември 2007, 14:13:45 » |
|
Ти кажи какво му е, ти си го гледал .Температура, храна, влага  А относно боемито внимавай повече, виждаш такива смешно моменти на невнимание до каде водят.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Tinoblg
5 кожи
Неактивен
Искаш piece of me нали?!?!
|
 |
« Отговор #17 -: 14 Декември 2007, 20:31:00 » |
|
Не вярвам да е от невнимание Иван много добре си ги гледа само че незнам причината за смърта на паяка му 
|
|
|
|
|
Активен
|
Още един линк в подписа и бан!
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #18 -: 15 Декември 2007, 02:40:23 » |
|
Ти кажи какво му е, ти си го гледал .Температура, храна, влага  А относно боемито внимавай повече, виждаш такива смешно моменти на невнимание до каде водят. Аз така щях да си убия едната емилиа точно след смяна... Направо изтръпнах  За щастие нищо и нямаше и сега е млад и красив левент, който събира сили за Женската на Любо.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Morski
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #19 -: 08 Януари 2008, 21:17:34 » |
|
Днеска ми умря албупилозума  Намерих го безжизнен под крушката, небеше ял от 2 месеца и мислих че ще сменя но уви 
|
|
|
|
|
Активен
|
;Eublepharis macularius 1.1.0; Lasiodora striatipes 0.0.1;Brachypelma smithi 0.0.1 ;Brachypelma boehmei 0.0.1;Brachypelma auratum 0.0.1 Grammostola rosea 0.0.1;Acanthoscurria geniculata 0.0.1;Psalmopeus cambridgei 0.0.1
|
|
|
|