Гост
10 Февруари 2012, 16:57:40
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 ... 4 5 [6]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Смърт  (Прочетена 12770 пъти)
Icaka
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 206

« Отговор #100 -: 26 Юли 2010, 13:02:37 »

Priest Theraphosa apophysis  Priest

Посред смяна. Тарантулата е на краката си, капачето на главогърда е паднало и самото тяло е някакво набръчкано. Точно преди 2-3 дни и мокрих защото я чаках да сменя, да протекът нормално нещата. Защо точно тази трябваше да даде фира ве.....

Много-гадно. Че, не е и евтин паяк.
Активен

Правилата!
naHuka
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 428

« Отговор #101 -: 14 Декември 2010, 23:59:36 »

Честито на печелившия !
ТОку що се разминах с Блондито си.... 1 месец след смяната след като е ял и беше доста активен паяк...
при температура от 25-29 градуса и влажност която най-вероятно не пада под 70%
тази вечер си беше свил краката под....Никакви реакций за живот!
 Slap
Активен

You need Satan,more than he needs you
Icaka
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 206

« Отговор #102 -: 15 Декември 2010, 16:09:51 »

Имаш ли някаква идея от какво може да се е получило така?  Аз лично не мога да си обясня такова нешто.
Активен

Правилата!
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2913

terraristic.net

« Отговор #103 -: 15 Декември 2010, 19:43:54 »

Ужас  Lips Sealed
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
negat1ve
Модератор
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 234

« Отговор #104 -: 07 Февруари 2011, 11:50:35 »

Малка Еphebopus murinus  Priest Не ми върви с по-скъпите видове тази година...
Активен

Не всичко, което има две бузи е лице!
Jim Crow
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 343

« Отговор #105 -: 08 Февруари 2011, 23:50:58 »

Хм.. как го гледа - в колко см субстрат и на колко кожи/размер?
Активен
negat1ve
Модератор
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 234

« Отговор #106 -: 09 Февруари 2011, 11:45:23 »

Сантиметър, сантиметър и половина. Беше се заровило ако това питаш, имаше тази възможност.
Активен

Не всичко, което има две бузи е лице!
shifftee
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 238

« Отговор #107 -: 06 Юли 2011, 11:34:27 »

Lasiodora striatipes 0.1 - 7 см тяло, 12-13 кожи.
Натровена с хлебарка закупена от Подуяне. Хлебарката не е закупена от Велко, нито от martin.danailov.

П.П. Както ме посъветваха, а и от личен опит вече видях - избягвайте да храните паяците си с хлебарки и ларви, тъй като задържат много токсини. Добре, че взех само една хлебарка и я дадох на нея, а не 10 и да дам на половината си паяци. Паяка умря месец и половина след като хапна хлебарката, а след нея отказа да яде повече...

Хайде със здраве и да не ви се налага да пишете в тази тема.  Shotgun
Активен
Skidy
Баннат
3 кожи
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 61

« Отговор #108 -: 06 Юли 2011, 13:58:44 »

Taя тема я мразя  Bad mood
Активен
PerP
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 61

Nice

« Отговор #109 -: 06 Юли 2011, 15:11:37 »

Ами и на мен днес смитито ми почина 3-4 см. тяло тъкмо след сигорно 2-3 дни щеше да сменя и....
ставам сутринта  и го гледам вътре в дупката свил крака,а го храних само с щорци нито хлебарки нито нищо  Cry Cry Slap
Активен

Nice,and good  Burn in hell
But so CrAzY Owned Shotgun
Nev
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 26

НАЧИНАЕЩ!!!

« Отговор #110 -: 12 Септември 2011, 18:25:17 »

С нежелание пиша тук, но го правя с надеждата да е от полза за някой  Cry (като мен и мен самият). Случай първи е nhandu chromatus на 3 кожи за 4, не бе ял от 12-14 дни. Според мен бе пред смяна и затова на всеки 2-3 дни получаваше малко по-голяма порция вода. Бе намерен по гръб със свити крачка, оставен на мира мислейки че сменя, но уви на следващия ден сутринта в същото състояние както предната вечер. Знам че малките паячета са "кекави", но точно 2 дни след това avicularia versicolor същото,на 2 за 3 кожи,  по гръб като за смяна след 12 часа без промяна(да те имат славата на най-кекавите, но 2 случая за 3 дни?!?). Тя също не бе яла 12-14 дни (давано и е но е отказвала), имаше всички симптоми за смяна: не се катереше, а преди стоеше само на капачето, беше бавна и не ядеше. Тя принципно си е с висока влага, но за всеки случай си получи дажбата вода. Гледам ги всички на едно, 28-29 градуса температура и еднаква храна. Други две смениха в този период и нямаха проблеми. Единствената новост е малкото царевично смоче което също използва за отопление мястото. Та въпросът ми е дали са отделни случай или 2те сменили са били късметлии ? Змията дали има нещо общо ? И ако е нещо от моя страна какво е за да знам да не го повторя. Или каквото и да било, защото много чаках да сменят за да ги преместя и да им се радвам и сега ми е много терсене.Търсих така наречените "wet molt" i "bad molt", но никаква полза затова реших да попитам по-опитните.

Също като информация която за мен дойде като шок - на един приятел малката геникулатка сменила кожа, но забравен жив царевичен червей я убил и изял 3 крака  Sad За щурци предупреждения много, но за брашнени не бях виждал... това само информативни да не се повтори гафа.
Активен

Тs' : Acanthoscurria geniculata, Brachypelma smithi, Grammostola aureostriata, Grammostola rosea.
Ss' : Elaphe guttata.
Flippy
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 73

« Отговор #111 -: 12 Септември 2011, 19:22:53 »

Аз мисля, че е съвпадение.. нали другите са си наред , а умрелите не са яли от доста време, иначе щеше да е най-логично да са се натровили с храната... абе кофти случай  Sad
Активен
Etamin
6 кожи

Активен Активен

Публикации: 153

Boinae !

« Отговор #112 -: 12 Септември 2011, 19:24:28 »

Ами кво да ти кажа приятел, освен ако не им е много сухо защото казваш че им пръскаш обаче знам ли колко. Акари? Или просто лош късмет.
Активен
Xaruno
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 305

« Отговор #113 -: 12 Септември 2011, 19:25:56 »

Как е проветрението в къщичката на версиколорът?
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
Nev
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 26

НАЧИНАЕЩ!!!

« Отговор #114 -: 12 Септември 2011, 20:01:08 »

Проветрението е колкото успях една до друга дупки направени с губерачка Smiley по капачката и отстрани на самото тяло на съда. Защото все пак за тази големина ги гледах в капсули за филм, но никога не ми се е случвало да има капки от кондензация въпреки големите температури и влажност, затова предположих че е достатъчно.А акарии не видях в нито една от двете капсули. Явно наистина ще изляза "късметлия"  Lips Sealed , но какво да се прави риска на хобито и особено с "бебетата" в него  Grin
Активен

Тs' : Acanthoscurria geniculata, Brachypelma smithi, Grammostola aureostriata, Grammostola rosea.
Ss' : Elaphe guttata.
Страници: 1 ... 4 5 [6]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC