Гост
24 Май 2012, 02:52:36
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Паякът ми се крие  (Прочетена 1968 пъти)
Coccolino
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 21

« -: 02 Юли 2009, 09:16:22 »

Паячетоми се барикадира в укритието си  Huh? Но не с паежина а с пръст Shocked Какво означава това Huh?
Активен
QuacK
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 296

« Отговор #1 -: 02 Юли 2009, 09:24:28 »

Да не го закачаш много много Wink
Активен
Coccolino
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 02 Юли 2009, 09:26:33 »

Ми аз по принцип не го закачам  Smiley Но незнам как ще се храни  Huh?
Активен
negat1ve
Модератор
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 243

« Отговор #3 -: 02 Юли 2009, 09:30:19 »

Означава че няма да го виждаш често Wink спокойно това е напълно нормално - ще си изкопае допълнително укритието и ще прекарва голяма част от времето скрито вътре. Ще излезе едва като му потрябва хапване, а както знаем паяците издържат месеци без храна. Паешки нрави...
Активен

Не всичко, което има две бузи е лице!
dragonfly
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 41

« Отговор #4 -: 02 Юли 2009, 09:32:25 »

Ще сменя.То ще се изрови когато е готово.Ако субстратът изсъхне трябва да го навлажниш.
Активен
Coccolino
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 02 Юли 2009, 09:37:15 »

Иеее  Drink beer Скоро да очаквам чисто нова Brachypelma albopilosum  Applause Мисля че беше такъв вид  Smiley Sorry за тъпите въпроси но ми е от няколко седмици  Smiley
Активен
negat1ve
Модератор
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 02 Юли 2009, 09:56:11 »

Хммм с уговорката, че не искам да ти секвам ентусиазма точно като навлизаш в хобито.

Хвърли една гора бой на човека който те е посъветвал да започнеш с точно този вид паяче - чист Brachypelma albopilosum в България няма или има само единични бройки, всичко което се продава под това име на бг пазара е кръстоска между Брахипелма алобилоза и Брахипелма вангас т.е. хибрид под общото название "албоганс". Не е фатално щом паяка те радва, но като съзрее полово НЕ ГО СЪБИРАИ с представител на другия пол - пазара е наводнен с хибриди и без това.

Смяната на кожа (линеенето) е предшествано от определени симтоми - отказ на храна, мудност, потъмняване и/или оплешивяване дупето на паяка и т.н. Запечатването не е гаранция за предстояща смяна.
Активен

Coccolino
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 02 Юли 2009, 09:59:54 »

Няма значение дали е чист вид или мелез мен си ме кефи  Cheesy Щурчето което му пуснах вчера още не е изчдено, но немога да го хвана за да го махна от терариума  Undecided
Активен
QuacK
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 296

« Отговор #8 -: 02 Юли 2009, 12:16:05 »

Моят B.albopilosum се заравяше и без да сменя. Просто се кефеше да се крие.
Активен
deadriver
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 42

« Отговор #9 -: 02 Юли 2009, 13:21:35 »

Мдааа и моя се закопава...ама тва не му пречи да кльопа, спокс Smiley
Активен

You can not say to the sun - more sun, or to the rain - less rain…
Coccolino
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 02 Юли 2009, 19:48:10 »

А някаква идея как да разбера дали е излизал скоро  Wonder
Активен
makaveli
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 106

« Отговор #11 -: 02 Юли 2009, 20:42:09 »

Просто не го закачай,когато се почуства спокоен,сам ще почне да си излиза редовно.Моят първи голям паяк като го пуснах в терариум,първия месец си седеше в укртието,и сега почти невлиза в него.Просто дай на животинката необходимото спокоиствие. Wink
Активен

Паяци:1 Grammostola rosea(TCF)Female;1 A. geniculata;1 Brachypelma boehmei Female;1Gr.rosea (RCF)Female;6 Br.smithi  ; 1 Gr.pulchra ;1 P. murinus Female ; 1 Lasiodora striatipes.  Гекони:2 Eublepharis macularius(normal).Скорпиони: 1 Heterometrus laoticus. Храна:1 Колония Мадагаскарски (съскащи) хлебарки и 3 Колония брашнени червеи
dragonfly
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 41

« Отговор #12 -: 03 Юли 2009, 09:54:30 »

Моята албопилоза се беше барикадирала и ето днеска смени.Този номер ми го правеше и смитито.В зависимост от размера на паяка криенето може да продължи и цял месец.
Активен
Coccolino
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 03 Юли 2009, 09:58:12 »

Ако смени вътре в укритието сам ли ще изкара старата кожа на вън, или аз ще трябва да е изкарам няколко дни след това  Huh?
Активен
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« Отговор #14 -: 03 Юли 2009, 10:01:22 »

Когато кожата почне да му пречи в укритието ще я изкара навън. Ти недей да ровиш в укритието на паяка. И никога не притеснявай паяка докато е в укритието си !
Активен

e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
negat1ve
Модератор
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #15 -: 03 Юли 2009, 12:19:59 »

Да бръкнеш с гола ръка в укритието на гадинка която се е усамотила си е жива покана да те захапе, независимо колко неагресивен е вида и.

Иначе за кожата не е задължително да я изнесе от укритието, някои ги вграждат в стената или в допълнителните дупки които копаят под бърлогата си.
Активен

Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« Отговор #16 -: 03 Юли 2009, 13:08:23 »

Да бръкнеш с гола ръка в укритието на гадинка която се е усамотила си е жива покана да те захапе, независимо колко неагресивен е вида и.

Иначе за кожата не е задължително да я изнесе от укритието, някои ги вграждат в стената или в допълнителните дупки които копаят под бърлогата си.

С гола или с въоражена ръка да бръкнеш в укритието на паяка не е правилно. Тъй като там той БИ трябвало да получи убежище точно от теб. А кожите който НЕ им пречат да оставят ги в укритието!
Активен

e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
Pomorieca
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 255

« Отговор #17 -: 03 Юли 2009, 21:02:45 »

Е ти кво искаш?Всяка сутрин да ти казва Добро утро ли ? ....  WonderОстай го когато реши ще излезне Smiley
Активен
Coccolino
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #18 -: 03 Юли 2009, 22:41:51 »

Ми не да ми казва добро утро но поне на 2 3 дена да го виждам 1 2 пъти  Smiley Пък и много ме кефи как се храни  Wink
Активен
Coccolino
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #19 -: 04 Юли 2009, 06:18:15 »

Закопал се е още повече Grin С това темпо след още няколко дни ще е закрил изцяло входа към него  Sleepy
Активен
Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC