Гост
24 Май 2012, 08:41:54
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За броя кожи и зависимостта на естествените врагове на тарантулите от тях  (Прочетена 613 пъти)
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« -: 10 Юли 2009, 10:59:01 »

...
Все пак естествените им врагове са вече малко по-малко
...
Според мен е точно обратното, вкусната хапка се забелязва още по-лесно и е по-примамлива, все пак не говорим за слон.
Активен

xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #1 -: 10 Юли 2009, 14:34:23 »

Мммм не съм сигурен в точното числено съотношение на тарантулските врагове и до колко то е в права или обратна пропорционална зависимист на броя кожи/размер/окраска и така нататъка. Вкусни хапки дал Господ, въпроса е в цената, която заплащаш за да ги лапнеш :-))
Предполагам, че една тарантула би се чувствала по-уверена в способностите си, когато надмине по размер и започне да ловува животните, които по-рано са я преследвали. И пак казвам предполагам, нямам сведения първа ръка, всичките ми братовчеди тарантули са далече и не подържаме връзка :-)
И все пак прави ми впечатление, как с нарастване на размера тарантулата става по-спокойна и по-рядко хуква да търчи из стаята като луда всеки път едва ли не, когато й се отвори капачето(както днеска стана с малките ми смитита, егати спринтьорите се извъдиха, а не е като да нямат субстрат да се крият в него :-))). Да, да, знам разни тарантули, разни идеали. Някой бягат, други не. Говоря по-принцип и по лични наблюдение. Изключая Гигантската Терариумизбягваща Полудървесно Орнамента Таджикистанска тарантула, за която аз нямам сведения, но по-учените и знаещи от мен познават много от близо и поведението, на която напълно опровергава тезата ми :-)))
Те така де :-)
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC