SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« -: 29 Октомври 2007, 15:23:42 » |
|
Та следния проблема ми е че от вчера забелязвам на върха на опашката някакво неестествено стеснение, все едно изсъхва и се разпада... Ся гледам стари снимки където опашката е цяла и ми се струва, че липсват части от нея! Нормално ли е това възможно ли е да изсъхва опашка и да се разкапва?!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #1 -: 29 Октомври 2007, 17:43:56 » |
|
Да е имала някакви травми,пречупвани, притискания по опашката? Отбележи с един маркер до къде е изсъхнала, за да направиш контрола след седмица.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: 29 Октомври 2007, 18:42:55 » |
|
Отбелязах вече. Почти 2 санта и липсва от опашката... Не се е защипвала... Беше си скъсала само горния мускул ама то в основата още и вече от преди доста време и зарасна и свободно си я вдига на всички страни... Това което много хора ги съмнява е за стара кожа... Само 10 санта от опашката и остават да смени но към края няма изгледи за смяна... Мен ме съмнява да не е "dry rot" Има същите симптоми...
Дори парчето което беше падна горе-долу до здравата част... Надявам се да спре да нараства... Ако продължи какво трябва да направя според теб? Четох че лечението е ампутация на гниещата част и част от здравата тъкан...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #3 -: 29 Октомври 2007, 19:12:20 » |
|
При всички положения трябва да отрежеш опашката, но изчакай седмица, да видим дали ще се увеличи. При игуаната на Мария изсъхването спря.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: 29 Октомври 2007, 19:20:03 » |
|
Ми добре тогава времето ще покаже... Само още едно нещо ще те попитам... После гущерите на девойчето успяха ли да си възстановят опашките както преди или си остана белег?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #5 -: 29 Октомври 2007, 19:48:41 » |
|
Стои си изсъхнала опашката, още не сме я отбасали 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
leizi1991
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 30 Октомври 2007, 08:17:37 » |
|
Той сам си откъсна тази част която беше изсъхнала.Тоест то стана вчера ! И аз му намазах там където имаше малко кръв с йод.
|
|
|
|
|
Активен
|
 Metal 4ever
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: 30 Октомври 2007, 14:49:35 » |
|
Ми моя е малко глупав такъв и не знам дали ще се сети да си я откъсне... Имам чувството, че е загубил всякакъв инстинкт за една игуана... Не обича да го мокриш, да се къпе... Мисли се за крокодил, вчера бяхме като по анимационните филмчета... На бюрото ми имаше пиле с орис, отиде, отхапа една голяма мръвка и почна да разкъсва и върти, аз скочих, хванах го за врата, стиснах го за да не преглъща и му бръкнах в гърлото за да изкарам мръвката... Много шокиран бе от поведението ми.. Жалко че не знае, че е за негово добро...
Между другото нормално ли е толкова много да обичат готвено! Проявява голям интерес към всякаква манджа независимо дали е постна или с мръвки... Дори пренебрегва неговата си храна и отива да яде от моята чиния... На мен не ми е проблем да му давам ама е вредно за него... Какво аромата на подправките и ги привлича? Има същите вкусови предпочитания като на човек... Не обича безвкусната или горчива храна...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Morski
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: 30 Октомври 2007, 19:27:16 » |
|
де да беше и моята толкова спокойна 
|
|
|
|
|
Активен
|
;Eublepharis macularius 1.1.0; Lasiodora striatipes 0.0.1;Brachypelma smithi 0.0.1 ;Brachypelma boehmei 0.0.1;Brachypelma auratum 0.0.1 Grammostola rosea 0.0.1;Acanthoscurria geniculata 0.0.1;Psalmopeus cambridgei 0.0.1
|
|
|
leizi1991
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: 30 Октомври 2007, 19:29:18 » |
|
Аз пробвах да лежа с моята и се получи  Беше доволен чее на топло под завивките 
|
|
|
|
|
Активен
|
 Metal 4ever
|
|
|
Morski
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: 30 Октомври 2007, 19:35:25 » |
|
leizi1991 колко е голяма твоята игуана.Според мен и моя като порасне ще се успокои 
|
|
|
|
|
Активен
|
;Eublepharis macularius 1.1.0; Lasiodora striatipes 0.0.1;Brachypelma smithi 0.0.1 ;Brachypelma boehmei 0.0.1;Brachypelma auratum 0.0.1 Grammostola rosea 0.0.1;Acanthoscurria geniculata 0.0.1;Psalmopeus cambridgei 0.0.1
|
|
|
Ники
VIP потребител
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: 30 Октомври 2007, 19:40:20 » |
|
Не е задължително  Трябва по често да я пипаш и да я вадиш,за да свикне с теб, инече сама няма да се успокои  А не мисля че е много приятно 1,5м игуана да те хапе,да те шиба с опашка и да те прави на луд  Намери си едни по тебели ръкавици и я хващай,докато не спре да буйства и да те хапе 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
leizi1991
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: 30 Октомври 2007, 19:41:37 » |
|
Не си напълно прав аз не съм се опитвала много много да я хващам по-едно време тя се успокои и аз тогава започнах да правя опити да я хващам  Ами мисля че към 50 см преди два дена беше с 6 см по дълга но като го махна парчето от опашката се смали 
|
|
|
|
|
Активен
|
 Metal 4ever
|
|
|
Morski
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: 30 Октомври 2007, 19:47:53 » |
|
Е ми аз всеки ден я хващам за по половин час, но като гледам несе оспокоява а само си сменя стратегията де ме ядосва  Първо яко биеше с опашка после почна да ме хапе а сега само мисли как да избяга от рацете ми  От както ме охапа два пъти яко вече я държа с ръкавици 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
leizi1991
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #14 -: 30 Октомври 2007, 19:50:35 » |
|
Аз реших да не рискувам като видях как захапа Иво а сега сама иска да идва при мен като тръгвам да я махам не ще и даже се научи да яде почти само като и държа чинийката но ще я отуча 
|
|
|
|
|
Активен
|
 Metal 4ever
|
|
|
Morski
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #15 -: 30 Октомври 2007, 20:01:00 » |
|
Моя идеот сам си прави сечено, защото докато не се успокой няма да му зема саседка за секс.Даже вече му харесах една мадама под тАпета(тепетата)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #16 -: 30 Октомври 2007, 20:09:13 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #17 -: 31 Октомври 2007, 00:22:21 » |
|
Ми моя е малко глупав такъв и не знам дали ще се сети да си я откъсне... Имам чувството, че е загубил всякакъв инстинкт за една игуана... Не обича да го мокриш, да се къпе... Мисли се за крокодил, вчера бяхме като по анимационните филмчета... На бюрото ми имаше пиле с орис, отиде, отхапа една голяма мръвка и почна да разкъсва и върти, аз скочих, хванах го за врата, стиснах го за да не преглъща и му бръкнах в гърлото за да изкарам мръвката... Много шокиран бе от поведението ми.. Жалко че не знае, че е за негово добро...
Между другото нормално ли е толкова много да обичат готвено! Проявява голям интерес към всякаква манджа независимо дали е постна или с мръвки... Дори пренебрегва неговата си храна и отива да яде от моята чиния... На мен не ми е проблем да му давам ама е вредно за него... Какво аромата на подправките и ги привлича? Има същите вкусови предпочитания като на човек... Не обича безвкусната или горчива храна...
Само не разбирам, защо си му извадила храната от устата.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #18 -: 31 Октомври 2007, 15:24:41 » |
|
Ами защото е мръвка... И от това което съм чела продуктите от животински произход са вредни за тях и ако ще им се дава то да им се дава в малко количество и то на месеца един път и тн. макар, че пак има много противоречиви данни... Едни хора дават кучешка храна, котешка, белтък други казват, че това е вредно и тн... И реших да не рискувам и за това го хванах за врата...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
doobie
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #19 -: 05 Ноември 2007, 08:31:29 » |
|
за да не правя нова тема ще поместя снимката тук  на какво може да се дължи това?нормално ли е 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|