Гост
08 Февруари 2012, 00:22:12
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Изсъхвнане на опашката - "dry rot"  (Прочетена 4213 пъти)
SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 192

« -: 29 Октомври 2007, 15:23:42 »

Та следния проблема ми е че от вчера забелязвам на върха на опашката някакво неестествено стеснение, все едно изсъхва и се разпада... Ся гледам стари снимки където опашката е цяла и ми се струва, че липсват части от нея! Нормално ли е това възможно ли е да изсъхва опашка и да се разкапва?!
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #1 -: 29 Октомври 2007, 17:43:56 »

Да е имала някакви травми,пречупвани, притискания по опашката? Отбележи с един маркер до къде е изсъхнала, за да направиш контрола след седмица.
Активен

SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 29 Октомври 2007, 18:42:55 »

Отбелязах вече. Почти 2 санта и липсва от опашката... Не се е защипвала... Беше си скъсала само горния мускул ама то в основата още и вече от преди доста време и зарасна и свободно си я вдига на всички страни... Това което много хора ги съмнява е за стара кожа... Само 10 санта от опашката и остават да смени но към края няма изгледи за смяна... Мен ме съмнява да не е "dry rot" Има същите симптоми...

Дори парчето което беше падна горе-долу до здравата част... Надявам се да спре да нараства... Ако продължи какво трябва да направя според теб? Четох че лечението е ампутация на гниещата част и част от здравата тъкан...
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #3 -: 29 Октомври 2007, 19:12:20 »

При всички положения трябва да отрежеш опашката, но изчакай седмица, да видим дали ще се увеличи. При игуаната на Мария изсъхването спря.
Активен

SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 29 Октомври 2007, 19:20:03 »

Ми добре тогава времето ще покаже... Само още едно нещо ще те попитам... После гущерите на девойчето успяха ли да си възстановят опашките както преди или си остана белег?
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #5 -: 29 Октомври 2007, 19:48:41 »

Стои си изсъхнала опашката, още не сме я отбасали  Burn in hell
Активен

leizi1991
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 129

« Отговор #6 -: 30 Октомври 2007, 08:17:37 »

Той сам си откъсна тази част която беше изсъхнала.Тоест то стана вчера !
И аз му намазах там където имаше малко кръв с йод.
Активен

Smiley Metal 4ever
SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 30 Октомври 2007, 14:49:35 »

Ми моя е малко глупав такъв и не знам дали ще се сети да си я откъсне... Имам чувството, че е загубил всякакъв инстинкт за една игуана... Не обича да го мокриш, да се къпе... Мисли се за крокодил, вчера бяхме като по анимационните филмчета... На бюрото ми имаше пиле с орис, отиде, отхапа една голяма мръвка и почна да разкъсва и върти, аз скочих, хванах го за врата, стиснах го за да не преглъща и му бръкнах в гърлото за да изкарам мръвката... Много шокиран бе от поведението ми.. Жалко че не знае, че е за негово добро...

Между другото нормално ли е толкова много да обичат готвено! Проявява голям интерес към всякаква манджа независимо дали е постна или с мръвки... Дори пренебрегва неговата си храна и отива да яде от моята чиния... На мен не ми е проблем да му давам ама е вредно за него... Какво аромата на подправките и ги привлича? Има същите вкусови предпочитания като на човек... Не обича безвкусната или горчива храна...
Активен
Morski
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 108

« Отговор #8 -: 30 Октомври 2007, 19:27:16 »

де да беше и моята толкова спокойна Wonder
Активен

;Eublepharis macularius 1.1.0;
Lasiodora striatipes 0.0.1;Brachypelma smithi 0.0.1 ;Brachypelma boehmei 0.0.1;Brachypelma auratum 0.0.1  Grammostola rosea 0.0.1;Acanthoscurria geniculata 0.0.1;Psalmopeus cambridgei 0.0.1
leizi1991
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: 30 Октомври 2007, 19:29:18 »

Аз пробвах да лежа с моята и се получи Smiley Беше доволен чее на топло под завивките Smiley
Активен

Smiley Metal 4ever
Morski
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 30 Октомври 2007, 19:35:25 »

leizi1991 колко е голяма твоята игуана.Според мен и моя като порасне ще се успокои Smiley
Активен

Lasiodora striatipes 0.0.1;Brachypelma smithi 0.0.1 ;Brachypelma boehmei 0.0.1;Brachypelma auratum 0.0.1  Grammostola rosea 0.0.1;Acanthoscurria geniculata 0.0.1;Psalmopeus cambridgei 0.0.1
Ники
VIP потребител
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 168

« Отговор #11 -: 30 Октомври 2007, 19:40:20 »

Не е задължително  Roll Eyes Трябва по често да я пипаш и да я вадиш,за да свикне с теб, инече сама няма да се успокои  Wink А не мисля че е много приятно 1,5м игуана да те хапе,да те шиба с опашка и да те прави на луд  Tongue Намери си едни по тебели ръкавици и я хващай,докато не спре да буйства и да те хапе  Thumb up
Активен
leizi1991
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: 30 Октомври 2007, 19:41:37 »

Не си напълно прав аз не съм се опитвала много много да я хващам по-едно време тя се успокои и аз тогава започнах да правя опити да я хващам Smiley Ами мисля че към 50 см преди два дена беше с 6 см по дълга но като го махна парчето от опашката се смали  Grin
Активен

Smiley Metal 4ever
Morski
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 30 Октомври 2007, 19:47:53 »

Е ми аз всеки ден я хващам за по половин час, но като гледам несе оспокоява а само си сменя стратегията де ме ядосва Grin Първо яко биеше с опашка после почна да ме хапе а сега само мисли как да избяга от рацете ми Surrender
  От както ме охапа два пъти яко вече я държа с ръкавици Burn in hell
Активен

leizi1991
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 30 Октомври 2007, 19:50:35 »

Аз реших да не рискувам като видях как захапа Иво а сега сама иска да идва при мен като тръгвам да я махам не ще и даже се научи да яде почти само като и държа чинийката но ще я отуча Smiley
Активен

Smiley Metal 4ever
Morski
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #15 -: 30 Октомври 2007, 20:01:00 »

Моя идеот сам си прави сечено, защото докато не се успокой няма да му зема саседка за секс.Даже вече му харесах една мадама под тАпета(тепетата)
Активен

SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #16 -: 30 Октомври 2007, 20:09:13 »

Целите ръце са ми дъвкани и плюти от големия... Ама и половината зъби му липсват  Burn in hell Burn in hell Burn in hell Burn in hell
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #17 -: 31 Октомври 2007, 00:22:21 »

Ми моя е малко глупав такъв и не знам дали ще се сети да си я откъсне... Имам чувството, че е загубил всякакъв инстинкт за една игуана... Не обича да го мокриш, да се къпе... Мисли се за крокодил, вчера бяхме като по анимационните филмчета... На бюрото ми имаше пиле с орис, отиде, отхапа една голяма мръвка и почна да разкъсва и върти, аз скочих, хванах го за врата, стиснах го за да не преглъща и му бръкнах в гърлото за да изкарам мръвката... Много шокиран бе от поведението ми.. Жалко че не знае, че е за негово добро...

Между другото нормално ли е толкова много да обичат готвено! Проявява голям интерес към всякаква манджа независимо дали е постна или с мръвки... Дори пренебрегва неговата си храна и отива да яде от моята чиния... На мен не ми е проблем да му давам ама е вредно за него... Какво аромата на подправките и ги привлича? Има същите вкусови предпочитания като на човек... Не обича безвкусната или горчива храна...
Само не разбирам, защо си му извадила храната от устата.
Активен

SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #18 -: 31 Октомври 2007, 15:24:41 »

Ами защото е мръвка... И от това което съм чела продуктите от животински произход са вредни за тях и ако ще им се дава то да им се дава в малко количество и то на месеца един път и тн. макар, че пак има много противоречиви данни... Едни хора дават кучешка храна, котешка, белтък други казват, че това е вредно и тн... И реших да не рискувам и за това го хванах за врата...
Активен
doobie
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 103

« Отговор #19 -: 05 Ноември 2007, 08:31:29 »

за да не правя нова тема ще поместя снимката тук 

на какво може да се дължи това?нормално ли е  Huh?
Активен
Страници: [1] 2 3   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC