Гост
10 Февруари 2012, 16:47:22
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 [2] 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Изсъхвнане на опашката - "dry rot"  (Прочетена 4215 пъти)
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #20 -: 08 Ноември 2007, 13:30:56 »

doobie, направи още няколко снимки на опашката. Много странно изглежда.

Главната причина за изсъхването на опашките, са травми получени при транспортирането на животните и ударите с опашка по стъклото на терариума.
Активен

SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 192

« Отговор #21 -: 08 Ноември 2007, 17:52:27 »

То това дори не прилича на изсъхване... Има леко вид на капсули с течност, може би някаква инфекция... Меко ли е като го пипаш? При мен Опашат като му изсъхна му се натроши, а и тя тогава се сви само и падна... И мисля че вече се досещам защо падна...
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2913

terraristic.net

« Отговор #22 -: 08 Ноември 2007, 23:56:02 »

Пада по естествен защото живата тъкан расте, просто организмът си знае и изхвърля ненужните неща  Tongue
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
doobie
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 103

« Отговор #23 -: 09 Ноември 2007, 13:27:08 »

меко е да  Sad и го боли като пипам

меко и сиво  Huh?
Активен
SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #24 -: 10 Ноември 2007, 15:53:12 »

Неговото се ронеше и не усещаше някаква известна болка... Може би леко пощипване, но не му отдаваше такова внимание...
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #25 -: 26 Ноември 2007, 20:08:54 »

doobie не го пипай. Това е регенериращата се опашка Wink
Активен

doobie
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 103

« Отговор #26 -: 27 Ноември 2007, 16:46:36 »

Благодаря  Smiley
Активен
SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #27 -: 02 Декември 2007, 17:19:44 »

Абе забелязах, че преди да изсъхне дадена част от опашката има нещо като кръвоизливи които стоят като надути, ще кажеш че някой му е дъвкал опашката или му е вкарвал нано бомбички... Много нетипично... Чак срамно...

Да питам на малката получи оток на едното краче доста е подуто.. Цвета е нормален на крачето няма признаци за нарушено кръвообращение или инфекция, намазах го с йод ако има нещо да го искра ма нищо не стана... Много ме е страх да го закарам на ветеринар, защото е малък и освен някаква инжекция да му бият, а мен това ме притеснява че е много дребен на грамаж и ме е страх да не го предозират като предния а те са крайно некомпетентни и не поемат после отговорност... Какво да го направя да го облекча... Гледам че се опитва кожата да си смени отдолу излиза свежо ярко зелено и му помагам, нещо само леко ма притесняват 2 от големите пръста, че има така около началото на нокътя по-тъмен цвят и ме е страх да не земе да се прекъсне кръвообращението от отока, но нервната система на крачето и китката са ок. Направих опит с лек бодвания с игличка да видя дали ще реагира и реакцията му беше на ниво... Усеща бодежа и подскача леко разбира се не съм го натискала да му направя крачето на шиш..

П.С. На doobie игуто наистина ако му се регенерира опашката, нормално ли е да расте като кука?!...Поне от снимките които съм гледала на израстващи нови опашки растежа започва от върха и се изгражда към основата, разбира се под права линия... Докато това не образува нито наклон, завършващ с връх, а и не съм сигурно, че трябва да го боли... Мисля че нервните окончания при новата тъкан не са настроени за болка... Че тя е нова и на теория здрава!?
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #28 -: 02 Декември 2007, 19:07:52 »

Донеси го в музея да го види Рости(утре ще идва по някое време, но не знам точно кога).

А опашката сигурно е била притисната някъде и затова се е изкривила.
Активен

SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #29 -: 02 Декември 2007, 23:27:20 »

Утре по кое време да дойда... ? Защото съм с пълен график и евентуално да отложа нещо за да го взема и докарам...
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #30 -: 02 Декември 2007, 23:28:49 »

Както казах, не знам кога ще дойде. Най-сигурно ще е във вторник на сбирката или преди нея в музея.
Активен

SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #31 -: 02 Декември 2007, 23:36:00 »

Лошо... Щото е много студено вънка а аз пътувам 15 мин докато стигна до града с рейса и  после да го мъкна с мен нагоре-надолу, той е малък и ако го сложа под една от блузите, ме е страх да не се разшава и тогава шоу... Иначе в кутия и тн апсурт в тоя студ... Големия кротува ма за малкия не знам... Ти какво би ме посаветвал? ИНаче варианти много ма кой ще е най - алтернативния?
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #32 -: 02 Декември 2007, 23:47:05 »

Няма ли кой да те докара? Ако я донесеш в музея може да остане докато Рости я види, а ти намериш подходящ транспорта за връщане. Ще намеря някоя кутия в която да я сложа.
Активен

SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #33 -: 02 Декември 2007, 23:56:39 »

Ми все още съм ограничена с транспорта... Аз мога да ти донеса кутия, в нея ми беше доставен големия гущер, като цяло е кутия за обувки пробита, така че да се върти въздуха и съм я послала с мека постелка... Ако свърши работа ще я взема и ще ти я докарам, пък аз ще сложа малкия под някоя тениска която ще е на мен за да не измръзне... изпробвала съм го на големия... Кротува известно време, изподра ми врата, но нямаше щети по него, бих казала че му беше доста интересно чак развълнуван, защото се подаваше от козирката на блузата и гледаше външния свят как изглежда и поведението му беше изключитело различно, но не беше стресиран, несигурен ми любопитен...
Активен
SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #34 -: 03 Декември 2007, 01:49:10 »

Кажи ми до колко ще стоиш в музея за да не се разминем и само да натваря хайвана... Ще се постарая да влеза в тези часови зони където ще си там  за да ти го оставя и да го видиш и после Рости да го види... И вече ще уточним за лечения и т.н. Кажими какво да взема да ти остая, храна гранули витамини, лампа или нещо от което имаш нужда за настаняването му...
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #35 -: 03 Декември 2007, 09:18:01 »

Дори и да ме няма, остави го на колежката, тя ще ми се обади, че си го донесла. Лампа няма нужда да носиш, може малко храна.
Активен

SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #36 -: 03 Декември 2007, 19:19:58 »

Иво ся като се прибрах крачето се влоши още повече и просто реших да махна старата кожа пък каквото ще да става, дори ако се наложи да цепна от новата и крайна сметка много зор видях докато махах кожата... Беше го стегнал като с колани... Махнах я, падна отока и почна да го движи... В момента той си движи крачето и няма оток... От старата кожа махнах коричките от раните и отдолу излезе здрава кожа с малки белези... Той се осети такъв че го облекчавам и както от началото са дърпаше, дори искаше да хапе така и спря и ми помагаше да го освободя... Глупавата кожа го беше стегнала много силно.. С игла я махах и много дърпане и чоплене, ма падна глупавия оток и цвета на крачето започва да се подобрява... Малко пръстите са в друг цвят, но осеща болка и може да стиска... Още не много координирано но ги движи...   Applause Grin Grin  Оооо.. Много се облекчих... Утре я ми кажи къде и кога е събирането ако успея, мога да мина и да го видите... В момента има само разтеглена кожа от отока, ма мисля че ще се свие до ден два... Много ми олекна... Много дерт брах за хайвана... Surrender Surrender Surrender Аааа... Много се радвам...  Grin Grin
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #37 -: 03 Декември 2007, 19:25:19 »

А защо въобще си оставила стара кожа?
Сбирката си е където и когато е била винаги. Иначе цял следобед съм в музея.
Активен

SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #38 -: 03 Декември 2007, 19:46:33 »

Дори не знаех че е стара... Беше толкова прилепнала, че не се различаваше от новата, пък и когато се опитвах тогава да го чопля не искаше да се отлепи и си помислих че не е готова още да се отдели... Ся пак не щеше да се отлепи ма му дадох много зор... Душичката много зор и болка бра... Е големия в началото беше като в  какавида от стари кожи ма не видях с него такъв зор докато го белех... Пак имаше ма къде къде по-лек... А и той и другите крака му се белят ма са белят сами... Не ми се налага да ги чопля за да падне!  Ако знаех хич нямаше да му мисля ма се заблудих... Не знам защо беше толкова твърда, може би защото си го беше обездвижил докато раните бяха пресни и не е разтеглил стара за да се сцепи аз така предполагам... Ма каквото и да е било радвам се че мина...

Ми ок тогава утре някъде към 4 ще мина в музея... Нали тогава още ще си там? Тогава мога да мина най-рано...
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #39 -: 03 Декември 2007, 19:54:50 »

в 17.00 затварям музея. Щом се е оправил хайвана, защо ще го мъкнеш? Ако има по-нататък проблем с крачето тогава, но дано да не се налага.
Активен

Страници: 1 [2] 3   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC