Гост
24 Май 2012, 08:50:32
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Акари по игуаните  (Прочетена 731 пъти)
JEGATA
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 14

« -: 02 Август 2009, 16:47:46 »

Здравейте от извесно време забелязах  Shocked, че  по игуаната ми има някакви червени (паразити мисля че са).Бихте ли ми казали кака да се справа с тия гадове  Wonder.Много ще съм ви благодарен ако избавите игуаната  ми от тия гадове.Нека който знае как да се справа с тях да пише.
Активен
sa6ko_93
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 112

« Отговор #1 -: 02 Август 2009, 17:51:11 »

Здравей, аз също съм виждал такива паразити и по моята игуана. Главно се трупат около врата и главата на животното, защото от там пият по-лесно кръв. Аз се оттървах от тези гадове, като напръсках парче плат с Фронтлайн (Frontline) и от тогава не съм ги забелязвал.Внимавай, като мажеш игуаната да не и' намажеш очите или устата, да не стане така, че да се оттървеш Priest и от животното. Wink
Активен
renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 73

« Отговор #2 -: 03 Август 2009, 08:12:22 »

И моят имаше, аз ги махнах без препарат, животното го слагах във ваната в чиста водичка да се къпе, а през това време яко чистене на терариума с разтвор от белина и вода, само че не помня какво беше съотношението което е безопасно за него, ще трябва да попиташ лекар, после за по-сигурно изплаквах пак терариума и с вода и тогава го пусках вътре. Ако имаш клони в терариума ги прегледай да няма в тях гадинки, и ги почисти хубаво, и субстрата ти какъв е? Докато се махнат го смени с нещо изкуствено- изкуствена трева.
Активен
renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 03 Август 2009, 11:29:30 »

Забравих да кажа, че първо трябва да установиш дали са паразити или не, има едни буби, които се вмъкват заради храната и понякога пълзят и върху игуаната.
Активен
JEGATA
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 14

« Отговор #4 -: 03 Август 2009, 13:17:52 »

Благодаря за съветите който ми давате.Трябва само да разбера дали наистина са (паразити)или са някакви буболечки просто.Тия гадини сам ги срещал и като сам седял на пеки и на др.места дали несам ги вкарал с клоните който съм сложил в терариума  Wonder.Ще пробам да изласкам терариума и всичко друго в него за да избава  Salamander ми от тия гадове.А бих искал също да попитам за Фронтлайн (Frontline) от каде мога да го купа и тои спициално за игуани ли е.
Активен
renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 03 Август 2009, 14:26:51 »

Не бързай с препарата според мен, първо почисти хубаво, прегледай клонките, консултирай се дали наистина са паразити и тогава, няма смисъл да мажеш гущера с разни химикали ако му няма нищо.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC