Гост
24 Май 2012, 08:54:18
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Brachypelma sabulosum  (Прочетена 2003 пъти)
ivelino
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 15

K U K A TA

« -: 01 Ноември 2007, 15:19:02 »

Здравеите искам да попитам за малко инфо за мойта тарантула която е Brachypelma Sabulosom значи нормално ли е че седи по цял ден на едно място .... и какво означава да и направа място за плетене на мрежа....Huh? мерси предварително
Активен

T H E   B R I G A D E E R
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #1 -: 01 Ноември 2007, 15:29:52 »

Предполагам става дума за B. sabulosum?
Това, че седи по цял ден на едно място да не те притеснява, ако краката й не са свити под тялото й. Неподвижната тарантула е щастливата тарантула :-)
Къде си прочел да й направиш място за плетене на мрежи? Като цяло "тук ще правиш това, а тук - това " .. не действат при тарантулите, те си правят каквото си знаят :-)
По правило контейнера, в който се държи тарантулката трябва да е не по-малък от два пъти размера на разкрача й. На повечето тарантули не им трябва особено много място, даже се носят слухове, че прекалено големите пространства ги стресират :-) Което може и да е вярно до някъде за ровещите видове, но за дървесните ... звучи ми нелогично. По-скоро в по-голям терариум една малка тарантулка много по-трудно би си намирала храната :-)
А колкото до информацията относно вида ... ако не намериш тук ... чичко Гугъл знае всичко :-)))
Хайде със здраве и всичко най-евентуално :-)
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
ivelino
1 кожа

Неактивен Неактивен

K U K A TA

« Отговор #2 -: 01 Ноември 2007, 16:47:46 »

смисал тя е голяма и я държа в сравнително и аз незнам не е мн голям терариума ама тя е на 14  кожи мисля че и трябва повече пространство....плс даваите съвети защото съм начинаещ в тази област
Активен

xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 01 Ноември 2007, 16:56:30 »

"сравнително и аз незнам не е мн голям терариума " е леееееко неточно описание :-) Предполагам можеш да дадеш по-точни размери и някакви относителни на самата тарантула :-) Ако можеш сложи снимка да видим за какво става дума?
Колкото до съвети ... гледай да има вода ВИНАГИ, температурата между 23-27 градуса (можеш да потърсиш в гугъл дали няма по-специфични изисквания), за храненето .... немога да ти дам точен съвет "на еди си колко" дена. Там всеки си има някаква система, която спазва. Аз моите ги храня като почнат да шават много и да стоят на открито. Гледам веднъж на седмица-две да пускам по нещо по-едро на по-големите, а малките гледам как им са абдомените, ако не ми изглеждат малки ... не давам :-) Като цяло прехранването го водят за лошо нещо, но ... всеки сам си решава :-) Гледай да не прекаляваш.
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #4 -: 01 Ноември 2007, 17:10:23 »

ivelino,паякът сам решава къде да плете паяжина и най-често изкопава дупка и я заздравява с паяжина,но примерно ако решиш можеш да поставиш някакъв предмет,от който да започне да си прави скривалище.Моите всички сами са си изкопали скривалищата Smiley.
А относно това,което спомена xfan,че се плашели в много големи за тях терариуми-не го вярвам,защото в природата живеят на огромни пространства.Проблемът да местиш малък паяк в твърде голям терариум е както написа xfan ще си намира по-трудно храната Smiley.Ако ти трябва повече инфо,xfan каза къде да търсиш Wink.
Активен
ivelino
1 кожа

Неактивен Неактивен

K U K A TA

« Отговор #5 -: 01 Ноември 2007, 20:35:04 »

Ми значи тарантула е голяма полово зряла немога с точност да я имера щото шава ама е около 10 см .... а терариума е мисла перфектен висок е 20x25x20 нещо приблизително до тва..... и също исках да питам дали е вярно че
са само две такива в България мужка и женска(мойта) това ми го каза Любо на който е и саита мисля.....
Активен

Чичо Любо
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2002

Беззащитността не пази овцата ,и при хората е така

« Отговор #6 -: 01 Ноември 2007, 21:58:52 »

Тарантулата е около 7см тяло . Полово зряла женска B. sabulosum
На около 3/4год. Не твърдя че е само твоята в БГ B. sabulosum
И според мен е преди смяна на кожа и затова е трудно подвижна и с тъмни цетове.

Активен

Страхът от оръжието е признак за забавено сексуално и емоционално развитие.
ivelino
1 кожа

Неактивен Неактивен

K U K A TA

« Отговор #7 -: 02 Ноември 2007, 08:39:18 »

мерси аз просто питам защото така ми казаха че е мойта женска и още един мъжки в Ямбол мисля.....  Smiley ама тва не ме интересува по никакъв начин важно е да е жива и здрава.... Smiley Wink Cheesy
Активен

ivelino
1 кожа

Неактивен Неактивен

K U K A TA

« Отговор #8 -: 02 Ноември 2007, 14:57:14 »

е виж ква е тъмна..... би трябвало да сменя кожа скоро....нали???
Активен

Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« Отговор #9 -: 08 Април 2008, 00:03:54 »

Brachypelma sabulosum

Тип: Този вид паяк е от назем вид. Т.е. живее и се развива на земята , но много  често изкопава и по някоя и друга дупка, която дупка оплипа много добре с паяжина в ея и около нея.

Размер : Възрастните екземпляри от този вид достига до 15-20 сантиметра големина на тялото заедно с размаха на краката.

Скорост  на растежа: Този вид е със средна скорост на разтеж

Терариум:  Около 20 – 25 литров терариум с размери горе долу около 30х30х20 (ширина х дължина х височина) е повече от идеален за този малък приятел.Тъй като е земен тип, площа на ширина и дължина трябва да е по-голяма от височината, тъй като един земен паяк ако сепокатери нависоко без никакъв проблем може да падне, а това неминуемо води до смърт поради голямото тегло на земните паяци. 

Настилка
: За настилка е добре да си направите една смеска от торф, торфен мъх и чист пясък. (но ако не можете да си набавите торфен мъх не е болка за умиране). Когато застелете терариума настилката да е около 10-15см.

Температура: Тови вид Brachypelm-и изисква около 25 градуса по целзии, ако се има в предвид че този паяк  е предимно ниско планински , за това ако температурата вечер падне с няколко градуса под  20 не бива да се притеснявате.
  Тъй като има едно нещо наречено заземяване на паяка навсякъде се препоръчват следните температури през месеците
-   От май до септември – температурата да е около 25градуса С
-   От октомври до април – температурата да е около 30градуса С

Влажност: Влажноста трябва да е висока тъй като този паяк е от страна контактуваща и от двете си страни с морета . Около 65-75% е добре да е влазноста на този вид тарантула, като на екземпляри по-големи от 3-4см. Тялото е абсолютно задължително да се предоставя и купичка с прясна вода.

Темперамент: Този паяк се различава от другите в този род. Тъй като неговия темперамент е доста агресивен и изключително често изритва отбранителни (орикантни) косъмчета.

Хранене: Малките индивиди се хранят с малки щурчета, бели червейчета (но само за разнообразие) и други малки насекоми. Големите екземпляри се хранят с големи насекоми и маки , новородени мишлета.

Brachypelma sabulosum е практически нов вид в колекционерството, но вече доста популярна.  Този вид населява огромна част от Гватемала там е бил и открит за пръв път през 1897г. Основната разцветка на този паяк е черно тяло и черникави косъмчета. Този вид от рода Brachypelma много лесно може да бъде сбъркан с Brachypelma vegans, по очевидни прилики. Но тези прилики веднага се изпаряват щом се опитаме да докоснем, вдигнем или направиме нещо подобно по адрес на нашето животинче. То паяк е много боен и упорит противно на всики останали Brachypelm-и , въпреки своята красота. Хора които отглеждат такъв паяк могат да кажат че едно укритие в терариума със сигурност би ущастливило тарантулката повече. Тъй като този паяк рядко излиза през деня от дълбоката пещера която рано или късно ще си направи , той яде вечер и изобщо е най-активен вечер.

By Me !  Wink Grin
Активен

e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #10 -: 08 Април 2008, 20:21:47 »

Поздравления Applause
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: 08 Април 2008, 21:55:51 »

Pray Благодарско. Ако вие харесало мога да потърся и да направя още за други видове .

Активен

До момента си гледам:
Link
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: 08 Април 2008, 22:06:23 »

Давай смело :-)
Активен

Чичо Любо
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2002

Беззащитността не пази овцата ,и при хората е така

« Отговор #13 -: 09 Април 2008, 06:34:52 »

Pray Благодарско. Ако вие харесало мога да потърся и да направя още за други видове .

Бирата от мен  Drink beer
Активен

Страхът от оръжието е признак за забавено сексуално и емоционално развитие.
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 09 Април 2008, 16:10:12 »

Хммм чудно. Ма ти не идваш на пазара братче. Три седмици подред бях на пазара тебе те няма.  Grin
Активен

До момента си гледам:
Link
novev
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 607

Внимание!Това хоби е силно заразно!

« Отговор #15 -: 14 Април 2008, 08:44:30 »

Аз ще го заместя... Crazy Drink beer Drink Beer Drink beer Drink Beer Thumb up
Активен

Котки:1 Руска синя; Паяци:1 Brachypelma Albogans;
1Brachypelma smithi;1Grammostola Pulchra;2Pterinochilus murinus Usumbara1;1Aphonopelma bicoloratum ;1Brachypelma albiceps;1Theraphosa apophysis ;2Brachypelma auratum;Жаби:Скорпиони: 2 Pandinus imperator;Змии:1 Lampropeltis mexicana greeri ;1 Boa constrictor;2Pantherophis guttatus;1Python regius;1Heterodon nasicus;Многоножки:2Archispirostreptus gigas;
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC