Гост
24 Май 2012, 08:55:35
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Йеменски хамелеон (Chamaeleo calyptratus)  (Прочетена 32473 пъти)
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #40 -: 04 Май 2008, 11:58:21 »

Малеее в момента се кефя като сладкар в шоколадова фабрика Smiley
Клеопатра хапна Cheesy !За сега отпука 3 щурчета.А ловът беше много як-по 5 минути седи и чака щуреца да се приближи и после... БАМ!Изведнъж го гепва с езика си.Просто не мога да стоя на едно място от вълнение.Айде отивам да и дам още :^)
Активен
reptilian
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 785

Господ е милостив ,ние не сме

« Отговор #41 -: 04 Май 2008, 13:23:52 »

Ти внимавай да не я прехраниш ,че да не повърне  Wink
Активен

Отглеждам : Link Schmerz ist nur ein Vorwand der schwachen
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #42 -: 04 Май 2008, 18:26:56 »

StR, ще направиш ли снимка на терариума на Клеопатра? Искам да видя как си го издокарал. Пие ли вода малката?
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #43 -: 04 Май 2008, 19:28:11 »

StR, ще направиш ли снимка на терариума на Клеопатра? Искам да видя как си го издокарал. Пие ли вода малката?
Ами не съм я видял да пие,но не я гледам през цялото време,така че може и да е пила.Купих и стъклена поилка,каквато ми препоръча да и взема,защото си я научил да пие.Мисля,че и е тругно да я стигне.
По-късно ще щракна терариума.
Активен
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #44 -: 25 Май 2008, 18:18:51 »

Преди малко забелязах,че Клеопатра сменя Cheesy
Направих и хиляди снимки и на нея и на терариума,но ми гепнаха фотото,защото ще ходят на абитуриентска(злите демони Grin).
Активен
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #45 -: 26 Май 2008, 06:33:42 »

Хора,сега забелязах нещо при Клеопатра.По гърба и по колената има едни черни ленти.Има ли за какво да се притеснявам?Снимка на лентите ще кача по-късно.

ПС-още не е сменила напълно само се лющи и на места по-гърба е паднала кожата(старата)
Активен
drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 159

« Отговор #46 -: 26 Май 2008, 11:39:33 »

Без снимки, няма как да се разбере дали има проблем...
Активен

Grammostola Pulchra 0.0.2
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #47 -: 26 Май 2008, 20:08:10 »

Мисля,че няма нужда.Старите петна изчезнаха,но се появиха нови под новата кожа.Предполагам,че и те ще изчезнат.Досещам се и за причината(мисля)-помагах й,като късах парченце от старата кожа.Следващия път няма да я чопкам.
Активен
drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 159

« Отговор #48 -: 26 Май 2008, 21:13:11 »

Наистина няма нужда да го правиш, най-много да я нараниш...
Активен

Grammostola Pulchra 0.0.2
vladdark
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 525

« Отговор #49 -: 26 Май 2008, 21:32:41 »

От 4ти си заобещавал снимки. Дай да скиваме терариума , не се скръндзи Wink
Активен

Ще крещя...
mastif
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 33

« Отговор #50 -: 27 Юли 2008, 20:03:11 »

Хора помогнете  Мъжкия ми хамелеон не може да си изтрелва езика както досега ,защо е така .ХРАНИ СЕ ДОСТА ТРУДНО ОТИВА ДО ЖЕРТВАТА И Я ЗАХАПВА ,преди това се опитва няколко пъти да си изтреля  езика.В терариума му е 25 градуса , да му сложа ли допълнителна лампа с топлинен източник , щот е само с ув без нагряване  Wonder
Активен
mastif
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 33

« Отговор #51 -: 28 Юли 2008, 23:34:43 »

Аи пишете бе .Никои ли не иска да помогне.
Активен
Illian
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 103

« Отговор #52 -: 29 Юли 2008, 09:32:17 »

За проблема с езика,не мога да ти кажа точно какво е,но със сигурност се дължи на неправилно отглеждане!...Естествено,че му трябва и нагревателна лампа освен UV!!!..Вместо да викаш що никой не иска да ти пише да беше прочел как трябва да се грижиш за хамелеона си още преди да го вземеш!..Кво си мислише,че го хвърляш там в някакъв терариум и готово...той ще се гледа сам!Специално хамелеоните искат малко повече грижи от колкото хората си мислят и не мога да го проумея тва,че ще си вземеш животно и няма да знаеш дори дали му трябва лампа!.. Evil По-добре потърси лекарска помщ възможно най-скоро!..И се позамисли малко следващия път преди да си вземеш животно..или поне прочети малко преди това! Evil
Активен
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #53 -: 29 Юли 2008, 09:54:07 »

Illian,по-спокойно бе човек-всеки греши,човештинка е.А отностно лампата не мисля,че през тези летни жеги трябва лампа.Клеопатра не е на лампа,а всичко си е наред Wonder
Активен
Illian
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 103

« Отговор #54 -: 29 Юли 2008, 10:43:42 »

Това не е грешка това е нехайство и невнимание!..Не може да казваш такова нещо!Това не ти е задача по математика,че да грешиш!Това си е живо същество,за което трябва да се грижиш,а ако "сгрешиш" може да умре!...А за лампата..по принцип трябва да я има...зависи и от помещението!При теб може да е достатъчно топло през лятото за да не слагаш лампа,но mastif е написал,че в терариума му е 25 градуса,което не е достатъчно за хамелеона да се чуства добре!..А за това,че твоя е ОК без лампа:..може и така да е,но за разлика от кучетата и котките влечугите не могат да си "казват" или показват като нещо не им е на ред,за това е малко по-трудно да разбереш,че има проблем или разбираш прекалено късно!..Като спре да може да се храни например!..Така,че бъди нащрек и наблюдавай Клеопатра,защото това че е жива и се храни не значи обезателно,че всичко и е наред!..Дано да ти е жива и здрава!
Активен
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #55 -: 29 Юли 2008, 12:03:03 »

Моето малко хамелеонче-мъжкото като дойде ядеше по същия начин,но 1 ден след това си ядеше нормално.Можеби е от стрес.Не знам.Но и аз се притеснявах за същото нещо.
Активен

HaKyNa-MaTaTa
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 39

« Отговор #56 -: 29 Юли 2008, 15:46:53 »

mastif погледни дали някой крак на щурец не се е заклещил в езика му.На мой хамелеон се беше случило и го премахнах и се оправи,взе да се храни нормално.Ако няма нищо-ветеринар!Успех!
Активен

Brachypelma Albogans-> Ици-Бици 0.1.0
Brachypelma boehmei->                0.0.1
Iguana Iguana->             Никос    1.0.0
Eublepharis macularius->   Генчо    1.0.0
morelia
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« Отговор #57 -: 31 Юли 2008, 09:53:19 »

Може ли някой да ми отговори ако оставя хамелеона 2 дена без храна ще остане ли жив?
Активен
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #58 -: 31 Юли 2008, 12:39:55 »

може ли някой да ми отговори ако оставя хамелеона 2 дена без храна ще остане ли жив?
Няма да има никакви проблеми,ако хамелеона е нахранен предния ден.Аз Клеопатра съм я оставял 3 дена сама като преди това изяде 3 щуреца и 4-5 червея.
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #59 -: 03 Август 2008, 11:51:36 »

Според мен освен УВ лампата постоянно трябва да има и лампа, която грее. Животните са свикнали да получават топлина от горе. Миналото лято в стаята ми беше около 30 градуса и въпреки това през деня постоянно светеше една 40-ватова рефлекторна крушка.

А относно това дали животинчето може да издържи без храна няколко дни недейте да се притеснявайте. Едно добре гледано животно може да издържи без храна дори седмица, та дори да е малко на 2-3 месеца. Въпреки това не препоръчвам да се оставят без храна за повече от 3-4 дни. Ако е еднократно няма проблем, но да не е системно.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC