Гост
24 Май 2012, 09:10:37
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Изпадане на вътрешности при леопардов гекон  (Прочетена 2041 пъти)
jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 325

« -: 16 Август 2009, 16:42:01 »

Проблема е следния: под опашката на гекончето има нещо, което не мога да кажа какво е, снимах го. А днес като сменях водата, в купичката намерих нещо като изпражнение, а около него малко кръв. Като го гледам ми изглежда да са му изпаднали някакви вътрешности или нз какво. Какви са симптомите на изпадане на клоака? Huh?
Ети снимките:

В момента гекона е на салфетки.
Още утре сутринта ще го заведа при д-р Караславова.
Активен
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #1 -: 16 Август 2009, 22:37:28 »

Изтичане на клоака ми изглежда на мен  Priest Priest Priest Pray
Горкият гекон,ако е това изхода е предполагам е смърт.
Активен

jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 16 Август 2009, 23:04:47 »

Преди няколко часа видях, че животинката е повърнала. Това ми е малко странно, защото не си бях у нас за 3-4 дни и не съм я хранил. Предполагам, че е останал някакъв щурец из терариума...
Активен
jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 17 Август 2009, 10:29:42 »

Ходихме на ветеринар. Д-р Караславова каза, че нещото е изхвърлено черво, породено от запек. Изчисти го, вкара го обратно с клечка за уши, направи 2 шева. Даде ми разхлабително за животинката. Каза че стига да няма останал пясък за изхвърляне ще живее. И така, живот и здраве, след седмица отиваме да махаме конците.
Активен
PredatorX
Модератор
11 кожи

Активен Активен

Публикации: 839

MASTERING THE ART OF THE SWARM

« Отговор #4 -: 17 Август 2009, 10:43:24 »

Надявам се да се оправи.
Активен

Модераторът – подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го прави особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание.
Противодействие – ако нищо друго не работи, пробвайте да спазвате правилата. Може да не ви се вярва, но помага.
Отглеждам Herp Humor
jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 17 Август 2009, 15:33:26 »

Дано. Ще ви държа в течение.
Активен
anakonda79
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 154

+359877753530

« Отговор #6 -: 18 Август 2009, 20:31:02 »

Надявам се да се оправи сладура, качи някоя снимка да го видим вече здрав Smiley
Активен

jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 18 Август 2009, 20:49:56 »

Надявам се да се оправи сладура, качи някоя снимка да го видим вече здрав Smiley
Link
А на вече здрав сладур - след седмица-две, живот и здраве.
Активен
onion
VIP потребител
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 452

фиууу

« Отговор #8 -: 19 Август 2009, 08:30:28 »

Добре че си отишъл при доктор Момо ... пожелавам оправяне на животинката !
Активен

www.zoo-info.org
сайтът за тераристика и екзотични животни
jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: 30 Август 2009, 19:34:06 »

Такаа... седмица след първата ми визита при доктор Момо (понеделник) пак се видяхме. Махнахме единия конец (другия животинката сама си го махна, разкъсвайки си кожата ден по-рано). През изминалата седмица гекончето беше изяло 1 щурец (събота). Вторник изяде един Zophobas morio, а в петък си смени кожата. През тази седмица нямаше никакъв апетит. До този момент проблема беше, че не е ходила до тоалетна над седмица. Точно бях почнал да се притеснявам сериозно за животинката и снощи (събота) видях, че най-накрая се е изходила (рядко, но все пак...). Сега се надявам да се изходи нормално, и вече край с проблема.
Активен
jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 31 Август 2009, 14:01:15 »

Днес говорих с Момо. Каза ми, че е нормално гекона да е с разстройство, тъй като трябваше да му давам разхлабително първата седмица, а от тогава гадинката не се е изходила и още го държи в себе си. До няколко дни трябва всичко да се нормализира. Drink beer
Активен
jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: 19 Юни 2010, 09:30:37 »

9 месеца по-късно изпадна яйцепровода. Животинката снесе, и на сутринта я намерих така. Бързо при Момо, шихме се, седмица по-късно махнахме конците. След още 2 дни - същата случка. Този път конците щяха да стоят 3 седмици. След 5 дни (след зашиването, не след махането на конците),т.е. снощи - изпадане на черва и яйцепровод. Реших, че е най-добре да сложа край на мъките на гекончето и го сложих във фризера. Priest
Жалко, защото беше мн красиво, но това нещо започна да се случва все по-често и по-често.
Надявам се от яйцата ѝ да се излюпят живи и здрави гекончета, наследили визията на майка си на максимум.
Активен
100yan
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 838

::: Geckoholic :::

« Отговор #12 -: 19 Юни 2010, 14:54:38 »

Жалко е, че проблемът се е задълбочил и много съжалявам за случилото се, но явно това е най-доброто решение в тази ситуация! Дано наистина имаш успех с поколението й!
Активен

Eublepharis macularius: 9.15.0.0 [HTCT, SHTCT/B., Emerine, Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole];
Pachydactylus turneri: 2.4.0.2; Paroedura pictus: 1.2.2.0; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.2.0.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]; Teratoscincus roborowskii: 1.1.0.0
WESTMAN
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 157

« Отговор #13 -: 03 Октомври 2010, 11:22:02 »

Днес същото се случи и с моят гекон . Различното е че той е мъжки. Измих го и го намазах с гентамицин. Сега е на салфетки. Имам няколко въпроса :
1 - Трябва ли да го храня ( и ако не до кога)?
2 - Какво ще последва с гекона ако не се приберат?

За съжаление сега немога да направя снимки но имам ли жъзможност ще кача.
Активен

Eublepharis macularius: 1.1.1
jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 03 Октомври 2010, 13:23:00 »

Не знам за действието на гентамицина. На мен ветеринарката ми каза ако не мога веднага да ида при нея да измия изпадналата част с хладка вода и да поръся със захар. При ветеринаря   процедурата е следната: промива се изпадналото, внимателно се прибира (натъпква) обратно, зашива се. След време отивате да махате конците.

Надявам се случката да не се повтаря при теб и гекончето да се оправи. Smiley

П.С.: Имаш координатите на Д-р Момо на ЛС. Smiley
Активен
WESTMAN
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #15 -: 03 Октомври 2010, 21:38:26 »

За сега нещата не вървят на добре . Салфетките са целите изцапани с кръв а вътршностите не дават знак на намаляване. Личи си че гадинката я боли . Няма начин да го заведа в София а в Ямбол такъв лекар нямаме Sad .
Не мисля да експерементирам с захар защото не виждам с какво ще помогне ако някой по запознат може да обясни.
Това е за сега утре сутринта ще пиша за състоянието му дано да се оправи  Pray .

А някакви идей какво да направя (и кога ) ако гадинката не се оправи?

ПП: jimmy  мерси много благодарил съм ти и на ЛС too  Thumb up
Активен

100yan
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 838

::: Geckoholic :::

« Отговор #16 -: 03 Октомври 2010, 22:12:23 »

Не знам дали ще помогне, но със сигурност няма да навреди: ако в момента нямаш голям избор, може да пробваш да намокриш разранените меки тъкани с отвара от смрадлика.
Активен

Eublepharis macularius: 9.15.0.0 [HTCT, SHTCT/B., Emerine, Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole];
Pachydactylus turneri: 2.4.0.2; Paroedura pictus: 1.2.2.0; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.2.0.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]; Teratoscincus roborowskii: 1.1.0.0
WESTMAN
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #17 -: 03 Октомври 2010, 23:20:39 »

Тъкмо това направих и щях да пиша но си ме изпреварил . Все пак мерси за съвета. Докато го киснах в тетрата изглеждаше по спокоен след това го извадих исъхна и го намазах с гентамицин ( до колкото разбрах той е против възпаление )
И един въпрос : Тези вътрешности могат ли сами да се приберат ( и ако неможе какво мога да направя?)?
Дано да се оправи  Pray .
Активен

Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 246

« Отговор #18 -: 05 Октомври 2010, 12:45:22 »

При мъжките леопардови гекони се случва често да не могат да си приберат хемипенисите. Мисля, че това най вероятно са хемипенисите или един от хемипенисите. Най-добре е да го заведеш директно на лекар. Не го мажи с неща, за които не се знае дали няма да са вредни за животното, тъй като той много често ще се ближе. Добре е че си го сложил на салфетки. Междувременно пръскай мястото от време на време с хладък чай от лайка. Ако не му се приберат хемипенисите, в най-добрия случаи те ще изсъхнат и изпаднат.
Активен

Докато има хора които мислят, че животните не чувстват, ще има животни които чувстват как хората не мислят.
WESTMAN
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #19 -: 06 Октомври 2010, 17:41:21 »

Upromastyx  оказа се че е изпадане на правото черво .

Днес потърсих доктори в Ямбол и намерих един .Че така днес нося го и доктора казва това не е исипване а е падане на правото черво или нещо подобно . Натъпка го заши го даде ми упоика да му слагам да не го дразнят конците и каза след 2 дена да го нахраня да видим дали вече всичко е нормално . И иска да го види след 5-6 дни ако всичко е нормално.  Pray
Активен

Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC