Nikola
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #140 -: 23 Декември 2011, 18:53:10 » |
|
И кокосов става. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Aikov
Втора ларва
Неактивен
Публикации: 6
|
 |
« Отговор #141 -: 09 Януари 2012, 16:11:02 » |
|
Ами аз пордължавам с въпросите.Versito ми смени през нощта,много е красиво между другото  .Та чудех се колко време трябва да изчакам,ако трябва въобще,преди да го преместя в новата колибка която му спретнах.Ако някой иска снимки ще го снимам при преместването че сега е заплел навсякъде и не стават хубави снимки.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Nikola
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #142 -: 09 Януари 2012, 16:27:41 » |
|
Изчакай няколко дена да му поизсъхне хитина. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
DaniellCho
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #143 -: 29 Януари 2012, 12:09:47 » |
|
Моето се спомина на 4та кожа 100% женско...  Кофти ми е ама знам, че при авитата смърт във детска възраст е нещо обичайно. 
|
|
|
|
|
Активен
|
Acanthoscurria geniculata: 0.1; Avicularia versicolor 0.1; Boa constrictor imperator: 0.1; Brachypelma boehmei: 0.1; Grammostola rosea: 0.1; Leptopelis vermiculatus:0.0.1; Pantherophis guttatus 0.1; Paroedura pictus: 1.1;
|
|
|
Jim Crow
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #144 -: 29 Януари 2012, 12:42:40 » |
|
Абе честно да ти кажа - такова нещо като случайна смърт няма. Не се заяждам с теб (познаваме се  ) обаче бих искал да обсъдим в тези теми за авикуларии някои от случаите. Според мен винаги има причина, явно си имат цака, която ние не знаем. Сподели условията в последните дни, моето се спомина, защото му беше много сух субстрата в кутийката за около 2-3 дена - поне аз това мога да дам като обяснение. Абсолютен противник съм на тезата, че авикулариите просто ей така се гътват като малки. Да не кажа, че масово това насадено мнение се диктува и от търговци (не визирам никой специално в България), за да се купуват по-големи индивиди. За всяко нещо си има причина, въпроса е: каква е при малките авита...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Aikov
Втора ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #145 -: 29 Януари 2012, 20:23:31 » |
|
Моята ави е 4-та кожа и се държи добре за сега,но не е яла от 2 седмици а смени преди 2 седмици и 4-5 дни някъде.Та се чудех дали има шанс за още 1 смяна или е невъзможно?До сега не съм попадал на такъв случай във форума,но може да съм пропуснал 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Jim Crow
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #146 -: 29 Януари 2012, 21:53:45 » |
|
Нещо не си много наясно май с храненето...
- първо доколкото разбирам - си дал храна веднага след смяна.. - паяк да отказва две седмици - никакъв проблем не е.. - явно му досаждаш и всеки ден - остави паяка на мира за седмица и предложи после.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
DaniellCho
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #147 -: 29 Януари 2012, 23:29:11 » |
|
Версито яде за последно преди седмица и половина, влажността и температурата си бяха ок и вчера вечерта като отворих кутийката го намерих по гръб, напръсках и го оставих и тази сутрин отварям да го видя още по гръб, побутнах го леко, но никаква реацкия  Наистина ми е много кофти, много ме радваше и беше 100% момиче, 15 минути се пулих с един микроскоп докато му разкрия пола. Като цяло ми беше най - веселата тарантулка, си щъкаше весело и размахваше крачета и беше миличък на фона на останалите ми осмокраки злобари.
|
|
|
|
|
Активен
|
Acanthoscurria geniculata: 0.1; Avicularia versicolor 0.1; Boa constrictor imperator: 0.1; Brachypelma boehmei: 0.1; Grammostola rosea: 0.1; Leptopelis vermiculatus:0.0.1; Pantherophis guttatus 0.1; Paroedura pictus: 1.1;
|
|
|
Aikov
Втора ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #148 -: 30 Януари 2012, 00:16:13 » |
|
Нещо не си много наясно май с храненето...
първо доколкото разбирам - си дал храна веднага след смяна.. паяк да отказва две седмици - никакъв проблем не е.. явно му досаждаш и всеки ден - остави паяка на мира за седмица и предложи после.
Мерси за инфото.А отностно смяната тайминга ми е грешен.Храних я сед повече от седмица а на петия ден я преместих в новия терариум.Ще и предложа по нататък.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
nautinuss
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #149 -: 30 Януари 2012, 10:04:25 » |
|
Версито яде за последно преди седмица и половина, влажността и температурата си бяха ок и вчера вечерта като отворих кутийката го намерих по гръб, напръсках и го оставих и тази сутрин отварям да го видя още по гръб, побутнах го леко, но никаква реацкия  Наистина ми е много кофти, много ме радваше и беше 100% момиче, 15 минути се пулих с един микроскоп докато му разкрия пола. Като цяло ми беше най - веселата тарантулка, си щъкаше весело и размахваше крачета и беше миличък на фона на останалите ми осмокраки злобари. Суша или студ? Или?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Jim Crow
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #150 -: 30 Януари 2012, 22:05:35 » |
|
Дани, съжалявам - знам какво, моя мъник също беше много енергичен. Но при мен като го намерих мъртъв субстрата беше напълно сух. Бях навлажнил преди 3-4 дена, но малка кутийка с малко субстрат на 26-27 градуса.. явно е изпарила много бързо. капризни са, но все си мисля, че не може просто ей така да се гътват - трябва да има причина. Щом е бил по гръб сигурно е тръгнал да сменя... защо се е провалила е големия въпрос...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Aikov
Втора ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #151 -: 27 Март 2012, 21:42:39 » |
|
Напоследък почнах да се притеснявам.Авито смени началото на януари хапна 1 път след това и от тогава ми е обявила гладна стачка,3 месеца вече.Седи си нормално на 1 и също място ,няма странно поведение и абдоменът и видимо не намалява,но все пак да си питам някой имал ли е подобен случай-смяна и веднага след това подготовка за следваща,защото на мен на това ми прилича  .Може и да греша де гледам тарантули от скоро 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
DaniellCho
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #152 -: 28 Март 2012, 00:14:24 » |
|
Ако е преяла преди смяната, може да смени още 1 път преди да прояде отново  Нама поводи за притеснение, все пак гледаш паяк не теле 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
filmaz
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #154 -: 01 Април 2012, 15:19:46 » |
|
Честито да ти е жива и здрава.Много е красива 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
aNSWER
Ларва
Неактивен
Публикации: 3
|
 |
« Отговор #155 -: 25 Април 2012, 14:36:41 » |
|
Вече сме на 5-та кожа!!!  Ще изчакам няколко дни хитина да се втвърди и й мятам едно щурче.
|
|
|
|
|
Активен
|
Avicularia versicolor 0.0.1
|
|
|
naHuka
9 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #156 -: 26 Април 2012, 12:14:38 » |
|
Вече сме на 5-та кожа!!!  Ще изчакам няколко дни хитина да се втвърди и й мятам едно щурче. Честито ! рано е още за каквито и да е предположения за пол но...да ти е живо и здраво ....моята мома я чакам вече около година да смени и...все още не е 
|
|
|
|
|
Активен
|
You need Satan,more than he needs you
|
|
|
|