Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #40 -: 09 Февруари 2009, 00:27:53 » |
|
Първия пръстен как изглежда. Май тази на Стойко ще излезе наистина диво ловена и единствена. Нека видим какво ще каже Ники, а като смени кожа ще умуваме върху сперматек...А  Ето я от друг ъгъл. Първия пръстен се вижда добре. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #41 -: 09 Февруари 2009, 06:39:45 » |
|
Ето снимка на още една женска, пристигнала със същия внос:  Продадох си я обаче  Според мен и тази и женската на Стойко са диво ловени.
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
Zdravko Peev
8 кожи
Неактивен
африканска гад
|
 |
« Отговор #42 -: 09 Февруари 2009, 10:19:33 » |
|
Ето тук се вижда пръстена, макар не много добре, шавлива гадина :/ http://i39.tinypic.com/2rw5jxc.jpgИво, не разбрах, сперматека на моето добиче ли искаш да видиш? Моята я гледам от малко, на 2-3 кожи беше като я взех, предполагам, че е "култивирана".
|
|
|
|
|
Активен
|
Omnia meo nocet
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #43 -: 09 Февруари 2009, 10:26:36 » |
|
Доколкото виждам тази на Ники е нещо средно. В голямото петно на втория пръстен има още едно петно от основния фон. Може би такъв е и случая на Стойко, просто второто петно е по-голямо и редуцира по-голяма част от светлото.
Ако може да ги снимате латерално да видим шарките.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
sis
VIP потребител
4 кожи
Неактивен
Публикации: 89
|
 |
« Отговор #44 -: 09 Февруари 2009, 12:43:44 » |
|
Ето я и снимката на мъжкия.  Cyclosternum fasciatum male
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #45 -: 12 Февруари 2009, 22:43:48 » |
|
И аз имам такъв паяк  предполагаемо е на 2 кожи.Интуицията ми казва,че ще е женски 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Zdravko Peev
8 кожи
Неактивен
африканска гад
|
 |
« Отговор #46 -: 13 Февруари 2009, 10:03:20 » |
|
Таз интуиция случайно да струва известна сума парички  С други думи, микроскоп ли купихте 
|
|
|
|
|
Активен
|
Omnia meo nocet
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #47 -: 13 Февруари 2009, 10:13:02 » |
|
При фасциатум на 2 кожи ... повече работа ще му свърши някоя врачка отколкото микроскоп :-)) Поне така съм чувал :-))) Иначе готини са фасциатумите ама ... нервни да му се невиди, аз като се сетя с моята хубавица какви премеждия съм имал ... то не бяха дехидрации, не бяха падания по гръб, гонки из стаята ... ама че е красива .. спор няма :-)
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #48 -: 13 Февруари 2009, 10:40:52 » |
|
Таз интуиция случайно да струва известна сума парички  С други думи, микроскоп ли купихте  Аз микроскоп имам,ама и с него не знам дали ще мога да я определя.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Zdravko Peev
8 кожи
Неактивен
африканска гад
|
 |
« Отговор #49 -: 13 Февруари 2009, 11:05:39 » |
|
Значи си ходил при Светлина, тя е най-добрата от канал3 хаха ;Р Моят фасциатум един път беше избягал със съдействието на съквартиранта :Р Ама се намери, коварни гадове са. Сега го гледам в един стъклен терариум 20х12х16, видях го на пазара - отгоре с мрежа и вратичка, викам си в туй цокало какво може да живее... а да, май циклостернума хах 
|
|
|
|
|
Активен
|
Omnia meo nocet
|
|
|
paqche
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #50 -: 13 Февруари 2009, 11:39:27 » |
|
И аз имам една мома от същия вид. Вече един път е имала поколение и ми се иска да направия още едно. Но проблема е, че не мога да си намеря мъжки от същия вид.  Ако някой има полово зрял мъжки да пише  Иначе и мойта е малко нервна и налита да хапе.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
sis
VIP потребител
4 кожи
Неактивен
Публикации: 89
|
 |
« Отговор #51 -: 13 Февруари 2009, 12:15:57 » |
|
Я да разкажеш малко за ...(Вече един път е имала поколение и ми се иска да направя още едно) на доста от нас ще ни е интересно. Ако може също така да пуснеш и една снимка на твоята женска, пък ако е арна може и да я огрее.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #52 -: 13 Февруари 2009, 13:11:01 » |
|
И аз имам една мома от същия вид. Вече един път е имала поколение и ми се иска да направия още едно.
Не съм чувал някой въобще да ги е развъдил в България успешно. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #53 -: 13 Февруари 2009, 14:03:30 » |
|
И аз имам една мома от същия вид. Вече един път е имала поколение и ми се иска да направия още едно. Но проблема е, че не мога да си намеря мъжки от същия вид.  Ако някой има полово зрял мъжки да пише  Иначе и мойта е малко нервна и налита да хапе. Да не би да е същата женска, която приятелят ти купи от мен? По-горе има снимка, ако е тя не е имала поколение. Чифтосвана е, но смени кожа и така и не се стигна до пашкул.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
paqche
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #54 -: 13 Февруари 2009, 15:00:14 » |
|
Е за същата си говорим. Ама той милия е много заблуден и е рабрал трето  Искаме да я плодим, можеш ли да ни помогнеш с намирането на мъжки. Доста ни е трудно. От както сме я взели навсякъде питаме. Но много рядко се срещат. Мислехме да копуваме, но бяха на по 1 кожа, дребосъци и се отказахме 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Мъни
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #55 -: 13 Февруари 2009, 19:41:43 » |
|
Мдаа, нещата излизат от контрол...единсвената рисунка на сперматеки от давус фасциатус, с която разполагам в момента е тази http://tarantulas.tropica.ru/files/images/spermatheca_4.jpgа днес намерих стара кожа на една от своите моми - кожа не от последното линеене, а доста по-стара, но с ясно видими сперматеки... Да кажем, че няма НИЩО общо... Дори родова прилика няма... Лошо! Сега започва голямо издирване на материали за този род, но нещата при мен ще станат ужасно бавно... Ако някой намери каквото й да е инфо за паяк от този род и от род Davus моля да свирка!
|
|
|
|
|
Активен
|
Господи, моля те, дай ми мъдрост, за да разбера мъжете; дай ми любов, за да им прощавам; дай ми търпение, за да изтърпя настроенията им. И, Господи, забележи - СИЛА НЕ ИСКАМ!! Иначе ще ги пребия до смърт…
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #56 -: 13 Февруари 2009, 20:13:48 » |
|
Нарисувай сперматеките на твоите. Този идглежда напълно в нормите:  ПП предполагам, че Ники е изхвърлил неговите кожи 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Мъни
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #57 -: 13 Февруари 2009, 20:19:55 » |
|
Нарисувала съм ги, разбира се. Ама забравих да снимам/сканирам (по-точно нямах време, а и шефът ме спипа, че се занимавам с глупости и ме изгледа леко неодобрително  ). Снимката, която даваш не ми върши работа - общо взето нищо се не види в подробности. Обаче ако можеш да докопаш рисунки... Питай Р. Г. ако имаш възможност - за научни и за любителски рисунки... Намекнах, че ми се прави ревизия на рода, ама шефът се направи, че не ме е чул 
|
|
|
|
|
Активен
|
Господи, моля те, дай ми мъдрост, за да разбера мъжете; дай ми любов, за да им прощавам; дай ми търпение, за да изтърпя настроенията им. И, Господи, забележи - СИЛА НЕ ИСКАМ!! Иначе ще ги пребия до смърт…
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #58 -: 13 Февруари 2009, 20:49:45 » |
|
ПП предполагам, че Ники е изхвърлил неговите кожи  Стига бе хора, аз съм любител на гадините, а не биолог, от де да знам за какво се пазят кожите  А и вече ги пазя  Предполагам, че paqche би запазила кожата когато смени, тъй че нищо не е изгубено.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов