teraristic
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #20 -: 12 Септември 2009, 20:49:12 » |
|
A aко си взема само женски без мъжки ще умре ли, защото четох в една тема че без мъжки щяло да умре???  Не поне аз не съм чувал за такова нещо.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Thehope
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #21 -: 12 Септември 2009, 20:59:08 » |
|
Начетох се на глупости за година напред. Не знам колко пъти трябва да помоля хора, които грам понятие си нямат от тематиката, да спрат да дават акъл.
И кой изръси, че хетерометрусите са бавнички и кротки? И как не си умъртвяват плячката... Колко хетерометруса си имал до сега.
Хайде моля ви се мерете си "знанията" в скайпа, тук е за сериозни отговори.
Значи Господин Катрафилов  хетереметросите за , които става на въпрос наистина не убиват плячката си  и са бързи доста , но не и агресивни ! Имам 2 големи скорпиона от тях полово зрели , до сега не са си убили плячката в нито един случай ! От както са при мен , а това са може би вече 4 месеца  ! Хранил съм ги с брашнени червей , хлебарки , щурци , скакалци и съм давал и новородени мишлета няколко пъти ! В нито един от случаите скорпитата не си убиха плячката , напротив ядат я жива , когато дадох мишките по отделно на 2 та скорпиона , просто я хванаха с щипките придърпаха я и започнаха да я ядат жива , мишката не спря да цвърчи през цялото време ! Този вид скорпиони не УБИВАТ плячката си , а я ядат ЖИВА ! Най-вероятно поста ми ще бъде изтрит за пореден път! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #22 -: 12 Септември 2009, 21:29:55 » |
|
Ти имаш 2 аз имам 20. Всички до един са отвратително страхливи и агресивни. Доста бързи за толкова едър скорпион. Умъртвяват я когато има опасност да избяга, в останалите случаи е прахосничество на скъпо защитно средство и не го правят. Мраморните хлебарки ги сгъват на две с щипките. Блаберусите и съскащите изяват солидна доза отрова, тъй като са твърди и неудобни за задържане.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Thehope
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #23 -: 12 Септември 2009, 21:59:05 » |
|
Ти имаш 2 аз имам 20. Всички до един са отвратително страхливи и агресивни. Доста бързи за толкова едър скорпион. Умъртвяват я когато има опасност да избяга, в останалите случаи е прахосничество на скъпо защитно средство и не го правят. Мраморните хлебарки ги сгъват на две с щипките. Блаберусите и съскащите изяват солидна доза отрова, тъй като са твърди и неудобни за задържане.
Написах , че имам 2 големи малките не ги броя , никои от тях не си е убивал до сега плячката , и 50 и 100 да имате все тая !!!!Сам си противоречите , като казвате че я умъртвяват само когато има опасност да избяга , при положение , че хванат плячката с големите си здрави щипки ясно е , че жертвата няма да избяга , а дори и когато има вероятност да избяга пак не жилят и не я умъртвяват по никакъв начин ! Наблюдавал съм ги доста пъти почти всеки път когатоо ги храня !
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Taratonko
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #24 -: 13 Септември 2009, 11:08:20 » |
|
Да питам още нещо. По скорпиона има едни власинки и като го хванеш примерно за опашката става ли му нещо или ако се откъсне някоя власинка?  Съжалявам за малко тъпия въпрос ама ... И с какво е по-добре да ги храня със скакалци или брашнени червеи?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #25 -: 14 Септември 2009, 21:31:27 » |
|
Написах , че имам 2 големи малките не ги броя , никои от тях не си е убивал до сега плячката , и 50 и 100 да имате все тая !!!!Сам си противоречите , като казвате че я умъртвяват само когато има опасност да избяга , при положение , че хванат плячката с големите си здрави щипки ясно е , че жертвата няма да избяга , а дори и когато има вероятност да избяга пак не жилят и не я умъртвяват по никакъв начин ! Наблюдавал съм ги доста пъти почти всеки път когатоо ги храня ! Браво, по две възрастни животни даде окончателно и непоклатимо заключение за поведението на цял един вид. Защо ли се мъчат биолозите та вършат тая работа години наред със стотици изследвани индивиди. Пиши МОИТЕ правят еди какво си и не правят еди какво си. А не такива епохални заключения за целия вид, 'щото просто е смешно.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
XxMaNexX
Баннат
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #26 -: 16 Септември 2009, 21:14:18 » |
|
Вече добавих този вид към скромничката си колекциика  Страхотно скорпионче ! Много се кефа . Но не знам дали са много бързи ,защото моето е много кортичко и любопитно.Не мисля обаче ,че е бързо. Като го сравня с Hadziiтата е много бавничко. И моето въобще не е агресивно доста е кротко. И не знам защо ,но непрекъснато седи като че в бойна позиция 
|
|
|
|
|
Активен
|
до кога съм баннат ? 
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿
|
 |
« Отговор #27 -: 17 Септември 2009, 08:59:54 » |
|
Ами предполагам, че е малко и за тва само седи така, ама като порастне не ти препоръчвам да гледаш колко е любопитно и дали ще се заиграва с пръста ти. В същност никак не е бавен и стават агресивни, даже и съскат. Може и да не те ужили, но щипе много мощно, веднъж видях как един буквално сряза една малка мишка.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
XxMaNexX
Баннат
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #28 -: 17 Септември 2009, 11:20:38 » |
|
Не си играя с пръста въобще ! Не го пипам ,само гледам ,ако това питаш. Ясно ми е за това ,че е още малко и може би не е агресивно още  Знам за щипките му. И междо другото наистина е плашливо ,но за сега не е агресивно ,но пък кой знае дали като порастне няма да стане психар 
|
|
|
|
|
Активен
|
до кога съм баннат ? 
|
|
|
Taratonko
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #29 -: 27 Септември 2009, 21:34:47 » |
|
А когато не иска да се храни, да го пробвам след няколко дена нали? 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
heilly
Ларва
Неактивен
Публикации: 3
|
 |
« Отговор #30 -: 01 Декември 2009, 14:36:02 » |
|
имам хетерометрус от 3 седмици и не съм запозната с особенностите на жизнения му цикъл. Може ли да ми кажете за колко време сменя кожа. от две седмици не иска да яде но и не е сменил още,а другите скорпиончета в магазина са сменили . Благодаря предварително.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
killtox
4 кожи
Неактивен
Публикации: 91
|
 |
« Отговор #31 -: 22 Декември 2009, 11:22:46 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Taratonko
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #32 -: 22 Декември 2009, 12:20:10 » |
|
Имат отрова не е силна, но си зависи от организма на човека. Като станат големи стават доста агресивни.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
eXpress
9 кожи
Неактивен
Ако живота ти поднесе лимони.. Пийни една текила.X
|
 |
« Отговор #33 -: 22 Декември 2009, 12:59:11 » |
|
Не не са отровни.
Определено са отровни въпреки че трудно биха те тръшнали на легло... 
|
|
|
|
|
Активен
|
New skype - evcho92
|
|
|
Thehope
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #34 -: 22 Декември 2009, 15:24:54 » |
|
Защо пишете само глупости не мога да разбера !!! Няма не отровни скорпиони !!! При ожилване/ухапване реакцията след това е индивидуална за всеки един човек , така че не можете да кажете , че има само обрив или няма нищо! ВИнаги има последствия от ожилване/ухапване на отровно животно ! Наскоро някои беше писал в този форум , че е ожилен от лаотикос и последиците за него не бяха никак добри ! Внимавайте дори и да не са силно отровни , те имат отрова и не е никак безобидна !
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
eXpress
9 кожи
Неактивен
Ако живота ти поднесе лимони.. Пийни една текила.X
|
 |
« Отговор #35 -: 22 Декември 2009, 17:40:34 » |
|
Как да го разбирам това ?? Да е ял нещо отровно и след като те ущипе с хелицерите си така че да пуснеш кръв може да попадне отрова в кръвоносната ти система ли ?? Или можеби имаш предвид ОЖИЛВАНЕ от скорпиона ? И също така съм останал с убеждението че безопашатите скорпиони не са отровни  Явно аз съм се объркал нещо...
|
|
|
|
|
Активен
|
New skype - evcho92
|
|
|
tcf
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #36 -: 08 Февруари 2010, 01:08:58 » |
|
А случайно нуждаят ли се от специално осветление? Мога ли да ги сложа повече от един в терариум,да не се избият? Един терариум 30-40-30 достатучен ли е? Как да разбера че са полови зрели и че мога да ги чифтосам? Ако роди къде да ги държа?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
tcf
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #37 -: 24 Март 2010, 20:58:41 » |
|
Да се похваля,прибавих един такъв красавец към скромната си (за сега) колекция. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
tcf
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #38 -: 01 Август 2010, 02:57:38 » |
|
Днеска заварих моя дребосък да прави нещо доста странно.Беше си наврял едната штипка в устата сякаш се опитваше да шовърне.Някой друг да е наблюдавал такова нещо?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
batzil
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #39 -: 24 Август 2011, 14:36:53 » |
|
Здравейте! Имам един Heterometrus laoticus и искам да задам няколко въпроса свързани с този вид. Първо могат ли да се отглеждат повече от един екземпляр в един терариум и ако могат може ли по-голям с по-малък или трябва да са еднакъв размер ? Също така как да разбера какъв пол е ? Спешно ми трябва тази информация и ще съм много благодарен за някой отговор.
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантули: Brachypelma albopilosum 1.2.0, Brachypelma smithi 0.1.0, Grammostola rosea 0.0.2, Hysterocrates gigas 0.1.0, Pterinochilus murinus 0.0.2, Selenobrachys philipinus 0.1.0 . Скорпион: Heterometrus laoaticus 0.0.1 . Други:Blaberus craniifer .
|
|
|
|