Гост
24 Май 2012, 10:02:14
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: На тарантулата ми и излиза течност от устата {lock}  (Прочетена 793 пъти)
dancer007
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 98

« -: 11 Септември 2009, 21:31:44 »

Преместих тарантулата си в нов терариум нахраних я след което тя се закрепи  за капака на терариума и 3 дена не е мърдала изобщо , а сега виждам ,че някаква течност под формата на капка излиза от устата и. Възможно ли е да се е натровила ? Нахраних я със щурци Lock
Активен
batzil
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 128

« Отговор #1 -: 12 Септември 2009, 21:12:15 »

Споко нищо и няма на тарантулата ти просто е изплюла малко от собствената си отрова всички тарантули го правят от време на време. Между другото и аз да си кажа когато видях за пръв път на мой паяк да му излиза течност от устата и аз много се изплаших тогава си помислих , че се е наранил по някакъв начин и му изтича кръвта Grin
Активен

Тарантули: Brachypelma albopilosum 1.2.0, Brachypelma smithi 0.1.0, Grammostola rosea 0.0.2, Hysterocrates gigas 0.1.0, Pterinochilus murinus 0.0.2, Selenobrachys philipinus 0.1.0 . Скорпион: Heterometrus laoaticus 0.0.1 . Други:Blaberus craniifer .
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #2 -: 12 Септември 2009, 22:19:06 »

Ще ми кастова невероятно усилие да не кажа Bullshit на горното, но съм обещал да съм добър, така че няма да го кажа.

dancer007
При хранене тарантулите филтрират храната си през... абе специални неща на устата си. Така ограничават баластните вещества попадащи в храносмилателната им система и изразходването на енергия за обработката им. Въпросните баластни вещества(в повечето случаи твърд хитин) не падат сами от "цедката", затова тарантулата един вид я промива.
 Wink
Активен

dancer007
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 98

« Отговор #3 -: 12 Септември 2009, 22:25:26 »

Мерси радвам се .че нищо и няма.

Тарантулата е murinus и я имам от 3 месеца предишния собственик каза ,че е на 5 кожи ,но тарантулата е 11 см с краката ,а тялото и е 4.5 см , което ме съмнява да е на 5 кожи. Възможно ли е наистина да е на 5 кожи ?
Активен
batzil
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 128

« Отговор #4 -: 12 Септември 2009, 23:16:10 »

Извинявам се за този Bullshit бях сигурен ,че на паяка му няма нищо но наистина нямах научно обяснение на какво се дължът тези течове и за това предположих ,че са от отровата
Активен

Тарантули: Brachypelma albopilosum 1.2.0, Brachypelma smithi 0.1.0, Grammostola rosea 0.0.2, Hysterocrates gigas 0.1.0, Pterinochilus murinus 0.0.2, Selenobrachys philipinus 0.1.0 . Скорпион: Heterometrus laoaticus 0.0.1 . Други:Blaberus craniifer .
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC