Гост
24 Май 2012, 10:11:20
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Овлажняване  (Прочетена 1602 пъти)
SHNICI
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 61

Just Me ^^

« -: 12 Септември 2009, 17:45:28 »

Няма никакъв смисъл да се ползват в терариуми. Единствено загрозяват субстрата. Има къде по приятни за окото начини, за поддържане на влажност.

Вермикулит, перлит само за инкубатори.

Добре Иво, тук като професиналист(както и други тераристи) може да ми споделите как да постъшя освен с "пулверизирането" а и ако се сещаш конкретна тема за този въпрос насичи ме, аз неуспях да открия такава Sad
Дори се хванах да си правя ел. схема заавтоматизирано овлажняване ... (но имам поблем с намирането на добър влагомерен датчик Sad )
Активен

Just a NOOB Wink (просто новак)
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #1 -: 12 Септември 2009, 17:58:42 »

Много се шашкате с тази влажност. Не е чак толкова важен фактор, освен през размножителния период на някои видове. Стига да има винаги съд с вода, покачване на влажността е нужна само при предстояща смяна.

Естествено има изключения като терафозите и мегафобемите и др.
Активен

SHNICI
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 61

Just Me ^^

« Отговор #2 -: 12 Септември 2009, 20:01:49 »

Много се шашкате с тази влажност. Не е чак толкова важен фактор, освен през размножителния период на някои видове. Стига да има винаги съд с вода, покачване на влажността е нужна само при предстояща смяна.

Естествено има изключения като терафозите и мегафобемите и др.

Ок,  благодарско за отговорите Roll Eyes
Активен

Just a NOOB Wink (просто новак)
TARANTUL
Баннат
Втора ларва
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 6

« Отговор #3 -: 14 Февруари 2010, 09:58:07 »

Нужно ли е понякога като овлажняваме да пръскаме малко и тарантулата или не е хубаво въобще да се мокри? Book Или само някои видове може да се пръскат. Spider
Активен

Правилата!
Jim Crow
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 394

« Отговор #4 -: 14 Февруари 2010, 10:39:28 »

Тарантулката гледаш въобще да не я закачаш - не трябва да падат капки по нея (особено по главогръда)

(Макар че по време на една "суха смяна" когато бях забравил да навлажня и кожата която освобождаваше беше засъхнала и тарантулката бе "заклещена" в нея доста време. Напръсках със ситни капчици леко по кожата за да омекне. Доколко е било правилно не знам, но за 40 мин. гадинчето се освободи)
Активен
ampl3x
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 90

« Отговор #5 -: 01 Март 2010, 17:21:18 »

Добре аз имам 1 въпрос защото така и не разбрах.Как мога да разбера колко да навлажнявам и как да разбра че е добре навлажнено?(има ли нещо което измерва влажността).
Активен

manerkata
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 281

« Отговор #6 -: 01 Март 2010, 18:41:08 »

"OMG"  Huh?  Значи навлажняваш си торфа през 4..5 дена (в зависимост колко бързо изсъхва).Не трябва да е подгизнало!Просто на допир когато го пипнеш трябва да е влажно.А относно \"нещото\" с което да си мериш влажността на въздуха се казва Хигрометър (влагомер),но мисля че не ти трябва такова Smiley 75 % влажност е идеално Wink   Tongue Thumb up
Активен
ampl3x
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 90

« Отговор #7 -: 25 Март 2010, 21:33:10 »

Момчета да попитам какво може да стане ак омокра цялата кутия не само половината Huh? Имам предвид може ли да му стане нещо на животинчето Huh? Book
Активен

Kurtagen
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 125

« Отговор #8 -: 26 Март 2010, 00:08:17 »

Момчета да попитам какво може да стане ак омокра цялата кутия не само половината Huh? Имам предвид може ли да му стане нещо на животинчето Huh? Book

Може да ти мухлясат укритията и други декорации.Правил съм го тоя номер така,че избягвай да се правиш на пожарникар Wink
Активен

Acanthoscurria geniculata 0.1.0 /  Brachypelma boehmei 1.0.0 /  Brachypelma smithi 0.1.1/ Brachypelma vagans 0.1.0/ Grammostola pulchra 0.0.1 / French buldog 1.0.0 / Lasiodora striatipes 0.0.1
negat1ve
Модератор
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 243

« Отговор #9 -: 26 Март 2010, 01:32:04 »

няма да пукне от "превлажняване"

Малко по-влажно еднократно както в случая няма проблем, ако е системно обаче опасността да гушне босилека е съвсем реална.
Активен

Не всичко, което има две бузи е лице!
neorok
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 78

« Отговор #10 -: 31 Август 2011, 16:05:30 »

http://www.youtube.com/watch?v=9GvsZgvqiKA&feature=channel_video_title

Във връзка с това видео искам да попитам дали нашенската изворна "Горна Баня" е подходяща и заслужава ли си?
Притесняват ме хлора и останалите гадории, които се пускат в чешмяната вода. Достатъчно ли е да престои водата едно денонощие? Или иначе казано вие как процедирате?
Активен

Brachypelma smithi: 1.1; Brachypelma albiceps: 0.1;
Acanthoscurria geniculata: 0.1; Lasiodora striatipes: 0.2;
Psalmopoeus cambridgei 0.0.1; Scolopendra cingulata 0.1.1
Xaruno
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 311

« Отговор #11 -: 31 Август 2011, 18:22:36 »

Сипвам им вода от чешмите при халите. Пият водата, която и аз пия. Няма им нищо.
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC