Гост
24 Май 2012, 10:11:43
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Brachypelma auratum  (Прочетена 4578 пъти)
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« -: 30 Ноември 2007, 18:40:28 »

Привет видях че няма такава тема и реших да направя една по случай това че моя ауратум взе днеска та смени кожа . Аз лично го очаквах да смени някъде другата седмица , но0 той .......... грешка ТЯ  Cheesy Cheesy реши да ме изненада доста приятно ! Та имам и един въпрос . Кожата е сменена перфектно , запазила се е се едно гледам паяка . И видя половия орган и е кат на женски . Едно такова кат цепка между двата дроба . дали е женски ? Аз до колкото знам на мъжките там е все едно няма нищо ? ! Та идеята ми едва ли можете да ми кажете така щото просто в момента нямам възможност за снимки ! Мерси предварително !
Активен

e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #1 -: 30 Ноември 2007, 18:57:28 »

Не се карам или заяждам, но има толкова места, на които можеш да провериш пола, та дори и нас да просветиш с намереното.
На готово винаги е най-лесно, но удоволствието е по-голямо, когато сам си свършиш работата.

мъжки
женски

Активен

Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 30 Ноември 2007, 19:04:43 »

Не аз съм на 99.9% че е женски просто питам за да съм 100% сигурен аз си имам от къде да си проверявам , но мерси . Та по въпроса - 100.10% съм си гурен - ЖЕНСКИИИ !!!! Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Spider Spider
Активен

До момента си гледам:
Link
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1102

Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!

« Отговор #3 -: 21 Декември 2007, 23:26:34 »

Та по въпроса - 100.10% съм си гурен - ЖЕНСКИИИ !!!! Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Spider Spider
И моята , и моята  Blush .
Активен
tsankoz
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 190

« Отговор #4 -: 28 Декември 2007, 02:06:29 »

А можете ли да ми кажете на каква температура ги държите вашите? Дали ще се чуства добре ако и осигуря постоянна температура от около 22 градуса?
Активен

Smiley
novev
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 607

Внимание!Това хоби е силно заразно!

« Отговор #5 -: 28 Декември 2007, 15:39:29 »

Oколо 25-27 ми се струва по-добре.. Wonder
Активен

Котки:1 Руска синя; Паяци:1 Brachypelma Albogans;
1Brachypelma smithi;1Grammostola Pulchra;2Pterinochilus murinus Usumbara1;1Aphonopelma bicoloratum ;1Brachypelma albiceps;1Theraphosa apophysis ;2Brachypelma auratum;Жаби:Скорпиони: 2 Pandinus imperator;Змии:1 Lampropeltis mexicana greeri ;1 Boa constrictor;2Pantherophis guttatus;1Python regius;1Heterodon nasicus;Многоножки:2Archispirostreptus gigas;
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 28 Декември 2007, 18:08:49 »

http://www.brachypelmas.co.uk/just%20brachypelma/caresheets/auratum.htm Ето ти малко инфо за това паяче !
Активен

До момента си гледам:
Link
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #7 -: 28 Декември 2007, 22:00:17 »

Добре е и леко да се зазимява, все пак е планински вид.
Активен

George
Модератор
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 320

« Отговор #8 -: 29 Декември 2007, 02:40:05 »

http://www.brachypelmas.co.uk/just%20brachypelma/caresheets/auratum.htm Ето ти малко инфо за това паяче !

Добре, че си имам и термометър мерещ по Фаренхайт - 80*F=26.9*C и 82*F=27.8*C ПРИБЛИЗИТЕЛНО, което си е много тясна граница.  Shocked
Активен

Жоро, отглеждам :    Link
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: 29 Декември 2007, 11:16:00 »

Ама не се притеснявай паяка няма да умре ако температурата ти бяга с 2-3 градуса ! Просто паяка расте главно от температура и количевтвото храна което му се дава ! По-висока температура - по-бързо расте по-ниска температура - расте по бавно  !
Активен

До момента си гледам:
Link
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 11 Април 2008, 19:18:14 »

Brachypelma Auratum
Общо име: Mexican flame knee

Тип:Този паяк е земен тип. Това  означава че прекарва по-голямата си част от живота си на и под земята. Доста често този паяк живее в собственоръчно изкопана и аранжирана дупка в земята. Също така това е тарантула от Новия свят и живее предимно в районите на суб пустините.

Размер: Възрастните индивиди от този вид могат да достигнат големина до 15-22 см. с размаха на краката. 

Скорост на растежа : Скороста с която расте това паяче е от бавна до средна стойност.

Терариум : Терариума за възрастен индивид – около 20-25 литра . 40x 30x 30 (ширина х дължина х височина). Тъй като този паяк е земен тип задължително е земната площ (дължината и ширината) да е повече от височината. Препоръчително е да се подготвят няколко евентуални укрития.

Настилка : Около 12 сантиметра торфен мъх. Ако не откриете – чист торф примесен с пясък.

Температура: Около 25-28 градуса по целзии. Ако решите да зазимявате свойте паяци (процедура по снижаване на температурата през определени месеци) ето график с температурите за периоди от месеци:
                                  -От Ноември до май – 28 градуса по целзии
                                  -От Юни до Октомври – 30 градуса по целзии.

Влажност: Сравнително умерена влажност изисква този паяк . Около 60-70%. На ексземпляри по- големи от 3-5см. Тяло задължително трябва да се предостави малка купичка с прясна вода.

Темперамент : Този малък приятел по нрав не отстъпва на останалите си другари Brachypelm-и . Той е плашлив, но това не означава че го е страх за използва свойте орикантни косъмчета като защита.

Произход
: Този приятен паяк е родом от Мексико.

Хранене: Малките тарантулки се хранят с малки насекоми, като малки щурци и др. А големите с големи щурци,скакалци и понякога с новородени гризачи.

Класификация:
Кралство: Animalia
Тип: Arthropoda
Клас: Арахнид
Ред: Araneae
Семейство: Theraphosidae
Род: Brachypelma
Вид: auratum

На пръв поглед Auratum-а изключително много прилича на Brachypelma smithi, но се различават по това че auratum-a има наситено червени линии по колената вместо жълтеникаво-оранжеви като на smithi-то. С всяка следваща сменена кожа цветовете му стават все по ярки и изпълнени с живот. Този вид Brachypelma е от практически бавно растящите и понякога е доста плашлив, но не по-плашлив от Brachypelma boehmei. Преди смяна на кожа този паяк задължително и собственоръчно започва да отказва храна.
Brachypelma auratum е подходящ паяк за начинаещ, понеже е доста хрисим и спокоен, но понякога може да е доста кисел и нервен, изобщо няма да се колебае да изрита срещу вас малко урикантни косъмчета (система за защита от малки дразнещи косъмчета развита при тарантулите от новия свят). Auratum-а с удоволствие би приел някакво укритие ,като например половин керамична саксия заровена в терариумната настилка. Почти през цялото време обаче този паяк се вижа на повърхността и много обича да се показва и да обикаля из терариума. В купичката на този паяк задължително винаги трябва да има прясна вода, за да може да се поддържа ниската влажност на терариума. Тази Brachypelm-а без никакъв проблем може да се храни с по 2-3 щуреца два три пъти на седмица. Средно около четвъртата година от раждането този паяк той съзрява полово и е готов за създаване на пъшкул.

BY ME Wink
Активен

До момента си гледам:
Link
novev
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: 03 Септември 2008, 15:34:01 »

Eто я и мойта мадама-

Активен

1Brachypelma smithi;1Grammostola Pulchra;2Pterinochilus murinus Usumbara1;1Aphonopelma bicoloratum ;1Brachypelma albiceps;1Theraphosa apophysis ;2Brachypelma auratum;Жаби:Скорпиони: 2 Pandinus imperator;Змии:1 Lampropeltis mexicana greeri ;1 Boa constrictor;2Pantherophis guttatus;1Python regius;1Heterodon nasicus;Многоножки:2Archispirostreptus gigas;
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #12 -: 03 Септември 2008, 15:45:01 »

Ухааааа, тя много арна бре Танасе :-)) Половозряла ли е или още е млада?
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
novev
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 03 Септември 2008, 16:27:16 »

Мисля,че и трябва поне още една смяна... Wonder
Активен

Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 21 Септември 2008, 22:08:04 »

Абе хора при мене се появи нещо за коерто бях писал преди време и за версиколора ми! Ауратума не може да се катери! Колкото и смешно за звучи, че паяк не може да се катери - това си е истината в момента !Не знам защо? Опитва се мъчисе но сякаш е спрял да произвежда от копринената лепкава нишка, но все още не го разбира. Много жалко изглежда отстрани! Казвайте помагайте някой, нещо, подобен проблем? Знам ли юом се появи при два паяка може да е някаква болест знам ли !
Активен

До момента си гледам:
Link
vladdark
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 525

« Отговор #15 -: 15 Декември 2008, 20:23:16 »

Brachypelma auratum(ЯнЗъ)

Връзка към оригиналната снимка: Brachypelma auratum (ЯнЗъ)

Brachypelma auratum(ЯнЗъ)

Връзка към оригиналната снимка: Brachypelma auratum (ЯнЗъ)

Как е как е шегувайки се питам Smiley
Активен

Ще крещя...
Чичо Любо
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2002

Беззащитността не пази овцата ,и при хората е така

« Отговор #16 -: 15 Декември 2008, 21:28:09 »

Как е как е шегувайки се питам Smiley

Като гледам е добре  Tongue
Разбира се шегувайки се ти одговарям  Laugh
Активен

Страхът от оръжието е признак за забавено сексуално и емоционално развитие.
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #17 -: 16 Декември 2008, 00:01:59 »

Е щом ще си ги показваме, fireeeee on the legs:

Предупреждавам, че снимките са много големи, нарочно не съм ги смалявал, тай като качеството е много добро и при 100% се виждат интересни детайли  Drink beer

А тук гадината е минала на самообслужване  Evil

Активен

arman
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 254

« Отговор #18 -: 16 Декември 2008, 02:22:19 »

А с какво се самообслужва?
Активен

Убичам та жиуотноооо....
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #19 -: 16 Декември 2008, 09:50:29 »

А с какво се самообслужва?
Некъф гущер, некъф гад :-))
А за тарантулите ... ох...ох... даже мисля, че още едно ох би било съвсем на място ... Красота и изящество :-)
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC