Ha7eR
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #1080 -: 29 Август 2010, 18:21:19 » |
|
На мен ми прилича на изцапано, вземи един памучен парцал напоен с малко хладка вода и без много да натискаш го изтъркай 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
assamsias
Втора ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #1081 -: 11 Септември 2010, 19:15:57 » |
|
Хора вапросче терариум с размери 50дължина,30ширина,40височина добре ли ще е на 2 гекончета
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ILiyan
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #1082 -: 13 Септември 2010, 20:14:20 » |
|
Някой може ли да ми каже за 2 хранения може ли да давам на гущерите бял червей от рибарските магазини? Ще има ли някакъв проблем?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
100yan
11 кожи
Неактивен
::: Geckoholic :::
|
 |
« Отговор #1083 -: 13 Септември 2010, 21:16:28 » |
|
Някой може ли да ми каже за 2 хранения може ли да давам на гущерите бял червей от рибарските магазини? Ще има ли някакъв проблем?
По-добре ги остави гладни (за кратък период нищо няма да им стане), докато им намериш свястна храна.
|
|
|
|
|
Активен
|
Eublepharis macularius: 11.16.0.0 [High Yellow, HTCT, SHTCT/B., Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole]; Pachydactylus turneri: 2.2.2.4; Paroedura pictus: 1.3.1.7; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.0.2.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]
|
|
|
assamsias
Втора ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #1084 -: 14 Септември 2010, 14:39:16 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Glow
1 кожа
Неактивен
|
 |
« Отговор #1085 -: 14 Септември 2010, 14:59:02 » |
|
Ако е за големи гекони определено не става.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿
|
 |
« Отговор #1086 -: 14 Септември 2010, 15:22:57 » |
|
И що да не става? Ще се съберат идеално 2 укрития, купичка с вода и за храна, пък и ако използва разумно пространството и направи така, че с декорацията да увеличи площа за лазене, става идеално.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
iNs3cTeD
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #1087 -: 14 Септември 2010, 17:35:45 » |
|
По принцип можеш да гледаш 2 гекона в такъв терариум без проблем, но колкото по-голям е терариума, толкова по-добре ще се чувстват животните в него. Аз гледам 3 леопардови в терариум 90х50х50 който според мене е достатъчно голям всеки един от тях да може да се скрие от другите ако иска и да не си пречат един на друг. Също така риска от затлъстяване е много малък, защото когато са гладни трябва да ловуват и търсят храната си. При малките терариуми щурците се прескачат и ходят по главата на гекона, защото няма къде да се скрият и той само си отваря устата и те скачат вътре  . Също така при малките терариуми не можеш да направиш голяма температурна разлика в двата ъгъла на терариума. Според мене колкото повече доближиш терариума до естествената среда, в която живеят животинките, толкова по добре за тях (а за това си трябва повече място).
|
|
|
|
|
Активен
|
1.2.0 Eublepharis macularius skype: bus7ed
|
|
|
assamsias
Втора ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #1088 -: 14 Септември 2010, 20:02:52 » |
|
Мерси а нали няма проблам ако има огледално фоль на две от стрените пак мерси ше кaчъ снимки като направя всичко! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
100yan
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #1089 -: 18 Септември 2010, 20:42:23 » |
|
Днес като почиствах терариума на една от младите ми женски, открих в леговището й нещо, което ми заприлича погадка. Беше супер сбита като консистенция и съставена от крила на щурци, скакалци и по-едри хитинови части от насекоми, доста лъскава (като че имаше слюнка по нея) и се различаваше от екскрементите, които съм свикнал да виждам. Нямам идея дали геконите отделят погадки, ако ДА, това ще нещо ново за мен  Ето и снимка на "нещото": 
|
|
|
|
|
Активен
|
Eublepharis macularius: 11.16.0.0 [High Yellow, HTCT, SHTCT/B., Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole]; Pachydactylus turneri: 2.2.2.4; Paroedura pictus: 1.3.1.7; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.0.2.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #1090 -: 18 Септември 2010, 21:15:08 » |
|
Повърнато е да. При мен се случва когато прекаля с размера на мориото и щурците(когато въобще стигнат до леопардите  )
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
sauron909
5 кожи
Неактивен
Публикации: 101
|
 |
« Отговор #1091 -: 19 Септември 2010, 10:23:16 » |
|
Ми моя гекон вчера в едно от изпражненията си имаше някои части от щурци. Нещо от рода на някои крак крило. Но си е изпражнение защото беше сравнително черно на цвят. И имаше урината от страни. И му бях дал преди това малко по големи щурци. Възможно ли е просто за това че са били по големи щурците да не е храносмел някои неща.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
100yan
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #1092 -: 19 Септември 2010, 10:40:43 » |
|
Редовно има хитинови остатъци в изпражненията на геконите, така че това не трябва да те притеснява. Разбира се, ако ти е малко гекончето, не е желатeлно да му даваш много едри насекоми за храна (назад в темата е писано достатъчно по въпроса).
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
sauron909
5 кожи
Неактивен
Публикации: 101
|
 |
« Отговор #1093 -: 19 Септември 2010, 12:24:21 » |
|
Знам че нетрябва да са най-едри пък и моя вече не е най-малък на 2 месеца и 3 седмици е и 16 санта че и 17 може да е станал вече. Аз 16 го мерих преди 3 седмици. Просто бързах тогава и квит щурци фанах такива. Пък и големите щурци ми е най-лесно да ги хващам.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Yanyman
2 кожи
Неактивен
Публикации: 31
|
 |
« Отговор #1094 -: 29 Септември 2010, 14:54:11 » |
|
Моля дайте мнение за пола на това геконче и ако може да ми кажете дали е нормално да е толкова дебело, защото аз го храня стабилно (както всички останали), но ме е страх да няма някакви проблеми с червата. Може и да си въобразявам.    Благодаря предварително.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #1095 -: 30 Септември 2010, 16:26:56 » |
|
@Yanyman
Прилича ми на женски. На колко години е? Защо се претесняваш за гекона? Нормално е в една група гекони едните да доминират и да се развиват по-добре от другите.
|
|
|
|
|
Активен
|
Докато има хора които мислят, че животните не чувстват, ще има животни които чувстват как хората не мислят.
|
|
|
Yanyman
2 кожи
Неактивен
Публикации: 31
|
 |
« Отговор #1096 -: 30 Септември 2010, 17:16:37 » |
|
На 2 години и половина е. Аз знам, че е нормално да доминира един в група от няколко гекона, но тази живее само с един мъжки, който е малко по-малко от година по-млад от нея, но е по равномерно надебелял, докато женската е като свиня. Само тумбак и крака. От както е с мъжкия почти не излиза от къщичката. Преди седеше на пост винаги и наблюдаваше какво се случва около нея и беше интересна, разхождаше се, като влезех в стаята и веднага се показва да види кой е и какво става, а сега тая работа я върши мъжкият и тя само яде и затлъстява  Толкова двойки гекони съм виждал и даже мъжкият да е по-млад винаги е бил по-яжтен и по-дебел. Ще се оправят за тва кой кого  просто един приятел терарист се изказа оня ден, че и двата били мъжки и за това по-големия бил по-дебел - ядял храната на по-малкия. Почнах да се съмнявам дали не съм объркал при нанасянето на въпросната двойка нещо и не съм сложил пък два мъжки. Изглежда ми женска, но реших да попитам, защото не съм от най-големите разбирачи.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
100yan
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #1097 -: 30 Септември 2010, 17:25:43 » |
|
Ако бяха два мъжки, на тази възраст, в общ терариум, досага щяха да се утрепят от бой...
При мен мъжките стоят по-стройни от женските. Явно женските, понеже снасят, имат по-силно изразена склонност да трупат резервни вещества.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
100yan
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #1098 -: 03 Октомври 2010, 21:21:20 » |
|
Днес видях, че съм забравил терариума на най-старшия ми мъжки открехнат (вчера бачках до късно и явно съм спял ходейки) и гадината веднага се е възползвала и се е измъкнала навън. Обърнах къщата наопаки и се оказа, че се е скрил зад хладилника (имаме голям хладилник, който е фиксиран така, че е много трудно да се премести). Пролуката между стената и хладилника беше толкова тясна, че не можех да бръкна с ръка. Следователно пробвах да го избутам/придърпам с една дръжка от метла. Животното винаги е било с много спокоен нрав, без никакви признаци на агресия. Сега обаче го видях в съвсем друга светлина - така яростно хапеше и атакуваше пръчката, че направо не можах да го позная. И хич не се даваше, заобикаляше и прескачаше пръчката - измъчи ме, 15 мин се борих с него. В крайна сметка успях да го избутам така, че дъщеря ми да може да го хване - странното беше, че не прояви никаква агресия към нея, стоеше си както винаги в ръката й.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #1099 -: 03 Октомври 2010, 21:27:27 » |
|
Явно е възприело инструмента за хищник(змия или човка на птица). Това съм го наблюдавал при доста по... безмозъчни животни. Някои от тарантулите ми проявяват агресия към всеки неодушевен предмет с който ги сръчкам, а когато ги взимам с ръка най много да метнат малко козина.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|