Гост
24 Май 2012, 10:25:00
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 ... 72 73 [74] 75 76 ... 79   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Леопардов гекон (Eublepharis macularius)  (Прочетена 101186 пъти)
petenceto
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 27

« Отговор #1460 -: 05 Февруари 2012, 14:04:58 »

Мерси за отговора Smiley Thumb upПо принцип моя е вече на седем месеца и яде по 2,3 щуреца всеки ден с калции и витамини,но вчера купих брашнени червеи за да си развъдя да има с какво да го храня като по някаква причина остана за няколко дни без щурци,мисла да взема като мине годинката и мъжки(моя е женски)пробрем ли ще е че ще е само тя женска или по добре да взема и още една женска по натам ? Smiley
Активен
George
Модератор
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 320

« Отговор #1461 -: 05 Февруари 2012, 15:24:11 »

Щом го храниш всеки ден, по 5-6 брашнени червея стигат. Те са по-добра храна за гекона от щурците...
Активен

Жоро, отглеждам :    Link
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #1462 -: 17 Февруари 2012, 16:47:21 »

Махни този субстрат, че ще умориш животното! Сложи салфетки или много ситен пясък.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
monichko
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« Отговор #1463 -: 19 Февруари 2012, 20:20:08 »

Здравейте!
Може ли някой да ми каже леопардовите гекони канибали ли са? Мога ли да събера 2 гекона-мъжки и женски, които до сега са гледани в отделни терариуми, в един? (Женският е голям габаритно наполовина на мъжкия.)  Salamander
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #1464 -: 19 Февруари 2012, 23:40:30 »

Изчакай да станат със сходни размери и можеш да ги събереш.
Активен

krassyy
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 19

« Отговор #1465 -: 24 Февруари 2012, 08:05:51 »

Здравейте , понеже не искам да отварям нова тема ще пиша тук. Та въпроса ми е може ли да се дават на геконите бели или малки торни червеи и ако не може защо ?
Активен
smile
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 13

« Отговор #1466 -: 25 Февруари 2012, 21:58:01 »

Здравейте! Имам 1 въпрос:
Мога ли да сложа на гекончето пясък за чинчили ?
Благодаря предварително Smiley
Активен
filmaz
4 кожи

Активен Активен

Публикации: 84

« Отговор #1467 -: 26 Февруари 2012, 07:57:32 »

Аз съм с такъв пясък и съм срещал по зоомагазините, и нямам никакви проблеми той е достатъчно ситен.
Активен
Mendo
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 61

« Отговор #1468 -: 26 Февруари 2012, 13:22:45 »

Я кажете за хранителния режим на гекончето, ако примерно го държа няколко месеца само на брашнени червеи проблем ли е?  Wonder  До сега съм го хранил само с щурци, но сега от 1 месец е на червейчета. 
Активен
PredatorX
Модератор
11 кожи

Активен Активен

Публикации: 839

MASTERING THE ART OF THE SWARM

« Отговор #1469 -: 26 Февруари 2012, 14:05:23 »

Не е проблем. Даже някои казват че червеите са по-добрата храна за отраснало вече геконче.
Активен

Модераторът – подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го прави особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание.
Противодействие – ако нищо друго не работи, пробвайте да спазвате правилата. Може да не ви се вярва, но помага.
Отглеждам Herp Humor
100yan
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 838

::: Geckoholic :::

« Отговор #1470 -: 26 Февруари 2012, 14:58:07 »

Здравейте! Имам 1 въпрос:
Мога ли да сложа на гекончето пясък за чинчили ?
Благодаря предварително Smiley

Аз съм с такъв пясък и съм срещал по зоомагазините, и нямам никакви проблеми той е достатъчно ситен.

Трябва да се внимава с такъв тип субстрат - в този случай не е важен само размера, но и състава. Абсорбиращи субстрати за чинчили и др. могат да съдържат яко химия, за да поемат ефективно орина, миризми и прочие. Съответно при поглъщане на субстрат от гекончето в по-големи дози, може да възникнат проблеми.

Най-добър за целта си е естествен субстрат.
Активен

Eublepharis macularius: 9.15.0.0 [HTCT, SHTCT/B., Emerine, Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole];
Pachydactylus turneri: 2.4.0.2; Paroedura pictus: 1.2.2.0; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.2.0.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]; Teratoscincus roborowskii: 1.1.0.0
nikolaa
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 54

« Отговор #1471 -: 26 Февруари 2012, 15:37:04 »

Под естествен субстрат какво имаш предвид- пясък от приподата?
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #1472 -: 26 Февруари 2012, 20:27:46 »

Здравейте , понеже не искам да отварям нова тема ще пиша тук. Та въпроса ми е може ли да се дават на геконите бели или малки торни червеи и ако не може защо ?

Не може защото не са подходяща храна.
Активен

Starskreem
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 127

« Отговор #1473 -: 12 Март 2012, 16:49:50 »

Здравейте, надявам се скоро да си взема и аз едно леопардово геконче и вчера окончателно му направих терариума. Въпроса ми е за влажното помещение- направено е от глина с капак, който не прилепва много добре. Таа, като сложа вътре влажен събстрат няма ли да мухляса това нещо?  Wonder
Активен

Единственото предсказуемо нещо в живота е, че той е непредсказуем! Smiley
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 695

̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿

« Отговор #1474 -: 12 Март 2012, 17:28:07 »

Зависи от глинения съд, ако е гледжосан(лакиран) няма да мухляса, ама иначе влагата може да се пропие и да хванеш някакви плесени. Забелязал съм, че керамичните ми панички за вода при животните се замърсяват много по-бързо от другите и стават на петна, които не се мият. Ако търсиш естетика се продават подобни съуражения със същата функция само, че е изработено от някаква смола и не мухлясва. Прилича на камък има дупка за вход и отгоре е с капаче.
Активен

Starskreem
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 127

« Отговор #1475 -: 14 Март 2012, 20:03:25 »

Здравейте  Wink. Първо да благодаря за отговора на gshoo. Преди половин час пристигна първото ми геконче : снимки на терариума и гекона-

Благодаря на LUN за гущерчето. Нямам храна в момента и утре ще купувам щурци нали не е проблем да постои малко гладно?
Активен

Единственото предсказуемо нещо в живота е, че той е непредсказуем! Smiley
denislav
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 61

« Отговор #1476 -: 14 Март 2012, 20:09:16 »

Честито(дано да ме поканиш да го видя)много се радвам че си намери прекрасно е и дано дълги години много да те радва.Ако искаш пиши ми на лични да ти кажа аз от къде от Варна си купувам щурчета изгодно. Wink Smiley
Поздрав:Деньо
Активен

По Земята Кръв Се Лей и Смъртта Зловещо Пей ... Падат Черепи И Кости ... Мрът Чалгари Прости !!! Ада Идва На Земята Пристига Сатаната !!! Дяволът Зловещо Псува: "Метал Ще Царува ... !!!
filmaz
4 кожи

Активен Активен

Публикации: 84

« Отговор #1477 -: 15 Март 2012, 01:12:43 »

Първо честито, и 10 дена да не се храни няма нищо да му стане, но не го подлагай на такива условия...
Активен
alleyesonme
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 104

« Отговор #1478 -: 15 Март 2012, 07:29:25 »

Вечер като изгасиш лампата как го отопляваш ?
Активен
doobie
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 116

« Отговор #1479 -: 15 Март 2012, 07:38:23 »

Айде да се похваля  Write

Активен
Страници: 1 ... 72 73 [74] 75 76 ... 79   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC