Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« -: 27 Септември 2009, 11:09:49 » |
|
Един от придружителите на г-н ДебелаКълка е този юноша (люпен април). Всъщност най-вероятно е млада дама. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
teraristic
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #1 -: 14 Октомври 2009, 18:26:16 » |
|
Страхотен/Страхотна е!  ПП. А защо тези гекони се са толкова популярно в нашата страна?Гледам че в други страни са даже често срещани в хобито.Или се лъжа 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: 15 Октомври 2009, 14:47:28 » |
|
Да прав си. При нас и наоколо (Швейцaрия, Австрия, Германия, Италия, Франция) са толкова разпространени в тераристиката както леопардовите гекони. Има все повече селекционери на тези гекони така че вече и цената им много се пониши. Oчудих се като разбрах, че в България не се срещат много в терариумите.
|
|
|
|
|
Активен
|
Докато има хора които мислят, че животните не чувстват, ще има животни които чувстват как хората не мислят.
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #3 -: 15 Октомври 2009, 19:32:13 » |
|
Цената им е все още твърде висока за БГ тераристите. Предполагам, че по-горната хубавица е единствената за сега.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #4 -: 25 Април 2010, 13:03:49 » |
|
Един от момъците ми:  снимка pyroman
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Lambretta
4 кожи
Неактивен
Публикации: 70
|
 |
« Отговор #5 -: 15 Септември 2011, 04:16:41 » |
|
Бебо 1: Бебо 2:
Моля, да се спазват правилата за публикуваните изображения!
Админ.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
100yan
11 кожи
Неактивен
::: Geckoholic :::
|
 |
« Отговор #6 -: 15 Септември 2011, 04:35:09 » |
|
Честито, много са готини!  Виждам, че едно от малките отива към арлекин (или греша/ снимка 5)? Какви са родителите?
|
|
|
|
|
Активен
|
Eublepharis macularius: 9.15.0.0 [HTCT, SHTCT/B., Emerine, Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole]; Pachydactylus turneri: 2.4.0.2; Paroedura pictus: 1.2.2.0; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.2.0.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]; Teratoscincus roborowskii: 1.1.0.0
|
|
|
Lambretta
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: 15 Септември 2011, 04:41:28 » |
|
Честито, много са готини!  Виждам, че едно от малките отива към арлекин (или греша/ снимка 5)? Какви са родителите? А аз си мислих, че само аз съм будна по това време  Ами от 1 до 6 е все един и същ гекон. Просто е "fired up" както му казват. Не съм виждала майката, но мисля, че е арлекин, а бащата е ярко жълт без окраска. До колкото знам първото бебе е морф "флейм", а другото подозирам, че ще стане като бащата. Нямам търпение да поотраснат и да разбера какъв пол са и най-после да ги кръстя 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
JVJ
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: 15 Септември 2011, 09:05:44 » |
|
Големи сладури са 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Xaruno
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: 15 Септември 2011, 10:25:11 » |
|
По-трудни ли са от леопардовите?
|
|
|
|
|
Активен
|
CHI MO NAMIDA MO NAI
|
|
|
jimmy
8 кожи
Активен
|
 |
« Отговор #10 -: 15 Септември 2011, 14:00:28 » |
|
Браво, стрархотни са! Да са живи и здрави и поздравления за поколението! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Lambretta
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: 15 Септември 2011, 15:07:54 » |
|
Ами..не бих казала, че са трудни за гледане, просто изискват определени условия. Аз лично не бих ги заменила за никой друг гекон! Абсолютно удоволствие да ти се разхождат из ръката със залепващите си крачета и още повече да ги наблюдаваш как спят и ловуват. Позицийте, в които спят са уникални  Пиши ми лично ако те интересува нещо конкретно, иначе има много информация из интернет (по-честото им английски име е crested geckos) Поколението не е мое, купих ги бебоци и сега си търся червен или далматинец.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
100yan
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: 05 Ноември 2011, 19:47:33 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
Eublepharis macularius: 9.15.0.0 [HTCT, SHTCT/B., Emerine, Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole]; Pachydactylus turneri: 2.4.0.2; Paroedura pictus: 1.2.2.0; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.2.0.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]; Teratoscincus roborowskii: 1.1.0.0
|
|
|
Lambretta
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: 07 Ноември 2011, 17:02:32 » |
|
Хубави линкчета, но като цяло няма пълен списък с морфи... За доста може да се спори, а и при този вид гекони, генетичните белези са не винаги наследени, което пък е изумително Ето го моят бандит снощи. За съжаление камерата не успя да покаже цветовете, такива каквито бяха   А ето ги и моите лични фаворити. Тези гекони са в така наречената "fired up" фаза. Не са мои. Морф Хелуин  Морф "Екстремно рус харлекин"  Намалих размера на снимките, но фотобъкет-а не отразява промяната веднага поради някаква причина...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
100yan
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #14 -: 07 Ноември 2011, 20:38:00 » |
|
Хубави линкчета, но като цяло няма пълен списък с морфи... За доста може да се спори, а и при този вид гекони, генетичните белези са не винаги наследени, което пък е изумително Ето го моят бандит снощи. За съжаление камерата не успя да покаже цветовете, такива каквито бяха  Привет, Lambretta, Да, странно е, че този вид е доста разпространен в терариумни условия, но за него няма толкова изобилно инфо по отношение на морфите както при леопардовите...  Яко се запалих по вида и в момента се образовам в негова чест, за съжаление напоследък свободното ми време е почти никакво... Не ми стана ясно какво имаш предвид под това, че "генетичните белези са невинаги унаследени" - ако са генетични, би трябвало да се унаследяват, макар и непроявени. Това, което също е интересно относно фенотипа е, че адски много (понякога на 100%) си променят външният вид според настроението, периода на денонощието, възрастта. Иначе твоето геконче има страхотно излъчване: сигурна ли си, че е мъжкар - поне от снимката не му личи? Хелуинчето и Супер блондито на останалите снимки също са великолепни! Аз засега мога да се похваля само с Yellow Patternless & Red Tiger, но снимки по-нататък. Моите засега ги захранвам само с щурци, но искам да им обогатя менюто и с плодове. Искам да попитам, понеже имаш повече опит с вида: като им се дават месести плодове, принципно колко големи са парченцата спрямо главата на животинката или задължително се прави пюре?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Lambretta
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #15 -: 09 Ноември 2011, 03:28:01 » |
|
Главният проблем е наистина, че всички гекончета са много различни едно от друго. Могат да бъдат различна шарка, но да се съди по това как fire up-ват  , за да се определи морф. Но като цяло е наистина трудно, защото всички са много индивидуални. За някои също така може и да се спори, някои биха ги определили по един начин, други по друг. А за генетичните белези аз не се изразих правилно. Рядко мъниците са копия на родителите, освен ако не са един и същи морф и пак няма гаранция. Примерно този фъстък на снимката, майка му е харлекин, а бащата е Yellow Patternless, а малкото е морф Флейм. Та...много е трудно да се определи какво ще се покаже от яйцата. Да, наистина е уникално да наблюдаваш промяната в цветовете им  При моите забелязвам, че е главно при промяна на температурата и светлината, но наистина смело казвам, че са единственият вид животинки, които мога да стоя и гледам с часове, дори да не правят нищо. Сякаш не са от тази планета  А гекончето на снимката е още малко, за да му определя пола, но аз си му казвам "той", макар тайно да се надявам да е момиченце  Трябва да качиш снимки на твоите. Мъжки и женски ли са? А за плодовете, какви точно имаш в предвид? Принципно е най-добре да са на каша, понеже те само ближат и не биха лапнали парчета плод. Принципно използвам банан и просто го натискам с лъжица докато стане на пюре. Но е хубаво ако им даваш само плод да добавяш калций и там. Аз лично им купувам "пълната диета" и добавям банан и калций към нея. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
100yan
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #16 -: 11 Ноември 2011, 06:49:17 » |
|
наистина смело казвам, че са единственият вид животинки, които мога да стоя и гледам с часове, дори да не правят нищо. Сякаш не са от тази планета  Макар да може да се тълкува като "изневяра" към леопардовите  , съм склонен абсолютно да се съглася с теб!  Трябва да качиш снимки на твоите. Мъжки и женски ли са?
100% ще кача снимки, но засега просто нямам никакво време, а и до местенето на новото място (което се надявам да се случи съвсем скоро) са във временни квартири. Едното е 100% момче, другото е по-малко и върви като момиче засега, но не мога все още да кажа със сигурност. Силно се надявам да излязат чифт. А за плодовете, какви точно имаш в предвид? Принципно е най-добре да са на каша, понеже те само ближат и не биха лапнали парчета плод. Принципно използвам банан и просто го натискам с лъжица докато стане на пюре. Но е хубаво ако им даваш само плод да добавяш калций и там. Аз лично им купувам "пълната диета" и добавям банан и калций към нея.  Ясно, мерси за инфото. Честно да си кажа не си представях, че се хранят всеки ден от ръка. Иначе са много спокойни животинки. Всъщност моите хапват банан, но по малко и основно лапат щурчета, които си ловят сами. Да им купувам специализирана храна не съм се замислял, а и не знам ако въобще мога да намеря на нашия пазар в къкво състояние ще е. Виж, R. auriculatus-ите ми кльопат банани като невидели... но това в друга тема да не ядосам някой модератор 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
100yan
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #17 -: 23 Ноември 2011, 20:15:19 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
jimmy
8 кожи
Активен
|
 |
« Отговор #18 -: 26 Ноември 2011, 18:18:43 » |
|
Пак обра точките... 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Lambretta
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #19 -: 03 Март 2012, 06:07:52 » |
|
Предварително казвам, намалих снимките на 800 х 600, но Photobucket не отразява промените веднага, не знам защо  Извинявам се за късният отговор, чак сега видях снимките! Страхотни са, особено втората е много сладка. Ето и малко по-хубави на моите, hope you like  : Малкият ми момък, 17гр.  Наскоро определената женска, 13гр.  Женска, 32гр.  И любимката ми, 35гр.    
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|