Гост
24 Май 2012, 10:56:16
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Избор на скорпион  (Прочетена 1282 пъти)
peshko_
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 48

« -: 28 Септември 2009, 19:24:44 »

Искам да питам кой скорпион е добре за първи,от малко в террариум ли да го слагам,субстрат,температура,влажност,храна най-важните работи.Питам,защото не намирам информация отностно гледане на скорпиони(по-подробна) а искам да си взема.
Активен
teraristic
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 238

« Отговор #1 -: 28 Септември 2009, 19:30:27 »

http://www.zoo-info.org/articulated/scorpiones/pandinus_imperator.html Scorpion
Активен

ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1102

Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!

« Отговор #2 -: 28 Септември 2009, 19:31:13 »

Прегледай темите в форума и реши какво иская. После идва ред на отговорите Wink Има прекалено много видове, които стават за 1 скорп, въпроса е в твоят вкус.
Активен
peshko_
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 48

« Отговор #3 -: 28 Септември 2009, 19:39:44 »

Най-вероятно ще е императорския,защото пише,че не е агресивен и се намира по-лесно и не е толкова силно отровен.
Активен
Taratonko
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 170

« Отговор #4 -: 29 Септември 2009, 18:25:40 »

Вземи си някакъв Heterometrus (spinifer, laoticus, mysorensis, scaber). Много са лесни за отглежадане. Аз започнах с такъв.

Тепмература: 24-27 C
Влажност: 85-90%
Субстрат: Най-добре в кокосов
Храна: Скакалци, паяци, брашнени червеи и др. насекоми
Активен
XxMaNexX
Баннат
4 кожи
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 74

« Отговор #5 -: 29 Октомври 2009, 17:56:03 »

Да, ти почна и после го превърна в парашутист-камикадзе  Laugh
Вземи си някой слабо отровен и по-малко агресивен вид това само мога да кажа  Wink
Например можеш да си купиш хатерометрус  Smiley Но избора е изцяло твой ,естествено .
Ако си вземеш горски (като хетерометрус) му наслагай доста растения за да му поддържат влажност.Трябва да му е доста влажно и температурата да е около 20-25С. Но от друга страна ако си вземеш пустинен вид не му поддържай висока влажност ,напротив гледай да е ниска.Високата температура естествено трябва да е задължителна. Около 30-32С мисля ,че е добре ,но вечерно време трябва леко да поспадне ,защото все пак в пустините има високи температурни амплитуди . Вечерно време да му е около 28-30С.
Активен

до кога съм баннат ? Huh?
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 695

̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿

« Отговор #6 -: 30 Октомври 2009, 10:19:54 »

Да бе и на мене ми е много чудно, защо очевидно, като не му е приятно на животинчето да се пипа, трябва да се вади и тормози. Като цяло скорпионите се отглеждат лесно, било то "горски" или "пустинни". Според мене пустинните, се отглеждат по-лесно, защото не следиш за влагата, не хващат акари от хранителните остатъци, защото е сухо Wink А това, че някой са доста агресивни и отровни, просто няма да пипаш и всичко е наред! Това да не е кученце, че ще го избираме дали е агресивно или не, това е животно, което не обича да го галят, чешат, целуват, пипат и каквото и да са там изблици на чувства.
Активен

alleyesonme
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 104

« Отговор #7 -: 14 Ноември 2011, 14:39:36 »

Здравейте, исках да си гледам някое екзотично животно и накрая се спрях на скорпион Smiley.
От всичката изчетена информация разбрах, че като за начало са подходящи Heterometrus Spinifer и Pandinus Imperator.
Въпроса е кой от двата да избера ? Знам че и двата живеят в еднаква среда и се отглеждат почти еднакво, но все пак  ще са ми полезни всички дреболии за отглеждането Smiley. Благодаря предварително Smiley

ПП Знам, че хетерометруса е агресивен и не позволява държане в ръце, но това не е проблем за мен, ако се гледа по-лесно.

Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC