Гост
10 Февруари 2012, 18:33:36
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: UV осветление  (Прочетена 4057 пъти)
vladdark
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 524

« Отговор #20 -: 25 Януари 2008, 10:08:50 »

Демек тази 10.0 я махам от костенурките и хоп-на хамитата  Wonder
Ами ако им се довериме 100% - да :    Fluorescent bulbs lose their UV radiation
and approximately 50% of their lighting output quality within one
year .   
Като става дума за 10-12 часа работа на денонощие.
Активен

Ще крещя...
StormaR
VIP потребител
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #21 -: 25 Януари 2008, 23:24:38 »

да добра идея... на4и тия 10.0 може да се ползват 2 години Smiley
Активен

Chamaeleo  calyptratus 1.0.0 :: Eublepharis macularius 1.1.0 :: Hemidactylus frenatus 1.1.0 :: Gekko vittatus 1.0.0 :: Grammostola aureostriata 0.1.0 :: Grammostola rosea 1.0.0 :: Grammostola sp.formosa 1.0.0
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2913

terraristic.net

« Отговор #22 -: 28 Януари 2008, 00:34:02 »

Явно не, пише, че изгубват УВ лъчението си и около 50 процента от качеството на светлината.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Foster
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 12

« Отговор #23 -: 05 Март 2010, 09:54:06 »

Има ли някакво правило при поставянето на осветителните тела в съотношение към размера на терариума.
Моя мисля да го направя с размери 100х100х120 см и съм се спрял на ReptiSun™ 5.0 (5 % UVB) като смятам да го комбинирам със следния артикул: .... Питам, понеже на този капак има място за 2 осветителни тела, но се притеснявам, че две такива лампи може да са много.
И още един върпос: каква е разликата между ReptiSun™ 5.0 и Exo Terra Heat Glo (която свети в инфрачервен спектър) и коя е за предпочитане?
Активен
vladdark
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 524

« Отговор #24 -: 05 Март 2010, 10:05:48 »

Exo Terra Heat Glo е за отопление. Не мисля че ще ти свърши работа точно с този капак.
Активен

Ще крещя...
drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 157

« Отговор #25 -: 05 Март 2010, 10:18:50 »

И още един върпос: каква е разликата между ReptiSun™ 5.0 и Exo Terra Heat Glo (която свети в инфрачервен спектър) и коя е за предпочитане?
мод едит: С.И.Г.
Ти сам си си отговорил на въпроса - първата е UV лампа, а втората инфрачервена (за отопление както е писал vladdark).
Относно броя на осветителните тела - не е проблем и две да са (но и една ще свърши работа  Wink ), но гледай да са 5-ици (не 10 или 2%). При терариум с по-голям размер, както смяташ да го правиш, гледай да има клони в близост (до 20-30см) до лампите (УВ и тази за печене).
Активен

Grammostola Pulchra 0.0.2
natstar1
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« Отговор #26 -: 01 Декември 2010, 19:46:23 »

Здравеите всички,днес си купих хами мн съм доволна,въпроса ми е през ноща лампата гаси ли се?
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #27 -: 01 Декември 2010, 20:38:21 »

Да.
Активен

Icaka
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 206

« Отговор #28 -: 10 Септември 2011, 18:55:41 »

Колеги препоръчайте ми някоя не много скъпа лампа на фасунка която да е подходяща за хамелеони. Аз лично се спрях на Exo Terra Sun glo Daylight Spot lamp , но не съм много сигурен дали е подходяща и дали ще осигурява UV-то което е необходимо на хамелеона?! Дават я че излъчва UVA лъчи и за това ме интересува дали е достатъчна или да гледам за друга?
Активен

Правилата!
JVJ
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 128

« Отговор #29 -: 10 Септември 2011, 19:49:15 »

Колеги препоръчайте ми някоя не много скъпа лампа на фасунка която да е подходяща за хамелеони. Аз лично се спрях на Exo Terra Sun glo Daylight Spot lamp , но не съм много сигурен дали е подходяща и дали ще осигурява UV-то което е необходимо на хамелеона?! Дават я че излъчва UVA лъчи и за това ме интересува дали е достатъчна или да гледам за друга?

Exo Terra Repti Glo 5.0 Compact
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #30 -: 10 Септември 2011, 20:16:56 »

След като не излъчва УВБ не е подходяща.
Активен

Icaka
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 206

« Отговор #31 -: 11 Септември 2011, 11:44:09 »

Ок, благодаря за помоща ! Cool
Активен

Правилата!
Starskreem
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 51

« Отговор #32 -: 05 Февруари 2012, 09:55:08 »

Здравейте Smiley.  Виждам , че много отдавна не е писано в темата , но вече не зная какво да правя  Surrender. Търся си УВ лампа във Варна! Проблемът обаче е, че не мога да намеря желаните лампи на exoterra или zoo med на фасунга в моя град. Някой може ли да ми помогне?
Активен
JVJ
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 128

« Отговор #33 -: 05 Февруари 2012, 11:16:13 »

Решението е много просто, поръчваш по интернет.
Активен
Michael
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 40

« Отговор #34 -: 05 Февруари 2012, 16:42:15 »

Здравей Starskreem Smiley. Не е вярно,че няма УВ лампи никъде,има. Даже ти бях казал магазините. На Спартак провери ли магазина? Убеден съм,че там има и ти казах да видиш и там Smiley. Аз лично също от него магазин си  взех УВ лампа на фасунга на Зоо Мед:). Има лампи просто трябва системно да се проверява,като зареждат Smiley. Лек ден Smiley
Активен
Starskreem
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 51

« Отговор #35 -: 05 Февруари 2012, 18:52:47 »

Здравей Michael! Даа каза ми, не казвам , че не ми каза Wink . И ти благодаря за което  Pray  Metal. Тази седмица ще ходя там да проверявам още не съм проверил там и ще ти пиша  Wink. Нямам възможност да поръчам онлайн и затова писах тук. Благодаря ви , че се отзовахте  Pray Metal Pray
Активен
Michael
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 40

« Отговор #36 -: 05 Февруари 2012, 19:41:02 »

Ще намериш УВ лампа,недей да се притесняваш Smiley. Спокойно Smiley. Достатъчно магазини има във Варна и са добре оборудвани,стига да имаш късмет да имат в наличност това,което търсиш Smiley. Другия вариант са онлайн магазините,както ти препоръчаха много от потребителите Smiley. Лека вечер Wink
Активен
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC