vladdark
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #20 -: 25 Януари 2008, 10:08:50 » |
|
Демек тази 10.0 я махам от костенурките и хоп-на хамитата  Ами ако им се довериме 100% - да : Fluorescent bulbs lose their UV radiation and approximately 50% of their lighting output quality within one year . Като става дума за 10-12 часа работа на денонощие.
|
|
|
|
|
Активен
|
Ще крещя...
|
|
|
StormaR
VIP потребител
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #21 -: 25 Януари 2008, 23:24:38 » |
|
да добра идея... на4и тия 10.0 може да се ползват 2 години 
|
|
|
|
|
Активен
|
Chamaeleo calyptratus 1.0.0 :: Eublepharis macularius 1.1.0 :: Hemidactylus frenatus 1.1.0 :: Gekko vittatus 1.0.0 :: Grammostola aureostriata 0.1.0 :: Grammostola rosea 1.0.0 :: Grammostola sp.formosa 1.0.0
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #22 -: 28 Януари 2008, 00:34:02 » |
|
Явно не, пише, че изгубват УВ лъчението си и около 50 процента от качеството на светлината.
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
Foster
1 кожа
Неактивен
|
 |
« Отговор #23 -: 05 Март 2010, 09:54:06 » |
|
Има ли някакво правило при поставянето на осветителните тела в съотношение към размера на терариума. Моя мисля да го направя с размери 100х100х120 см и съм се спрял на ReptiSun™ 5.0 (5 % UVB) като смятам да го комбинирам със следния артикул: .... Питам, понеже на този капак има място за 2 осветителни тела, но се притеснявам, че две такива лампи може да са много. И още един върпос: каква е разликата между ReptiSun™ 5.0 и Exo Terra Heat Glo (която свети в инфрачервен спектър) и коя е за предпочитане?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
vladdark
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #24 -: 05 Март 2010, 10:05:48 » |
|
Exo Terra Heat Glo е за отопление. Не мисля че ще ти свърши работа точно с този капак.
|
|
|
|
|
Активен
|
Ще крещя...
|
|
|
drav4o
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #25 -: 05 Март 2010, 10:18:50 » |
|
И още един върпос: каква е разликата между ReptiSun™ 5.0 и Exo Terra Heat Glo (която свети в инфрачервен спектър) и коя е за предпочитане? мод едит: С.И.Г.
Ти сам си си отговорил на въпроса - първата е UV лампа, а втората инфрачервена (за отопление както е писал vladdark). Относно броя на осветителните тела - не е проблем и две да са (но и една ще свърши работа  ), но гледай да са 5-ици (не 10 или 2%). При терариум с по-голям размер, както смяташ да го правиш, гледай да има клони в близост (до 20-30см) до лампите (УВ и тази за печене).
|
|
|
|
|
Активен
|
Grammostola Pulchra 0.0.2
|
|
|
natstar1
Ларва
Неактивен
Публикации: 1
|
 |
« Отговор #26 -: 01 Декември 2010, 19:46:23 » |
|
Здравеите всички,днес си купих хами мн съм доволна,въпроса ми е през ноща лампата гаси ли се?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #27 -: 01 Декември 2010, 20:38:21 » |
|
Да.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Icaka
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #28 -: 10 Септември 2011, 18:55:41 » |
|
Колеги препоръчайте ми някоя не много скъпа лампа на фасунка която да е подходяща за хамелеони. Аз лично се спрях на Exo Terra Sun glo Daylight Spot lamp , но не съм много сигурен дали е подходяща и дали ще осигурява UV-то което е необходимо на хамелеона?! Дават я че излъчва UVA лъчи и за това ме интересува дали е достатъчна или да гледам за друга?
|
|
|
|
|
Активен
|
Правилата!
|
|
|
JVJ
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #29 -: 10 Септември 2011, 19:49:15 » |
|
Колеги препоръчайте ми някоя не много скъпа лампа на фасунка която да е подходяща за хамелеони. Аз лично се спрях на Exo Terra Sun glo Daylight Spot lamp , но не съм много сигурен дали е подходяща и дали ще осигурява UV-то което е необходимо на хамелеона?! Дават я че излъчва UVA лъчи и за това ме интересува дали е достатъчна или да гледам за друга?
Exo Terra Repti Glo 5.0 Compact
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #30 -: 10 Септември 2011, 20:16:56 » |
|
След като не излъчва УВБ не е подходяща.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Icaka
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #31 -: 11 Септември 2011, 11:44:09 » |
|
Ок, благодаря за помоща ! 
|
|
|
|
|
Активен
|
Правилата!
|
|
|
Starskreem
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #32 -: 05 Февруари 2012, 09:55:08 » |
|
Здравейте  . Виждам , че много отдавна не е писано в темата , но вече не зная какво да правя  . Търся си УВ лампа във Варна! Проблемът обаче е, че не мога да намеря желаните лампи на exoterra или zoo med на фасунга в моя град. Някой може ли да ми помогне?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
JVJ
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #33 -: 05 Февруари 2012, 11:16:13 » |
|
Решението е много просто, поръчваш по интернет.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Michael
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #34 -: 05 Февруари 2012, 16:42:15 » |
|
Здравей Starskreem  . Не е вярно,че няма УВ лампи никъде,има. Даже ти бях казал магазините. На Спартак провери ли магазина? Убеден съм,че там има и ти казах да видиш и там  . Аз лично също от него магазин си взех УВ лампа на фасунга на Зоо Мед:). Има лампи просто трябва системно да се проверява,като зареждат  . Лек ден 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Starskreem
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #35 -: 05 Февруари 2012, 18:52:47 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Michael
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #36 -: 05 Февруари 2012, 19:41:02 » |
|
Ще намериш УВ лампа,недей да се притесняваш  . Спокойно  . Достатъчно магазини има във Варна и са добре оборудвани,стига да имаш късмет да имат в наличност това,което търсиш  . Другия вариант са онлайн магазините,както ти препоръчаха много от потребителите  . Лека вечер 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|