Гост
24 Май 2012, 11:12:09
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Летящ гекон (Ptychozoon kuhli)  (Прочетена 13593 пъти)
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #80 -: 30 Ноември 2008, 01:51:08 »

Геконите се гледат на УВ по препоръка на Рости. Между другото преди да им се сложи лампата не си и помисляха да снасят айца. След като Любо сложи лампата снесоха яйца, след това още едни, но за жалост ги изядоха. Затова препоръчвам когато снесат яйцата да се затварят с кутия. Надявам се, че първите яйца ще се излюпят скоро Smiley

Изтрих мненията, които не са по темата и некомпетентните мнения.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
tsankoz
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 190

« Отговор #81 -: 16 Декември 2008, 18:09:36 »

Ето днешни снимки на яйцата... Струват ли ви се наред или почват да се скапват?

Активен

Smiley
tsankoz
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #82 -: 19 Декември 2008, 14:44:05 »

Малко снимки на геконите Smiley Скорто очаквайте и малко снимки от вчерашния им секс Smiley

Активен

Smiley
tsankoz
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #83 -: 28 Декември 2008, 21:35:10 »

Едно то яйцата се излюпии..... Smiley За съжаление не е от първите две яйца(който съм снимал и съм постнал по-горе), а от втората двойка.. Надявам се и второто яйце да се излюпи. Също така една от геконките снесе още две яйца на 26.12. Незнам дали някой гледа темата, но мислите ли, че трябва още да се надявам първата двоика яйца да се излюпят? Скоро ще има и снимка на малкото геки, даже се надявам да ви покажа снимки и на неговото братче(или сестриче) Smiley

P.S. И от второто яйце се излюпи едно малко сладко геконче Smiley
Активен

Smiley
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #84 -: 28 Декември 2008, 23:12:22 »

Честито  Applause

Одавна ги чакаме тези малчугани Smiley  След като се излюпиха от вторите яйца не храня големи надежди за първите. Но важното е, че започнаха да се множат. Чакаме с нетърпение снимки на гекончетата Smiley
Активен

gogo
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 298

« Отговор #85 -: 29 Декември 2008, 00:29:47 »

Първите хич не ги и чакай  Sad При кадифените ми гекони се случва нерядко.Най-често се получава,когато женските не са били добре захранени и/или имат калциев недостиг.Обикновенно така става в края на размножителния им сезон,когато женските са вече много изтощени от многобройните снасяния или,когато за първи път снасят,след техния внос от чужбина и още не са влезли в кондиция за снасяния.Предполагам,че при теб се е получило последното от изброените  Sorry По-важното е,че сега са наред и живот и здраве,тепърва,ще те радват с нови поколения  Smiley  Thumb up  Smiley
Активен
tsankoz
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #86 -: 31 Декември 2008, 00:20:37 »

Първо благодаря за поздравите. Sorry, че чак сега пиша, но покрай тези празници се скъсах от работа Smiley Първите яйца ще си стоят там, а ако не се излюпят  здраве да е. Айде сега малко снимки на мъниците.... Photo

В момента съм ги отделил от големите в една кутия, която стой в терариума на големите за да мога да ги отглеждам в еднакви условия. Искам да ви попитам кога е нормално да започнат да ядат? Вчера им сложих 4-5 малки щурчета, но те дори не им обръщат внимание.
Активен

Smiley
jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 325

« Отговор #87 -: 31 Декември 2008, 11:00:21 »

Не знам дали и при летящите е така, но леопардовите трябва да си изядът 1-вата кожа (добре е да се изчака да се изходят) и чак тогава да се нахранят.
Активен
tsankoz
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #88 -: 09 Януари 2009, 00:06:16 »

Гекончетата са добре и живи. Пуснал съм им малки (ноеородени) щурчета, но не ги ядат. Все пак едното е по пораснало и сега е по-едро от другото. В момента са двете заедно, но се замислям дали да не ги разделя. Също така както споменах по-горе кутията им е в терариума на големите и се чудя дали те не ги стресират. Вие какво мислите?
Активен

Smiley
tsankoz
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #89 -: 11 Януари 2009, 14:19:08 »

За съжаление днес сутринта намерих едното умряло  Priest Cry И докъто го изкарвах другото изкочи и едната геконка го залапа..обаче след доста борба с пинсетата го пусна и то оцеля. Сега е добре и ходи, но не си мърда двата задни крака и опашката му е наполовина. За опашката знам, че ще се регенирира, но крачетата дали ще могат да се оправят?
Активен

Smiley
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #90 -: 11 Януари 2009, 19:01:23 »

Много кофти случка Sad Май е по-добре да отделяш малките след като се излюпят и съдът да не е при възрастните. Хубаво е да ги гледаш в отделни кутии за да следиш дали се хранят и ако не се хранят да ги храниш принудително. Аз така правя с новоизлюпените, независимо от какъв вид са.
Активен

hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #91 -: 11 Януари 2009, 19:09:11 »

Ти как така заедно ли с възрастните ги гледаше,че стана това?  Wonder
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #92 -: 11 Януари 2009, 19:12:40 »

Ти как така заедно ли с възрастните ги гледаше,че стана това?  Wonder

Също така както споменах по-горе кутията им е в терариума на големите и се чудя дали те не ги стресират.
Активен

tsankoz
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #93 -: 11 Януари 2009, 20:20:50 »

Много кофти случка Sad Май е по-добре да отделяш малките след като се излюпят и съдът да не е при възрастните. Хубаво е да ги гледаш в отделни кутии за да следиш дали се хранят и ако не се хранят да ги храниш принудително. Аз така правя с новоизлюпените, независимо от какъв вид са.

Вече ще знам да не са там Sad Лошо, че по този начин го научих... За сега маника е добре и се движи(не смея да барам кутията да не го стресирам допълнително и незнам дали си движи още само предните крака) утре ще му пусна щурчета да видя дали ще яде.
Активен

Smiley
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #94 -: 11 Януари 2009, 20:43:08 »

Абе според мен ако го е захапал голям,няма много голям шанс да се оправи,аз съм гледал летящ гекон голям мъжки и имаше доста остри зъби  Afraid
Активен

exotic_zoo
VIP потребител
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 124

« Отговор #95 -: 12 Януари 2009, 10:05:00 »

Прояждането на малките летящи гекони си е проблем. Желателно е да са настанени в терариум с много укрития и озеленяване. Храненето насила е немислимо!!!! Може и да погълнат, това което си им дал, но стресът след две-три насилствени хранения ще им види сметката.
Иначе, ако всичко е наред, оцеляемоста на малките е нелоша. При мен между 2001 и 2007 са се излюпили петнайсетина малки от които оцеляха 12 (това е от една двойка). Отделен е въпросът за люпимоста на яйцата - тя е ~60% на затворено.
Дано нямаш проблеми със следващите люпила и да напълниш терариумче с малки. Това са едни от най-маниашките гекони...
Активен
tsankoz
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #96 -: 12 Януари 2009, 10:28:20 »

Сега намерих и другото починало Sad  Priest Явно проблема е бил, че са били стресирани от големите около тях. Сега ще направя едно малко терариумче за следващите две, които очаквам. Чудя се дали да не е със субстрат в който да посъдя някакви растение. При малките от този вид задължително ли е да са на салфетка или може и на субстрат?
Активен

Smiley
StormaR
VIP потребител
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #97 -: 15 Януари 2009, 16:02:48 »

Сложи сълфетки и много укрития. Може да не ги виждаш известно време, но това не е проблем. Те като се отпуснат сами ще излезат. Моите не ги бях виждал 3-4 месеца... Само ми се криеха... Ама ела да ги видиш сега... Залепени са на вратичката на терариума и ми се усмихват Smiley
Активен

Chamaeleo  calyptratus 1.0.0 :: Eublepharis macularius 1.1.0 :: Hemidactylus frenatus 1.1.0 :: Gekko vittatus 1.0.0 :: Grammostola aureostriata 0.1.0 :: Grammostola rosea 1.0.0 :: Grammostola sp.formosa 1.0.0
tsankoz
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #98 -: 18 Февруари 2009, 12:46:46 »

Вече имам още 2 яйца снесени преди 5 дни Smiley До месеь очаквам първите две да се излюпят и за това искам да ме посъветвате как да се грижа за малките гекита след като се излюпят...
Активен

Smiley
StormaR
VIP потребител
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #99 -: 18 Февруари 2009, 20:38:05 »

Браво на твоите гекони. Моите не са снасяли от доста време. Явно калция им е малко... ама да видим.
Активен

Chamaeleo  calyptratus 1.0.0 :: Eublepharis macularius 1.1.0 :: Hemidactylus frenatus 1.1.0 :: Gekko vittatus 1.0.0 :: Grammostola aureostriata 0.1.0 :: Grammostola rosea 1.0.0 :: Grammostola sp.formosa 1.0.0
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC