Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #80 -: 30 Ноември 2008, 01:51:08 » |
|
Геконите се гледат на УВ по препоръка на Рости. Между другото преди да им се сложи лампата не си и помисляха да снасят айца. След като Любо сложи лампата снесоха яйца, след това още едни, но за жалост ги изядоха. Затова препоръчвам когато снесат яйцата да се затварят с кутия. Надявам се, че първите яйца ще се излюпят скоро  Изтрих мненията, които не са по темата и некомпетентните мнения.
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
tsankoz
6 кожи
Неактивен
Публикации: 190
|
 |
« Отговор #81 -: 16 Декември 2008, 18:09:36 » |
|
Ето днешни снимки на яйцата... Струват ли ви се наред или почват да се скапват?  
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
tsankoz
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #82 -: 19 Декември 2008, 14:44:05 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
tsankoz
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #83 -: 28 Декември 2008, 21:35:10 » |
|
Едно то яйцата се излюпии.....  За съжаление не е от първите две яйца(който съм снимал и съм постнал по-горе), а от втората двойка.. Надявам се и второто яйце да се излюпи. Също така една от геконките снесе още две яйца на 26.12. Незнам дали някой гледа темата, но мислите ли, че трябва още да се надявам първата двоика яйца да се излюпят? Скоро ще има и снимка на малкото геки, даже се надявам да ви покажа снимки и на неговото братче(или сестриче)  P.S. И от второто яйце се излюпи едно малко сладко геконче 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #84 -: 28 Декември 2008, 23:12:22 » |
|
Честито  Одавна ги чакаме тези малчугани  След като се излюпиха от вторите яйца не храня големи надежди за първите. Но важното е, че започнаха да се множат. Чакаме с нетърпение снимки на гекончетата 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gogo
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #85 -: 29 Декември 2008, 00:29:47 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
tsankoz
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #86 -: 31 Декември 2008, 00:20:37 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
jimmy
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #87 -: 31 Декември 2008, 11:00:21 » |
|
Не знам дали и при летящите е така, но леопардовите трябва да си изядът 1-вата кожа (добре е да се изчака да се изходят) и чак тогава да се нахранят.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
tsankoz
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #88 -: 09 Януари 2009, 00:06:16 » |
|
Гекончетата са добре и живи. Пуснал съм им малки (ноеородени) щурчета, но не ги ядат. Все пак едното е по пораснало и сега е по-едро от другото. В момента са двете заедно, но се замислям дали да не ги разделя. Също така както споменах по-горе кутията им е в терариума на големите и се чудя дали те не ги стресират. Вие какво мислите?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
tsankoz
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #89 -: 11 Януари 2009, 14:19:08 » |
|
За съжаление днес сутринта намерих едното умряло  И докъто го изкарвах другото изкочи и едната геконка го залапа..обаче след доста борба с пинсетата го пусна и то оцеля. Сега е добре и ходи, но не си мърда двата задни крака и опашката му е наполовина. За опашката знам, че ще се регенирира, но крачетата дали ще могат да се оправят?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #90 -: 11 Януари 2009, 19:01:23 » |
|
Много кофти случка  Май е по-добре да отделяш малките след като се излюпят и съдът да не е при възрастните. Хубаво е да ги гледаш в отделни кутии за да следиш дали се хранят и ако не се хранят да ги храниш принудително. Аз така правя с новоизлюпените, независимо от какъв вид са.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #91 -: 11 Януари 2009, 19:09:11 » |
|
Ти как така заедно ли с възрастните ги гледаше,че стана това? 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #92 -: 11 Януари 2009, 19:12:40 » |
|
Ти как така заедно ли с възрастните ги гледаше,че стана това?  Също така както споменах по-горе кутията им е в терариума на големите и се чудя дали те не ги стресират.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
tsankoz
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #93 -: 11 Януари 2009, 20:20:50 » |
|
Много кофти случка  Май е по-добре да отделяш малките след като се излюпят и съдът да не е при възрастните. Хубаво е да ги гледаш в отделни кутии за да следиш дали се хранят и ако не се хранят да ги храниш принудително. Аз така правя с новоизлюпените, независимо от какъв вид са. Вече ще знам да не са там  Лошо, че по този начин го научих... За сега маника е добре и се движи(не смея да барам кутията да не го стресирам допълнително и незнам дали си движи още само предните крака) утре ще му пусна щурчета да видя дали ще яде.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #94 -: 11 Януари 2009, 20:43:08 » |
|
Абе според мен ако го е захапал голям,няма много голям шанс да се оправи,аз съм гледал летящ гекон голям мъжки и имаше доста остри зъби 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
exotic_zoo
VIP потребител
5 кожи
Неактивен
Публикации: 124
|
 |
« Отговор #95 -: 12 Януари 2009, 10:05:00 » |
|
Прояждането на малките летящи гекони си е проблем. Желателно е да са настанени в терариум с много укрития и озеленяване. Храненето насила е немислимо!!!! Може и да погълнат, това което си им дал, но стресът след две-три насилствени хранения ще им види сметката. Иначе, ако всичко е наред, оцеляемоста на малките е нелоша. При мен между 2001 и 2007 са се излюпили петнайсетина малки от които оцеляха 12 (това е от една двойка). Отделен е въпросът за люпимоста на яйцата - тя е ~60% на затворено. Дано нямаш проблеми със следващите люпила и да напълниш терариумче с малки. Това са едни от най-маниашките гекони...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
tsankoz
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #96 -: 12 Януари 2009, 10:28:20 » |
|
Сега намерих и другото починало  Явно проблема е бил, че са били стресирани от големите около тях. Сега ще направя едно малко терариумче за следващите две, които очаквам. Чудя се дали да не е със субстрат в който да посъдя някакви растение. При малките от този вид задължително ли е да са на салфетка или може и на субстрат?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
StormaR
VIP потребител
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #97 -: 15 Януари 2009, 16:02:48 » |
|
Сложи сълфетки и много укрития. Може да не ги виждаш известно време, но това не е проблем. Те като се отпуснат сами ще излезат. Моите не ги бях виждал 3-4 месеца... Само ми се криеха... Ама ела да ги видиш сега... Залепени са на вратичката на терариума и ми се усмихват 
|
|
|
|
|
Активен
|
Chamaeleo calyptratus 1.0.0 :: Eublepharis macularius 1.1.0 :: Hemidactylus frenatus 1.1.0 :: Gekko vittatus 1.0.0 :: Grammostola aureostriata 0.1.0 :: Grammostola rosea 1.0.0 :: Grammostola sp.formosa 1.0.0
|
|
|
tsankoz
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #98 -: 18 Февруари 2009, 12:46:46 » |
|
Вече имам още 2 яйца снесени преди 5 дни  До месеь очаквам първите две да се излюпят и за това искам да ме посъветвате как да се грижа за малките гекита след като се излюпят...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
StormaR
VIP потребител
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #99 -: 18 Февруари 2009, 20:38:05 » |
|
Браво на твоите гекони. Моите не са снасяли от доста време. Явно калция им е малко... ама да видим.
|
|
|
|
|
Активен
|
Chamaeleo calyptratus 1.0.0 :: Eublepharis macularius 1.1.0 :: Hemidactylus frenatus 1.1.0 :: Gekko vittatus 1.0.0 :: Grammostola aureostriata 0.1.0 :: Grammostola rosea 1.0.0 :: Grammostola sp.formosa 1.0.0
|
|
|
|