Гост
10 Февруари 2012, 17:19:42
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Летящ гекон (Ptychozoon kuhli)  (Прочетена 12779 пъти)
tsankoz
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 190

« Отговор #100 -: 18 Февруари 2009, 22:38:54 »

Ами мъжкия е доста палав Smiley Като загася осветлението и веднага почва да гони женските. Само проблема е че е доста малък и страхлив, но явно си върши работа добре:) Геконката, която снесе преди 2 месеца пак е доста дебеличка.... Smiley

ЕДИТ на 22.02.2009- Вчера намерих още 2 яйца Smiley С тях яйцата стават общо 6!
Активен

Smiley
tsankoz
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #101 -: 11 Март 2009, 09:30:57 »

Здравейте,
 вчера вечерта се излюпи едно от яйцата ми. Искам да попитам възможно ли е другото да се излюпи след 2-3 дена или щом не са се излюпили заедно няма шанс?
Активен

Smiley
WESTMAN
6 кожи

Активен Активен

Публикации: 156

« Отговор #102 -: 11 Март 2009, 20:31:21 »

Има шанс не е задължително да се родят по едно и също време.
Активен

Eublepharis macularius: 1.1.1
tsankoz
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #103 -: 13 Март 2009, 11:13:20 »

Ще видим. То това малко избърза и се излюпи след около 74-75 дена, другото може да си изчака 3те месеца:) Сега мисля да му купя бели червей и да го захраня с тях. Миналите пробвах със съвсем малки щурци, но не ядяха. Иначе в момента има купичка с вода, която откри и веднага пийна от нея. Също така сега видях и че се е изакало, което много ме радва. Ако имате съвети за отглеждането му ще съм радостен да ги чуя Smiley
Активен

Smiley
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #104 -: 13 Март 2009, 11:57:01 »

С белия червей много сигурно ще ги затриеш. Захранват се само с новоизлюпени щурци, ако имаш възможност и с дрозофили с рудиментарни криле.
Активен

hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #105 -: 13 Март 2009, 13:37:56 »

Цанкоз поизчакай малко преди да ги захранеш да минат 3-4 дена след това пробвай.Само с малки щурчета!Не си помисляй да им даваш бели червеи.
Активен

subversive
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 60

« Отговор #106 -: 20 Март 2009, 16:07:46 »

Какво става като им дадеш бели червеи? На голям има ли проблем да му се дават такива червеи???
Активен

Absentem laedit, qui cum ebrio litigat
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #107 -: 20 Март 2009, 17:25:58 »

какво става като им дадеш бели червеи? на голям има ли проблем да му се дават такива червеи???
Имат два нокътя с които могат да разкъсат храносмилателния тракт както на малки животни така и на големи. Имат голямо съдържание на мазнини и не са качествена храна.
Активен

subversive
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #108 -: 20 Март 2009, 17:33:40 »

Значи не стават и за големите.. Пфф.. В тях ми беше надеждата в случай че стане нещо с щурците  Sad Sad

Активен

vladdark
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 524

« Отговор #109 -: 20 Март 2009, 19:30:08 »

Винаги може "да не стане " със щурците. Фалове бол. Но винаги има алтернатива докато се набавят.
 Суб, за един гекон няма смисъл да държиш цял щуркарник. Или си намери редовна сигурна доставка, съпроводена от бекъп, или си вземи повече животни Smiley Щурци се гледат лесно. Стига да има файда.
Активен

Ще крещя...
subversive
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #110 -: 23 Март 2009, 11:56:40 »

Аами на мен идеята ми беше да си позавъдя малко щурчета преди да си взема гекона, понеже във Велико Търново имаше двама, трима човека, които развъждаха и казаха че щурците им са измрели и не могат да ги завъдят. А в моя град да намериш щурци в зоомагазин е почти невъзможно.. Умряла работа  Crazy А за повечето животинки.. За първи път ще ми е да гледкам гекон и искам да видя как ще е.. Smiley
Активен

tsankoz
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #111 -: 12 Юни 2009, 13:47:43 »

Вече е време за хвалене Smiley Гекончето, което се излюпи на 11 Март вече стана на 3 месеца...Доста трудно го отгледах, но важното е че е живо. За съжаление другото яйце не се излюпи и като го счупих имаше само сивкатва течност, което ме навежда на мисълта, че не е било уплодено.  Имам и още 4 гекона на по месец и 10-15 дни, който са страшно бързи и луди. Имам и два гекона родени преди 4 дена и чакам до няколко дена още две яйца да се излюпят. Проблем при малките е че понякога се хапят и си късат върховете на опашките. При по-старите не го видях, но на най-новите станах свидетел на случката. Чудя се дали да не ги отглеждам по отделно? Скоро мисля да пусна и малко снимки Smiley
Активен

Smiley
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #112 -: 13 Юни 2009, 09:59:26 »

Отглеждай ги поотделно.
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2913

terraristic.net

« Отговор #113 -: 15 Юни 2009, 08:52:25 »

Аз пък бих ги гледал заедно, но с доста по-обилна храна. Естествено трябва да има само един мъжки.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
tsankoz
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #114 -: 15 Юни 2009, 11:00:05 »

И аз ги гледам заедно, даже сега съм сложил 5те големи в една кутия. За съжаление са прекалено малки за да може да се разбере кой е мжки и кой не... Това с късането на опашката не е заради храненето, а заради стреса след излюпването. Тогава малките хапят и нападат всичко, което се доближи до тях. Междувременно на 12ти ми се излюпиха още 2 гекончета Smiley
Активен

Smiley
Yanyman
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 31

« Отговор #115 -: 06 Март 2010, 22:30:15 »

От скоро и аз имам такива гекони, но само женската се храни. Мъжкият нищо не яде. Мисля, че още е стресиран, но ме е страх да не умре. Моля дайте съвет.  Surrender
Активен
StormaR
VIP потребител
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #116 -: 09 Март 2010, 11:00:02 »

Слагай само храна и не ги закачай. Стресирали са се от пренасянето! Слагай брашнен червей в паничката и освен червеите слагай и щурци. Единия обича червеи а другия щурци Smiley
Активен

Chamaeleo  calyptratus 1.0.0 :: Eublepharis macularius 1.1.0 :: Hemidactylus frenatus 1.1.0 :: Gekko vittatus 1.0.0 :: Grammostola aureostriata 0.1.0 :: Grammostola rosea 1.0.0 :: Grammostola sp.formosa 1.0.0
Yanyman
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #117 -: 09 Март 2010, 15:39:01 »

Аз така правя, но щурци трудно си намирам и то все на някви цени по 20-25 ст. бройката.... но червеи имам много и ще им давам. Вече като им сложа в чинийката, през нощта омитат всичко! Сега ги чакам само да почнат да се чивтосват евентуално....  Pray
Активен
StormaR
VIP потребител
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #118 -: 09 Март 2010, 17:54:42 »

Идеално. Щом се хранят и аз съм спокоен. Те нощем си похапват на спокойствие Smiley
Активен

Chamaeleo  calyptratus 1.0.0 :: Eublepharis macularius 1.1.0 :: Hemidactylus frenatus 1.1.0 :: Gekko vittatus 1.0.0 :: Grammostola aureostriata 0.1.0 :: Grammostola rosea 1.0.0 :: Grammostola sp.formosa 1.0.0
Yanyman
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #119 -: 10 Март 2010, 00:07:56 »

Хранят се добре. Има нещо обаче, което ми се стори странно. Бях купил щурци и слагах да има винаги. С тях слагах и червеи и всичко овъгаляно в калций. На два пъти обаче хартисваше по 1 щурец, което ме наведе на мисълта, че са сити или поне мъжкият, защото той си пада повече по тях (щурците като не ги изядат и умрат не ги поглеждат, а тези специално седяха няколко дни преди да умрат). Странното е, че хем останаха щурци, хем мъжкият ми изглежда слабичък, особено сравнен с женската (което не знам дали е нормално да е по-слаб от нея). Иначе е много жизнен и всеки път като отворя да сложа храна подскача из вирариума и като цяло си е по-активен от женската, която през деня винаги се крие.  Мисля да слагам повечко щурци, пък дано "заякне" и да почне да си върши работата  Grin
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC