SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« -: 15 Декември 2007, 17:57:00 » |
|
Още като ми го докараха имаше петна по кожата, но си мислих, че ще изчезнат след няколко смeни, но те пък взеха, че станаха по-големи. Това което успях да прочета в Inet единия вариант е пигментация на люспите, което в моя случай се отхвърля на 100%, другото за някакви инфекции, гъбички, за които така и не разбрах как изглеждат...  Според вас какво е и как да го разкарам...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #1 -: 16 Декември 2007, 23:36:49 » |
|
Хайде де не може никой да не знае или да няма такъв проблем... Това е чисто нова сменена кожа, дори още в дясно има парчета сменяща се кожа....
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 18 Декември 2007, 23:11:50 » |
|
Нямам си на представа от руска граматика... Езика горе-долу го разбирам но с граматиката не съм се запознала... Ма ще видя де някой който разбира да ми преведе... иначе много благодаря за отговора... поне един се сети да ми отговори...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: 18 Декември 2007, 23:27:38 » |
|
Намерих същия проблем като моя...
тук дори са дали какво е и май как се лекува... Ако някой разбира руски, можели да ми го преведе...
Ляксандер, Нет, это как раз грибок. Хотя после ламизила может быть "ожог", такое встречается редко. Попробуйте другую мазь - низорал, например. Хотя, если в других местах кожа не отреагировала - скорее всего, гриб разросся, мажте и это место тоже. Aleksa, черные точки - это грибок, а вот пятно похоже на ожог. С точками можнео справиться бетадином или монклавитом (вет), - ванны, 10 мл\1 л воды. А полосы - это окраска.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #5 -: 18 Декември 2007, 23:32:31 » |
|
Както ти и казах, гъбички. В първото мнение пише да се маже с ламизил, но внимателно или низорал. Тези се намират лесно в аптеките. Във второто мнениеq момичето препоръчва бани с бетадином или монклавитом от ветеринарните аптеки. 10 мл на литър вода 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 18 Декември 2007, 23:45:19 » |
|
Ми ще взема низорал или ламизин, но как да го мажа, два пати на ден един път на ден и горе-долу какъв срок...Гадни гъбички... Трябва и мъничкия да мажа, че и той има тук-таме някое петънце... И предполагам, че трябва да внимавам да не попадне в устата му докато ближе...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: 19 Декември 2007, 01:01:22 » |
|
И моята игуана има този проблем.Чудих се какво е ...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
svetla
Втора ларва
Неактивен
Публикации: 6
|
 |
« Отговор #8 -: 19 Декември 2007, 15:20:52 » |
|
Ще кажа моето мнение - ако някой знае повече, нека сподели. Влеген се налива топла вода. Пропорционално на литрите се слага течен йодасепт (моят ветеринар каза че е бетадин) 10ml на литър вода. Слагаш гадинчо във водата, препоръчваха 10-20 минути. В крайна сметка - колкото издържите. След това подсушаваш змейчето -ще рече в негова си кърпа. След това го правиш мазно цялото с едно от двете - ламизил или йодасепт, ама мазило. Това знам аз. Казват, че минава за около седмица, а окончателно - след смяна на кожата. Не се притеснявай, трябва да мине! Дори ако не е много гъбясало, може да мине и само с бани. Пишеше го в същия руски форум. Успех! И кажи как се развиват нещата!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: 19 Декември 2007, 16:45:51 » |
|
Това което го написа е доста полезно ще си го запиша, но днес бях на ветеринар за едни други проблеми и от там си взех на beaphar - Anti Fungal Spray за такива паразити, защото освен че има такива петна има и обезцветяване на кожата което ще рече че окраската му е много бледа и на места едвам едвам се загатва че има такава, но това което не забелязахме там е че спрея е за ползване върху животни не по-малки от 200 гр. а Моето дебилче е 151 гр... Ако го ползвам дали ще му стане нещо необратимо?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
svetla
Втора ларва
Неактивен
Публикации: 6
|
 |
« Отговор #10 -: 19 Декември 2007, 17:19:59 » |
|
Аз не бих го ползвала. Запази си го за по-нататък.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: 19 Декември 2007, 17:51:25 » |
|
Ми ок тогава ще оставя да прехвърли 200 грама и тогава ще го пръскам...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
vlassev
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: 10 Януари 2008, 17:58:35 » |
|
И при нас се появи някакво тъмно петънце, тук и тук . Не се махна слес смяна на кожата и взех да се притеснявам  Иначе няма разлика в поведението на хайвана, яде,сере...
|
|
|
|
|
Активен
|
ПОДАРЯВАМ две симпатични мъжки котета. ИНФО
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: 10 Януари 2008, 18:40:41 » |
|
Ако при всяка гъбичка на краката спирахме да ядем и серем... Работата става дебела... Традицията правиш вана с йодесеп... Ако петната са доста концентрирани взимаш една тубичка Ламизил и мажеш, голям кеф им е като ги мажеш и действието на крема е доста бързо още след първото мазане се забелязва избелява на петната или оттегляне....
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
vlassev
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #14 -: 11 Януари 2008, 03:07:59 » |
|
Работата е, че незнам точно от какво естество е петънцето (само едно е)! Йодасепт имам мазило, предполадам за мазане също става, въпроса е че хамито е малкло страхливо и незнам как ще му се отрази такъв терор.
|
|
|
|
|
Активен
|
ПОДАРЯВАМ две симпатични мъжки котета. ИНФО
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #15 -: 11 Януари 2008, 08:49:31 » |
|
Значи предпочиташ да го оставиш, да се развие петното и да получи много болезнени рани... Ся лекувам един такъв гущер, е от такова едно петънце станали едни такива петънца от петънцата едни корички.... Ся въпросния гущер има белези все едно е разкъсван и всяко мазане за него е ад защото буквално гъбичката го е прорязала като солна киселина... Ако искаш да му причиниш това чакай още... Точно това, че не знаеш от какво естество е петънцето го третирай още докато е уязвимо иначе ако се задълбочи само ще измъчиш хайвана с по-силни медикаменти...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rollerpen
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #16 -: 17 Януари 2010, 18:39:10 » |
|
В момента ми се случва същото нещо  Колко пъти на ден трябва с ламизила и колко бързо помага 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SIO
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #17 -: 17 Януари 2010, 20:23:29 » |
|
Един път на ден и преди всяко ново намазване го измиваш, за да няма остатък от старото намазване. Недей да смесваш с никакви други препарати, защото се получават много лоши реакции и появата на нова инфекция. Ако петната не са катранено черни и с хлътване, ами са кафеникави с изпъкнало релефче, можеш всеки ден да му правиш една баня с йодесепт по 15 минути. Ламизила е доста агресивно лекарство и понякога има неблагоприятни странични реакции, за това не трябва да го мажеш много обилно.
За колко бързо ще се оправи зависи от животното, дали е добре гледано и до колко му е изтощен организма, но обикновено положителната разлика идва при смяната на кожата и изпъкването на проядените места. После остават сивкави белези, които при останалите смени, малко по-малко ще се заличат. Няма да стане за 2 дена ми за няколко месеца, докато изчезне всичко. Добрите условия играят много важна роля.
Постни снимки на увредените места и като цяло на влечугото, обикновено такива заболявания се придружават с още инфекции и деформации, проявили се от лоши условия и липси.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
suzwoofer
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #18 -: 13 Януари 2011, 18:29:43 » |
|
Когато си взех игуаната тя беше на черни точки,най вероятно не е била гледана на UV лампа.Сега когато вече се припича на UV лампа започна да покафенява,та въпросът ми е дали отново ще стане зелена след като покафенее малко.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|