Гост
08 Февруари 2012, 00:32:15
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Петна по кожата  (Прочетена 2519 пъти)
SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 192

« -: 15 Декември 2007, 17:57:00 »

Още като ми го докараха имаше петна по кожата, но си мислих, че ще изчезнат след няколко смeни, но те пък взеха, че станаха по-големи. Това което успях да прочета в Inet единия вариант е пигментация на люспите, което в моя случай се отхвърля на 100%, другото за някакви инфекции, гъбички, за които така и не разбрах как изглеждат...

Според вас какво е и как да го разкарам...
Активен
SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #1 -: 16 Декември 2007, 23:36:49 »

Хайде де не може никой да не знае или да няма такъв проблем... Това е чисто нова сменена кожа, дори още в дясно има парчета сменяща се кожа....
Активен
svetla
Втора ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 6

« Отговор #2 -: 18 Декември 2007, 17:42:53 »

Прочети тук:
http://forum.iguanarus.ru/index.php?s=4b5b1fbafb4dc522389934fccfcd9831&showtopic=383
Поразгледай, има много снимки, въпроси и отговори. Доколкото си спомням имаше въпрос и снимка с подобно състояние на шиповете. И отговор също. Стига да ползваш руски... Ако имаш притеснения - бягай при ветеринар! Иначе си остава гадаене.
Активен
SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 18 Декември 2007, 23:11:50 »

Нямам си на представа от руска граматика... Езика горе-долу го разбирам но с граматиката не съм се запознала... Sad

Ма ще видя де някой който разбира да ми преведе... иначе много благодаря за отговора... поне един се сети да ми отговори...
Активен
SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 18 Декември 2007, 23:27:38 »

Намерих същия проблем като моя...

тук дори са дали какво е и май как се лекува...
Ако някой разбира руски, можели да ми го преведе...

Ляксандер
, Нет, это как раз грибок. Хотя после ламизила может быть "ожог", такое встречается редко. Попробуйте другую мазь - низорал, например. Хотя, если в других местах кожа не отреагировала - скорее всего, гриб разросся, мажте и это место тоже.
Aleksa, черные точки - это грибок, а вот пятно похоже на ожог. С точками можнео справиться бетадином или монклавитом (вет), - ванны, 10 мл\1 л воды.
А полосы - это окраска.
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #5 -: 18 Декември 2007, 23:32:31 »

Както ти и казах, гъбички. В първото мнение пише да се маже с ламизил, но внимателно или низорал. Тези се намират лесно в аптеките.
Във второто мнениеq момичето препоръчва бани с бетадином или монклавитом от ветеринарните аптеки. 10 мл на литър вода Wink
Активен

SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 18 Декември 2007, 23:45:19 »

Ми ще взема низорал или ламизин, но как да го мажа, два пати на ден един път на ден и горе-долу какъв срок...Гадни гъбички... Трябва и мъничкия да мажа, че и той има тук-таме някое петънце... И предполагам, че трябва да внимавам да не попадне в устата му докато ближе...
Активен
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #7 -: 19 Декември 2007, 01:01:22 »

И моята игуана има този проблем.Чудих се какво е ...
Активен

svetla
Втора ларва

Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: 19 Декември 2007, 15:20:52 »

Ще кажа моето мнение - ако някой знае повече, нека сподели. Влеген се налива топла вода. Пропорционално на литрите се слага течен йодасепт (моят ветеринар каза че е бетадин) 10ml на литър вода. Слагаш гадинчо във водата, препоръчваха 10-20 минути. В крайна сметка - колкото издържите. След това подсушаваш змейчето -ще рече в негова си кърпа. След това го правиш мазно цялото с едно от двете - ламизил или йодасепт, ама мазило. Това знам аз. Казват, че минава за около седмица, а окончателно - след смяна на кожата. Не се притеснявай, трябва да мине! Дори ако не е много гъбясало, може да мине и само с бани. Пишеше го в същия руски форум.
Успех! И кажи как се развиват нещата!
Активен
SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: 19 Декември 2007, 16:45:51 »

Това което го написа е доста полезно ще си го запиша, но днес бях на ветеринар  за едни други проблеми и от там си взех на beaphar - Anti Fungal Spray за такива паразити, защото освен че има такива петна има и обезцветяване на кожата което ще рече че окраската му е много бледа и на места едвам едвам се загатва че има такава, но това което не забелязахме там е че спрея е за ползване върху животни не по-малки от 200 гр. а Моето дебилче е 151 гр... Ако го ползвам дали ще му стане нещо необратимо?
Активен
svetla
Втора ларва

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 19 Декември 2007, 17:19:59 »

Аз не бих го ползвала. Запази си го за по-нататък.
Активен
SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: 19 Декември 2007, 17:51:25 »

Ми ок тогава ще оставя да прехвърли 200 грама и тогава ще го пръскам...
Активен
vlassev
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 21

« Отговор #12 -: 10 Януари 2008, 17:58:35 »

И при нас се появи някакво тъмно петънце, тук и тук .
Не се махна слес смяна на кожата и взех да се притеснявам Wonder
Иначе няма разлика в поведението на хайвана, яде,сере...
Активен

ПОДАРЯВАМ две симпатични мъжки котета. ИНФО
SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 10 Януари 2008, 18:40:41 »

Ако при всяка гъбичка на краката спирахме да ядем и серем... Работата става дебела... Традицията правиш вана с йодесеп... Ако петната са доста концентрирани взимаш една тубичка Ламизил и мажеш, голям кеф им е като ги мажеш и действието на крема е доста бързо още след първото мазане се забелязва избелява на петната или оттегляне....
Активен
vlassev
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 21

« Отговор #14 -: 11 Януари 2008, 03:07:59 »

Работата е, че незнам точно от какво естество е петънцето (само едно е)!
Йодасепт имам мазило, предполадам за мазане също става, въпроса е че хамито е малкло страхливо и незнам как ще му се отрази такъв терор.
Активен

ПОДАРЯВАМ две симпатични мъжки котета. ИНФО
SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #15 -: 11 Януари 2008, 08:49:31 »

Значи предпочиташ да го оставиш, да се развие петното и да получи много болезнени рани... Ся лекувам един такъв гущер, е от такова едно петънце станали едни такива петънца от петънцата едни корички.... Ся въпросния гущер има белези все едно е разкъсван и всяко мазане за него е ад защото буквално гъбичката го е прорязала като солна киселина...  Ако искаш да му причиниш това чакай още... Точно това, че не знаеш от какво естество е петънцето го третирай още докато е уязвимо иначе ако се задълбочи само ще измъчиш хайвана с по-силни медикаменти...
Активен
rollerpen
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 174

« Отговор #16 -: 17 Януари 2010, 18:39:10 »

В момента ми се случва същото нещо Evil Колко пъти на ден трябва с ламизила и колко бързо помага  Huh?
Активен
SIO
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #17 -: 17 Януари 2010, 20:23:29 »

Един път на ден и преди всяко ново намазване го измиваш, за да няма остатък от старото намазване. Недей да смесваш с никакви други препарати, защото се получават много лоши реакции и появата на нова инфекция. Ако петната не са катранено черни и с хлътване, ами са кафеникави с изпъкнало релефче, можеш всеки ден да му правиш една баня с йодесепт по 15 минути. Ламизила е доста агресивно лекарство и понякога има неблагоприятни странични реакции, за това не трябва да го мажеш много обилно.

За колко бързо ще се оправи зависи от животното, дали е добре гледано и до колко му е изтощен организма, но обикновено положителната разлика идва при смяната на кожата и изпъкването на проядените места. После остават сивкави белези, които при останалите смени, малко по-малко ще се заличат. Няма да стане за 2 дена ми за няколко месеца, докато изчезне всичко. Добрите условия играят много важна роля.

Постни снимки на увредените места и като цяло на влечугото, обикновено такива заболявания се придружават с още инфекции и деформации, проявили се от лоши условия и липси.
Активен
suzwoofer
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 22

« Отговор #18 -: 13 Януари 2011, 18:29:43 »

Когато си взех игуаната тя беше на черни точки,най вероятно не е била гледана на UV лампа.Сега когато вече се припича на UV лампа започна да покафенява,та въпросът ми е дали отново ще стане зелена след като покафенее малко.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC