g_jankov
Баннат
3 кожи
Неактивен
And you just might die of fright !!!
|
 |
« -: 19 Октомври 2009, 21:12:44 » |
|
Хаха  Петък вечер към 7-8 часа давах на малките скорпиончета да ядат, бутнах едното да го ядосам малко ,то е около 2 см тяло и взе че ме ужили 3-4 пъти , но нищо не стана ..... После усетих ,че пръста ми се поду (не обърнах особено внимание - помислих ,че е от оса или комар нещо) и почна да ме сърби вратът (но не обърнах внимание пак) ,но нещо почна да ми дразни в устата ,помислих че афта  но не беше, бузата ми и ухото ми се надуха (получих отток) . И си викам, дай да видя да нямам пъпки нещо на корема и гърдите (целият бях в пъпки) .... както и да е отидох в болница 22.30 сложиха ме на система с "Глюкоза"  за 2 часа и 12.30 си легнах и на сутрината към 6.30 ми нямаше нищо , но не ме пуснаха .... чак понеделник (Днес) на обяд ме пуснаха умрях си там
|
|
|
|
|
Активен
|
Отглеждам 
|
|
|
theHat
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #1 -: 19 Октомври 2009, 21:20:17 » |
|
 Еми така ти се пада . Що нервираш гадинчето . Пък и да ти е за урок , да внимаваш с какви живатинки , какво правиш  Радвай се че всичко е минало ОК 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #2 -: 20 Октомври 2009, 11:50:11 » |
|
Както са казали хората ... Миг невнимание после цял живот мъртъв, което при някой скорпиони може да се изпълни доста дословно :-)) Предполагам лекарите са ти дали вече този съвет, но ако не са ... Щом получаваш подобни алергични реакции е добре да имаш нещо под ръка, което да вземеш преди да тръгнеш към болницата. Какво, как и в какви дози - посъветвай се с лекар. Стискам палци, да няма повече подобни "побутвания" че да не стане някой по-голям фал :-)
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
g_jankov
Баннат
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 20 Октомври 2009, 12:24:22 » |
|
 Незнам, никога преди съм нямал алергични реакции,  но това не значи че сега няма да имаш - казаха лекарите
|
|
|
|
|
Активен
|
Отглеждам 
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: 20 Октомври 2009, 12:25:49 » |
|
Прави са били, ако не са ти пуснали изследвания може да идеш да се изследваш, да си запознат за какво става дума, че с подобни животинки човек никога не знае кое ще му изиграе лоша шега :-)
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
g_jankov
Баннат
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: 20 Октомври 2009, 12:28:26 » |
|
Миии, не са  може да отида някой път да се изследвам  , но и без това след малко се отървавам от скорпионите  и няма нужда 
|
|
|
|
|
Активен
|
Отглеждам 
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 20 Октомври 2009, 12:30:11 » |
|
Хахахахаха, виждам другаря Сталин до някъде живее във вас колега :-)) Има скорпиони - има проблеми. Няма скорпиони - няма проблеми! :-))
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Taratonko
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: 20 Октомври 2009, 12:41:49 » |
|
Мойто 3 пъти ме е жилило и ми няма нищо съвсем леко ме е сърбяло.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Jim Crow
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: 18 Април 2010, 17:59:37 » |
|
А къде в София може да се направи подобно изследване (за скорпиони, тарантули)?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #9 -: 18 Април 2010, 18:41:10 » |
|
Не мисля, че някъде на планетата изобщо правят подобно нещо. Това не са пчели все пак.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Jim Crow
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: 18 Април 2010, 21:33:31 » |
|
Ясно, но как можеш да разбереш дали си алергичен тогава?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿
|
 |
« Отговор #11 -: 18 Април 2010, 21:53:30 » |
|
Като го пробваш 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kitana
9 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: 18 Април 2010, 21:53:49 » |
|
Защо да не може да се тества? На мен са ми правили такива тестове за лекарства,знам,че можеш да се изследваш за алергия от котки(например).Защо да няма такъв тест и за отровата на скорпиона? 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: 18 Април 2010, 22:02:03 » |
|
Защото има хиляди видове скорпиони. Котките пренасят определени алергени, но с отровата на скорпионите не е точно същата история, състава на отровата мисля е различен при видовете и едва ли някой ще си играе да прави различни тестове. И дори да има някъде, едва ли това място ще е България, най-малкото тука не виреят такива видове и никой няма да се занимава за хобисти.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kitana
9 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #14 -: 18 Април 2010, 22:07:24 » |
|
С първата част на поста ти съм съгласна. И все пак : защо да не може да се тества в БГ?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #15 -: 18 Април 2010, 22:26:14 » |
|
Защото, както Иво каза по-нагоре, това не са пчели, ужилванията са явно в много малък процент. За смъртоносните си има противоотрова, за другите явно няма смислъл да се правят такива тестове, защото няма смъртни случаи или те са толкова рядко, че се считат като случайности. И явно никой не намира смисъл да влага средства, да прави тестове, за големия брой на неотровните скорпиони.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kitana
9 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #16 -: 18 Април 2010, 22:31:03 » |
|
Намирането/търсенето/наличието на противоотрова е различно нещо от алергията. Ще поразпитам доктори(хуманни,ветеринари) по този въпрос,защото ми стана много интересно.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
negat1ve
Модератор
7 кожи
Активен
|
 |
« Отговор #17 -: 18 Април 2010, 23:52:03 » |
|
Дали ще произвеждаш антидот или ще правиш тестове за алергия ти трябва извесно количество отрова... и дори и да намериш ще е за конкретния вид, пък то само Heterometrus са една немалка фамилия.
|
|
|
|
|
Активен
|
Не всичко, което има две бузи е лице!
|
|
|
|